Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
First gentoo install
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Buddha623
n00b
n00b


Joined: 05 Jun 2013
Posts: 3

PostPosted: Wed Jun 05, 2013 4:24 pm    Post subject: First gentoo install Reply with quote

I consider myself somewhat experienced with linux but after i boot the install cd it throws me into a login prompt:

Quote:
(none) login:


I couldn't find anything in the handbook about this, could anybody help me with this problem?
Back to top
View user's profile Send private message
John R. Graham
Administrator
Administrator


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 7413
Location: Somewhere over Atlanta, Georgia

PostPosted: Wed Jun 05, 2013 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

There was a report earlier this week that the minimal install CD (which is autobuilt periodically) may currently be broken. This isn't confirmed, but you might want to try the SystemRescueCD anyway.

I'll try to confirm. What exact minimal install CD ISO (or other ISO) did you download?

- John
_________________
This space intentionally left blank.
Back to top
View user's profile Send private message
Buddha623
n00b
n00b


Joined: 05 Jun 2013
Posts: 3

PostPosted: Wed Jun 05, 2013 4:41 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the quick reply. That would explain why i couldn't install it :P I downloaded the latest amd64 iso from the main gentoo site.
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6256
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Wed Jun 05, 2013 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

The latest minimal iso's are broken in the fashion you describe for one of my machines but run perfectly on another suggesting a hardware dependency. install-amd64-minimal-20130516.iso install-x86-minimal-20130528.iso
@Buddha623 do you have a uefi bios? And/or are you using a usb cdrom or flash drive?
sysresccd fine on both machines.
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
Buddha623
n00b
n00b


Joined: 05 Jun 2013
Posts: 3

PostPosted: Wed Jun 05, 2013 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

I was using a usb flash drive to try and install gentoo and i am not sure about my BIOS. I'm just going to go the sysreccd route.
Back to top
View user's profile Send private message
John R. Graham
Administrator
Administrator


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 7413
Location: Somewhere over Atlanta, Georgia

PostPosted: Wed Jun 05, 2013 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

@Buddha623,

As it happens, release engineering is already looking into this and a bug has been filed. Please follow the other thread (New to Gentoo, used to Debian style "(none) login:"?????) as there's more activity there.

Moved from Installing Gentoo to Duplicate Threads.

- John
_________________
This space intentionally left blank.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum