Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
error : file ´/grub/locale/en.gmo´ not found
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Spanish
View previous topic :: View next topic  
Author Message
luenqp
n00b
n00b


Joined: 18 Jul 2014
Posts: 12

PostPosted: Fri Jul 18, 2014 1:50 pm    Post subject: error : file ´/grub/locale/en.gmo´ not found Reply with quote

Hola a todos,
me estoy iniciando en gentoo linux, acabo de instalarlo en una paarticion distintade windows7, el problema es que al encender mi laptop aparece un mensaje de error rapidamente y luego inicia el menu de grub, el mensaje de eror dice esto error : file ´/grub/locale/en.gmo´ not found
el otro problema es q en el menu de grub no aparece windows.

Encontre lo siguiente en http://www.linurs.org/linux/Booting.html (pero me sigue saliendo el error)
grub2-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg will automatically detect files in /boot/kernel-<version and text> as kernels and adds them to the grub2 configuration. /etc/grub.d/40_custom can hold things that are not automatically detected.

When grub2 starts an error might pop up for a fraction of a second, telling the file /grub/locale/en.gmo can not be found. This seems to be a bug that can be fixed by

cp /usr/share/locale/<language>/LC_MESSAGES/grub.mo /boot/grub/locale/en.mo

or

cp /boot/grub/locale/<what every you have>. mo /boot/grub/locale/en.mo

Note

The file extension here is mo not gmo

Hice lo q dice esa pagina pero igual me ale el mismo error, por favor ayudennme!!!
Back to top
View user's profile Send private message
natrix
Guru
Guru


Joined: 23 Aug 2013
Posts: 366

PostPosted: Fri Jul 18, 2014 5:53 pm    Post subject: Reply with quote

Hola luenqp:

Desconozco la causa del error, pero que no aparezca win7 en el grub puede deberse a que te falte emerger "os-prober":

Code:
emerge sys-boot/os-prober
grub2-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg


Por lo otro dale un vistazo al handbook http://wiki.gentoo.org/wiki/GRUB2.

Suerte!!
Back to top
View user's profile Send private message
luenqp
n00b
n00b


Joined: 18 Jul 2014
Posts: 12

PostPosted: Sat Jul 19, 2014 2:34 pm    Post subject: problema principal no resuelto Reply with quote

gracias por la ayuda con windows en el grub ya lo arregle,
pero el problema principal, el mensaje de error de /en.gmo not found aun aparece...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Spanish All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum