Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
What is firefox upto?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Wed Apr 29, 2015 9:32 am    Post subject: What is firefox upto? Reply with quote

Hi,

I have just started using firefox 35 on a new gentoo installation and I see it spamming the console with msgs like this at the rate of about 2 / second.

Code:
ADB server didn't ACK
* failed to start daemon *
* daemon not running. starting it now on port 5037 *


What is it up to ?!

TIA, Gentree. 8)
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
v_andal
Guru
Guru


Joined: 26 Aug 2008
Posts: 523
Location: Germany

PostPosted: Thu Apr 30, 2015 7:16 am    Post subject: Reply with quote

Are you sure it is from Firefox? ADB is a tool for accessing Android devices. Normally it is part of Android SDK.
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Thu Apr 30, 2015 7:47 am    Post subject: Reply with quote

Well it dumps to the terminal window where I start firefox and it stops when I close firefox, so it's what's called circumstantial evidence. ;)

It may be page on FF or a plug-in, rather than FF itself. I have not looked any closer yet.
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
SirRobin2318
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Apr 2004
Posts: 241
Location: Strasbourg, france.

PostPosted: Thu Apr 30, 2015 11:55 am    Post subject: Reply with quote

Maybe something like this?
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/android-debug-bridge-for-fi/
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Fri May 01, 2015 3:48 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, that kind of thing looks like a security nightmare.

What worries me is that something like this , whatever it turn out to be, is running a freshly installed firefox without any user added extensions.
:?
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Sat May 02, 2015 8:57 am    Post subject: Reply with quote

I just found this from the troubleshooting option on the help menu.

Code:
Extensions
Name    Version    Enabled    ID
ADB Helper   0.7.4   true   adbhelper@mozilla.org
Valence   0.3.0   true   fxdevtools-adapters@mozilla.org


This option does not seem to be configurable run-time. Maybe there is a complier switch to disable.

This is ff 35 built from source, It is no longer one of the versions in the main tree.

Code:
[ebuild     U  ] www-client/firefox-37.0.2::gentoo [35.0::gentoo] USE="bindist hardened minimal -custom-cflags -custom-optimization -dbus -debug (-gmp-autoupdate) -gstreamer (-pgo) -pulseaudio (-selinux) -startup-notification -system-cairo -system-icu -system-jpeg -system-libvpx -system-sqlite {-test} -wifi (-jit%)" LINGUAS="en_GB fr -af -ar -as -ast -be -bg -bn_BD -bn_IN -br -bs -ca -cs -cy -da -de -el -en_ZA -eo -es_AR -es_CL -es_ES -es_MX -et -eu -fa -fi -fy_NL -ga_IE -gd -gl -gu_IN -he -hi_IN -hr -hu -hy_AM -id -is -it -ja -kk -km -kn -ko -lt -lv -mai -mk -ml -mr -nb_NO -nl -nn_NO -or -pa_IN -pl -pt_BR -pt_PT -rm -ro -ru -si -sk -sl -son -sq -sr -sv_SE -ta -te -th -tr -uk -vi -xh -zh_CN -zh_TW" 175,423 KiB


looks like we get the devtools.webide.ADBAddon whether we want it or not. :(
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
toralf
Developer
Developer


Joined: 01 Feb 2004
Posts: 3686
Location: Hamburg

PostPosted: Sat May 02, 2015 9:24 am    Post subject: Reply with quote

Gentree wrote:
looks like we get the devtools.webide.ADBAddon whether we want it or not. :(
? Whxy do you think so ? about:plugins doesn't show anything in that direction here and Tools-Add on neither do it. for ff 37.0.2
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5350
Location: France, Old Europe

PostPosted: Sat May 02, 2015 10:28 am    Post subject: Reply with quote

Which precisely why I say we get it whether we want it or not. It is not an user installable plugin nor is it even enabled/disabled from about:config.

Neither is it a compiler option AFAIKS.

ie we get it whether we want it or not.

It spams the console because gentoo is light enough not to have whatever is was counting on to get a sneaky connection to mozilla HQ. What data it would like to transmit about my system I have not established but I don't like this sort of thing.

I'm currently building ff-37 which will probably take most of the weekend, but I doubt this 'feature' will be any different.

The profile indicated "developer version" so that may be the reason. I don't see why the Gentoo build is providing a dev version nor how to get a vanilla one that may not have spyware activated.
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.
Gentoo because I'm a masochist
AthlonXP-M on A7N8X. Portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum