Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Weird issue with VLC subtitles
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
moisespedro
n00b
n00b


Joined: 01 Jan 2014
Posts: 64

PostPosted: Sun Feb 09, 2014 7:51 pm    Post subject: Weird issue with VLC subtitles Reply with quote

Hi, I got VLC running and it runs fine and shows the subtitles with no problem. The issue is: if I change any default setting the subtitles get very weird, and very tiny.
By default settings: font type and/or video output.

Default VLC:
http://i.imgur.com/XTzl8DD.jpg
Tried to change the color (runs fine):
http://i.imgur.com/WEYbZi8.jpg
Tried to change font type or video output (damn):
http://i.imgur.com/49DQsm6.png
You might not be able to see but there is a really really small text on the bottom of the video (I made an arrow on it to point where the text is).

I am running VLC from ~amd64 and infinality.

EDIT: it seems that if I change only the "video output" it still works but if I try to change the default font (Andale Mono) it doesn't work. Even if I set Andale Mono back it still doesn't work (I have to remove ~/.config/vlc directory and start again).
Back to top
View user's profile Send private message
TomWij
Developer
Developer


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 1344

PostPosted: Mon Feb 10, 2014 9:26 am    Post subject: Reply with quote

Yes, 2.0.7 (which I believe you run, as it is stable) shows this problem; this was fixed in later versions, you can accept keywords on 2.1.2 or await stabilization of https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=499806
Back to top
View user's profile Send private message
moisespedro
n00b
n00b


Joined: 01 Jan 2014
Posts: 64

PostPosted: Mon Feb 10, 2014 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

I am running VLC 2.1.2, I tried both versions of it and both had problems.
Back to top
View user's profile Send private message
TomWij
Developer
Developer


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 1344

PostPosted: Mon Feb 10, 2014 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Okay, I'll do more tests what happens if they are changed when I do the bump to 2.1.3 later this week; I believe however that some of the fonts cause this problem, it's why we've changed the default font in the first place. I'll also do some research online as well as upstream to see if I can find the source of this problems; from early thoughts, it is as if fontconfig or freetype2 has some kind of bug or at least the way vlc uses those.
Back to top
View user's profile Send private message
moisespedro
n00b
n00b


Joined: 01 Jan 2014
Posts: 64

PostPosted: Tue Feb 11, 2014 12:02 am    Post subject: Reply with quote

Just installed it on a fresh sytem without infinality, same problem happening. One thing I noticed is that whenever I remove the "~/.config/vlc" directory VLC might use another font as default (I noticed it using dejavu sans, andale mono e andale sans). The fonts VLC choose as default works fine but if I change the issue happens again (even if I change it back to the default font later). This is very strange and kinda annoying.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum