Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Root password fails on KDE fontinstall [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
iandoug
Guru
Guru


Joined: 11 Feb 2005
Posts: 533
Location: Cape Town, South Africa

PostPosted: Thu Sep 10, 2015 9:47 am    Post subject: Root password fails on KDE fontinstall [SOLVED] Reply with quote

hi

Suddenly today, when trying to install a font system-wide (from the "Install" button in KDE FontViewer, or via SystemSettings), my root password is rejected.

The password still works to open kwallet, or to log in as root, or to su.

Anyone have any ideas?

I have restarted KDE, but not rebooted.

thanks, Ian
_________________
Asus Sabertooth P990, AMD FX-8150, GeForce GTX 560, 16GB Ram | Asus M3A78 64, X2 6000+, PX9800 GT, 4GB Ram | Asus M4A77TD PRO, X2 245, HD4350, 4GB RAM


Last edited by iandoug on Tue Sep 22, 2015 7:09 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
kikko
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Apr 2014
Posts: 261
Location: Milan, IT

PostPosted: Tue Sep 22, 2015 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

Hi iandoug
If you are using "kdesu" frontend (as I think, in order to put your root password) , there should be an entry of the attempt in the /var/log/messages or /var/log/secure log files (depending on your system log configuration)
@Admins: hope that answering to a 12-days old post won't be considered necrobumping :)
Regards
Back to top
View user's profile Send private message
iandoug
Guru
Guru


Joined: 11 Feb 2005
Posts: 533
Location: Cape Town, South Africa

PostPosted: Tue Sep 22, 2015 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, the issue resolved itself after some updates and a reboot.
Probably these staggered KDE and ruby/python/haskell/whatever that's all confused at the moment.
Will mark as solved.

thanks, Ian
_________________
Asus Sabertooth P990, AMD FX-8150, GeForce GTX 560, 16GB Ram | Asus M3A78 64, X2 6000+, PX9800 GT, 4GB Ram | Asus M4A77TD PRO, X2 245, HD4350, 4GB RAM
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum