Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
network devices not showing up, drivers installed
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sand49
n00b
n00b


Joined: 10 Jul 2012
Posts: 7
Location: уфа, россия

PostPosted: Fri Jul 22, 2016 9:32 am    Post subject: network devices not showing up, drivers installed Reply with quote

after rebuilding my kernel with the correct drivers installed, r8169 for my Realtek RTL8101E and ath5k for my Qualcom atheros AR242x / AR2542x, nither my wifi nor my ethernet devices show up when i execute ip addr but when i execute lspci -k both devices are displayed. how can i make these devices useable?
Back to top
View user's profile Send private message
sand49
n00b
n00b


Joined: 10 Jul 2012
Posts: 7
Location: уфа, россия

PostPosted: Fri Jul 22, 2016 9:37 am    Post subject: Reply with quote

ps i had to rebuild my kernel because it did not include the network device drivers
Back to top
View user's profile Send private message
sand49
n00b
n00b


Joined: 10 Jul 2012
Posts: 7
Location: уфа, россия

PostPosted: Sat Jul 23, 2016 5:49 am    Post subject: Solved Reply with quote

I fixed the issue myself, I needed to add the Toshiba specific acpi driver
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Moderator
Moderator


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 11312

PostPosted: Sat Jul 23, 2016 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

Could you post the specific kernel CONFIG option that you needed, its kconfig user-visible name, the output of uname -mr, and the lspci -k output for the network cards in a working kernel? Other users might find your post months or years later and benefit from your discovery. If you document exactly what is needed now, you can save them some work then. This can save them the frustration of lost Wisdom of the Ancients.

Also, it is traditional to mark a thread as solved by editing the title of its opening post so that users viewing the index know your problem has been solved. Posting a response titled "Solved" is helpful for users who read the thread to the end, but does not affect the index view.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64 All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum