Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Howto remove Gentoo logo ?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Marco Cipro
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2013
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:01 pm    Post subject: [SOLVED] Howto remove Gentoo logo ? Reply with quote

How do I remove the word from the Gentoo splash of LibreOffice?

Last edited by Marco Cipro on Sat Jun 08, 2013 9:25 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Naib
Advocate
Advocate


Joined: 21 May 2004
Posts: 4076
Location: Removed by Neddy

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

the branding USE flag control that (like other packages).
if you set -branding in make.conf or package.use and re-emerge you should get the vanilla splash. But tbf I likle the gentoo branding.
_________________
A free press is the unsleeping guardian of every other right that free men prize; it is the most dangerous foe of tyranny. Where men have the habit of liberty, the Press will continue to be the vigilant guardian of the rights of the ordinary citizen.
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 31342
Location: 56N 3W

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:11 pm    Post subject: Reply with quote

Marco Cipro,

Turn off the branding USE flag next time you build it.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Marco Cipro
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2013
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:26 pm    Post subject: Reply with quote

This flag is off but logo work again ....
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 31342
Location: 56N 3W

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

Marco Cipro,

What does emerge
Code:
libreoffice -vp
show?
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Marco Cipro
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2013
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:32 pm    Post subject: Reply with quote

NeddySeagoon wrote:
Marco Cipro,

What does emerge
Code:
libreoffice -vp
show?


Show a white banner whit Gentoo
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 31342
Location: 56N 3W

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

Marco Cipro,

Oops, I put the code tags in the wrong place - sorry
Code:
emerge libreoffice -vp
is what I intended
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Marco Cipro
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2013
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

NeddySeagoon wrote:
Marco Cipro,

Oops, I put the code tags in the wrong place - sorry
Code:
emerge libreoffice -vp
is what I intended


Code:

xxxxxx@xxxxxxxxxxx ~ $ sudo emerge libreoffice -vp
Password:

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies                           ... done!         
[ebuild   R    ] app-office/libreoffice-4.0.3.3  USE="bluetooth cups dbus eds gnome gstreamer gtk opengl vba webdav (-aqua) -branding -debug -java -jemalloc -kde -mysql -odk -postgres -telepathy {-test}" LIBREOFFICE_EXTENSIONS="presenter-minimizer -nlpsolver -scripting-beanshell -scripting-javascript -wiki-publisher" PYTHON_SINGLE_TARGET="python2_7 -python3_3" PYTHON_TARGETS="python2_7 -python3_3" 0 kB

Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 31342
Location: 56N 3W

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:43 pm    Post subject: Reply with quote

Marco Cipro,

As you say, your libreoffice is built with -branding.

Please file a bug at bugs.gentoo.org
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Marco Cipro
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2013
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

Fantastic .... after put branding in make.conf libreoffice don't compile

Code:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/emerge", line 50, in <module>
    retval = emerge_main()
  File "/usr/lib64/portage/pym/_emerge/main.py", line 1052, in emerge_main
    gc_locals=locals().clear)
  File "/usr/lib64/portage/pym/_emerge/actions.py", line 3950, in run_action
    myopts, myaction, myfiles, spinner)
  File "/usr/lib64/portage/pym/_emerge/actions.py", line 477, in action_build
    retval = mergetask.merge()
  File "/usr/lib64/portage/pym/_emerge/Scheduler.py", line 1010, in merge
    rval = self._merge()
  File "/usr/lib64/portage/pym/_emerge/Scheduler.py", line 1395, in _merge
    self._main_loop()
  File "/usr/lib64/portage/pym/_emerge/Scheduler.py", line 1372, in _main_loop
    self._event_loop.iteration()
  File "/usr/lib64/portage/pym/portage/util/_eventloop/EventLoop.py", line 266, in iteration
    if not x.callback(f, event, *x.args):
  File "/usr/lib64/portage/pym/portage/util/_async/PipeLogger.py", line 99, in _output_handler
    stdout_buf[os.write(stdout_fd, stdout_buf):]
  File "/usr/lib64/portage/pym/portage/__init__.py", line 246, in __call__
    rval = self._func(*wrapped_args, **wrapped_kwargs)
OSError: [Errno 5] Input/output error


Edit: Pardon -branding in make.conf
Back to top
View user's profile Send private message
TomWij
Developer
Developer


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 1345

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:53 pm    Post subject: Reply with quote

Marco Cipro wrote:
Fantastic .... after put branding in make.conf libreoffice don't compile

Edit: Pardon -branding in make.conf


Known bug (https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=459674) with no permanent fix available yet.

Your options are:
  • Try again, hoping it randomly succeeds.
  • Temporarily decrease the amount of output, which decreases the chance it fails, by using `emerge -j2 ...` (parallel building) or `emerge --quiet-build=y` (non-parallel binding, hides build output).
  • Temporarily downgrade to 3.4, where the problem does not exist.
  • Await a fix, after they figured out where the issue lies.
Back to top
View user's profile Send private message
Marco Cipro
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2013
Posts: 10

PostPosted: Thu Jun 06, 2013 9:56 pm    Post subject: Reply with quote

NeddySeagoon wrote:
Marco Cipro,

As you say, your libreoffice is built with -branding.

Please file a bug at bugs.gentoo.org


Please attend tomorrow. Now I am pissed. Using Gentoo since 2005 and today for the first time in my life I needed forum help for two problems; libreoffice and the iPhone does not work.

Let me calm down because now i very very pissed
Back to top
View user's profile Send private message
Marco Cipro
n00b
n00b


Joined: 06 Jun 2013
Posts: 10

PostPosted: Sat Jun 08, 2013 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

TomWij wrote:
Marco Cipro wrote:
Fantastic .... after put branding in make.conf libreoffice don't compile

Edit: Pardon -branding in make.conf


Known bug (https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=459674) with no permanent fix available yet.

Your options are:
  • Try again, hoping it randomly succeeds.
  • Temporarily decrease the amount of output, which decreases the chance it fails, by using `emerge -j2 ...` (parallel building) or `emerge --quiet-build=y` (non-parallel binding, hides build output).
  • Temporarily downgrade to 3.4, where the problem does not exist.
  • Await a fix, after they figured out where the issue lies.


Solved

If I understand correctly the bug is still open .... I wrote a patch and now compiles with no brand on both x82 and on x64 architectures. I tried compiling on various computers (5), and on all the brand is gone. For me, you can close the post.


If necessary I can post the screen.

-----
Marco
Back to top
View user's profile Send private message
simon_irl
Guru
Guru


Joined: 07 Oct 2004
Posts: 403
Location: New Zealand

PostPosted: Thu Jun 27, 2013 1:17 am    Post subject: Reply with quote

The proper fix is to alter the USE flags as advised. However...given that libreoffice on some systems takes a ridiculous amount of time to compile (11 hours on my netbook, for example) it would be massive overkill to edit the USE flags and re-emerge libreoffice just to fix the branding! The startup banner is an ordinary, easily editable png file at:
Code:
/usr/lib64/libreoffice/program/intro.png
...and this can simply be edited or replaced with a different image (there are lots of libreoffice banners available for download online). Even without the "branding" USE flag, you might prefer another image to the default libreoffice logo. In any case, while it makes sense to re-emerge the package to test the effectiveness of the USE flag change on some systems that can build libreoffice quickly, on others it makes more sense just to fix the startup banner and wait for the next version upgrade to have the new USE flag take effect. It's also possible to start libreoffice (or its executables like lowriter) with "--nologo" in order to avoid the splash screen completely.
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2204
Location: UK

PostPosted: Fri Jun 28, 2013 8:34 pm    Post subject: Reply with quote

Seems like a good reason to have split -data and main packages for it. Even binary distros do that...
Back to top
View user's profile Send private message
trippels
n00b
n00b


Joined: 24 Nov 2010
Posts: 70
Location: Berlin

PostPosted: Sat Jun 29, 2013 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

I always edit /usr/lib64/libreoffice/program/sofficerc
and set "Logo=0".
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum