Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Can't find wireless networks using RT3290
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bronislav
n00b
n00b


Joined: 05 May 2008
Posts: 10

PostPosted: Fri Oct 25, 2013 1:40 pm    Post subject: [SOLVED] Can't find wireless networks using RT3290 Reply with quote

I have a proplem with setting up my wifi card RT3290. Both NetworkManager or wicd can't find any wireless netwoks. I have tried to compile driver from Railnk web site, but there a lot of compilations errors.

HP Laptop ProBook 4540s

lspci -k
Code:

04:00.0 Network controller: Ralink corp. RT3290 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe
   Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18ec
   Kernel driver in use: rt2800pci
   Kernel modules: rt2800pci


lsmod
Code:

Module                  Size  Used by
fglrx                6740417  0
radeon               1319212  1
i915                  598773  2
x86_pkg_temp_thermal     4653  0
ttm                    59378  1 radeon
acpi_cpufreq            7259  0
mperf                   1083  1 acpi_cpufreq
i2c_algo_bit            5079  2 i915,radeon
drm_kms_helper         27875  2 i915,radeon
rt2800pci              10235  0
drm                   228278  6 ttm,i915,drm_kms_helper,radeon
rt2x00pci               2568  1 rt2800pci
battery                 6677  0
rt2800lib              59972  1 rt2800pci
video                  11145  1 i915
processor              23967  5 acpi_cpufreq
kvm                   357446  0
thermal                 8212  0
rt2x00mmio              2785  1 rt2800pci
rt2x00lib              33563  4 rt2x00pci,rt2800lib,rt2800pci,rt2x00mmio
backlight               5050  2 video,radeon
thermal_sys            18846  4 video,thermal,processor,x86_pkg_temp_thermal
ac                      3172  0


iwlist wlan0 scan
Code:

wlan0     Interface doesn't support scanning : Network is down


I have emerge linux-firmware but this don't help.

Please, suggest what I can do to solve this issue?

UPD:
I have solved a problem downgrading to the 3.10.7-1 kernel (gentoo-sources).
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum