Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Grip not detecting tracks on disk
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
grooveman
l33t
l33t


Joined: 24 Feb 2003
Posts: 986

PostPosted: Sun Jun 03, 2012 6:46 pm    Post subject: Grip not detecting tracks on disk Reply with quote

Hi,

I've been having a very weird problem for some time now. I figured it would go away after a few emerge world's but it never did.

I'm using grip 3.3.1. When I put a cd in my drive (blu-ray), the tracks will flash for a split second on the "tracks" tab of grip, then they are gone. When I try to do a rip, I get a "No disk detected in the drive." pop-up error. I have tried this with several disks, and the results are the same. Finally I took my disk to my wife's machine (who also has grip 3.3.1 on it), and it works fine... The interesting thing is that k3b has no trouble with this.... just grip. I like grip because of the amount of control it gives, so I'd like to keep using it.

Any ideas what is going on here?

Thanks.

G
_________________
To look without without looking within is like looking without without looking at all.
Back to top
View user's profile Send private message
geyser
n00b
n00b


Joined: 24 Jun 2004
Posts: 25
Location: Bellevue, WA, USA

PostPosted: Tue Jul 23, 2013 6:35 am    Post subject: Reply with quote

I have the same problem.
I noticed that grip would even download the track info from the web
then suddenly go totally blank as if there were no disk in the drive.
It repeats each time you manually eject and insert the drive.

Than I noticed that gdbus was detecting the disk:

# lsof | grep sr0
grip 32255 herber 13r BLK 11,0 0t0 2609 /dev/sr0
gdbus 32255 32256 herber 13r BLK 11,0 0t0 2609 /dev/sr0

So I think dbus is not configured properly for the audio cd.
Back to top
View user's profile Send private message
grooveman
l33t
l33t


Joined: 24 Feb 2003
Posts: 986

PostPosted: Thu Jul 25, 2013 12:50 am    Post subject: Reply with quote

Hmm.. could be.

All I know is that I swapped out that drive for another, now it works. For whatever reason, GRIP hated that drive...
_________________
To look without without looking within is like looking without without looking at all.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum