Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Problem recompile gcc (stable version)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stifler83
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Oct 2010
Posts: 158
Location: Rome

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 5:52 pm    Post subject: [SOLVED] Problem recompile gcc (stable version) Reply with quote

Hi guys,
this is my problem:
Code:

>>> Failed to emerge sys-devel/gcc-4.6.4, Log file:
>>>  '/var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/temp/build.log'
>>> Jobs: 0 of 1 complete, 1 failed                 Load avg: 0.44, 0.11, 0.09
 * Package:    sys-devel/gcc-4.6.4
 * Repository: gentoo
 * Maintainer: toolchain@gentoo.org
 * USE:        amd64 cxx elibc_glibc kernel_linux multilib nls nptl openmp userland_GNU
 * FEATURES:   fakeroot preserve-libs sandbox userpriv usersandbox
>>> Unpacking source...
>>> Unpacking gcc-4.6.4.tar.bz2 to /var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/work
>>> Unpacking mpc-1.0.1.tar.gz to /var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/work
>>> Unpacking mpfr-3.1.2.tar.xz to /var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/work
>>> Unpacking gmp-5.1.1.tar.xz to /var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/work
>>> Unpacking gcc-4.6.4-piepatches-v0.5.2.tar.bz2 to /var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/work
 * ERROR: sys-devel/gcc-4.6.4 failed (unpack phase):
 *   gcc-4.6.4-piepatches-v0.5.2.tar.bz2 does not exist
 *
 * Call stack:
 *          ebuild.sh, line   93:  Called src_unpack
 *        environment, line 2270:  Called unpack 'gcc-4.6.4-piepatches-v0.5.2.tar.bz2'
 *   phase-helpers.sh, line  310:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *              [[ ! -s ${srcdir}${x} ]] && die "${x} does not exist"
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=sys-devel/gcc-4.6.4'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=sys-devel/gcc-4.6.4'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/work'
 * S: '/var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/work/gcc-4.6.4'

 * Messages for package sys-devel/gcc-4.6.4:

 * ERROR: sys-devel/gcc-4.6.4 failed (unpack phase):
 *   gcc-4.6.4-piepatches-v0.5.2.tar.bz2 does not exist
 *
 * Call stack:
 *          ebuild.sh, line   93:  Called src_unpack
 *        environment, line 2270:  Called unpack 'gcc-4.6.4-piepatches-v0.5.2.tar.bz2'
 *   phase-helpers.sh, line  310:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *              [[ ! -s ${srcdir}${x} ]] && die "${x} does not exist"
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=sys-devel/gcc-4.6.4'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=sys-devel/gcc-4.6.4'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/work'
 * S: '/var/tmp/portage/sys-devel/gcc-4.6.4/work/gcc-4.6.4'

Maybe someone has hurt the ebuild? Any ideas?


Last edited by stifler83 on Fri Sep 13, 2013 12:59 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
John R. Graham
Administrator
Administrator


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 7416
Location: Somewhere over Atlanta, Georgia

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

All you've posted is Portage telling you that there was a problem. Portage also showed you the build log file name (2nd line of your code listing). You need to look through that for the failure reason and post (at least some of) that if you need help diagnosing the problem.

- John
_________________
This space intentionally left blank.
Back to top
View user's profile Send private message
quilosaq
l33t
l33t


Joined: 22 Dec 2009
Posts: 763

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

@stifler83

Do
Code:
(root)# emerge --sync
and try again.
Back to top
View user's profile Send private message
stifler83
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Oct 2010
Posts: 158
Location: Rome

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

@quilosaq Done! Same problem

I have seen what portage tell me, but isn't just my problem, a friend of mine got the same problem. If you want to try it, you will notice that there is a problem (with version 4.6.4)

EDIT: 3 pc with the same problem? it's very strange

EDIT 2: obviously the version 4.6.3 I can compile it
Back to top
View user's profile Send private message
quilosaq
l33t
l33t


Joined: 22 Dec 2009
Posts: 763

PostPosted: Thu Sep 12, 2013 7:16 pm    Post subject: Reply with quote

Post your
Code:
emerge --info
and the build.log file requested for John R. Graham
Back to top
View user's profile Send private message
stifler83
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Oct 2010
Posts: 158
Location: Rome

PostPosted: Fri Sep 13, 2013 12:58 am    Post subject: Reply with quote

The new update of portage has solved the problem!

Thank you guys for your support!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum