Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
SOLVED: !!! The host is blocked by URL filter. !!!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wynn
Advocate
Advocate


Joined: 01 Apr 2005
Posts: 2416
Location: UK

PostPosted: Tue Aug 20, 2013 9:01 pm    Post subject: SOLVED: !!! The host is blocked by URL filter. !!! Reply with quote

As far as I can see, I have nothing running that could do this -- it comes up for every site that I've tried in Firefox (23.0), SeaMonkey (2.20) and even Links.

The machine has a wireless connection to the router -- two other machines have wireless connections and are not affected.

Has anybody an idea where I can start looking?

Very grateful for any help, suggestions, handkerchiefs &c.

I hope this forum is the appropriate one for this question, I couldn't find one that seemed better suited...

Chris
_________________
The avatar is jorma, a "duck" from "Elephants Dream": the film and all the production materials have been made available under a Creative Commons Attribution 2.5 License, see orange.blender.org for details.


Last edited by wynn on Wed Aug 21, 2013 7:57 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Watchman
Watchman


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 8595

PostPosted: Tue Aug 20, 2013 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

If you connect to a wired router, does it work? Have you contacted the administrator of the wireless access point? Are you sure you are using the wireless access point that you intend to use, rather than some other nearby open AP?
Back to top
View user's profile Send private message
wynn
Advocate
Advocate


Joined: 01 Apr 2005
Posts: 2416
Location: UK

PostPosted: Wed Aug 21, 2013 10:14 am    Post subject: Reply with quote

Thank you very much for your reply.

The router is mine but I will check that I am not connecting to another access point and I will try a wired connection.

Hope! What a wonderful word!

I was fiddling around with access permissions to the router before this happened -- as far as I can see access is back to what it was before but, if your suggestions don't work, I will reset the router to the factory defaults and set it up again.

Chris
_________________
The avatar is jorma, a "duck" from "Elephants Dream": the film and all the production materials have been made available under a Creative Commons Attribution 2.5 License, see orange.blender.org for details.
Back to top
View user's profile Send private message
wynn
Advocate
Advocate


Joined: 01 Apr 2005
Posts: 2416
Location: UK

PostPosted: Wed Aug 21, 2013 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

Things appear to be back to normal.

Wired access worked with wireless disabled in /etc/conf.d/net and removed from the runlevels.

Rebooting the router and the machine as well had no effect so the router was reset to the factory defaults ... and then I had to load the saved config as I couldn't find a way of entering the username and password for the DSL connection ... but it worked and it's working...

Thank you for your help, nudging me in the right direction,

Chris
_________________
The avatar is jorma, a "duck" from "Elephants Dream": the film and all the production materials have been made available under a Creative Commons Attribution 2.5 License, see orange.blender.org for details.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum