Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ecryptfs and nfs4
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Cr0t
l33t
l33t


Joined: 27 Apr 2002
Posts: 874
Location: USA

PostPosted: Thu May 09, 2013 2:10 pm    Post subject: ecryptfs and nfs4 Reply with quote

I am unable to mount share my /Storage folder over nfs4, which is using ecryptfs.

/etc/fstab:
/Storage /Storage ecryptfs user,defaults,exec 0 0

/etc/exports:
/Storage 192.168.0.0/27(sync,no_root_squash,rw,no_subtree_check)

the mount just hangs if I try to mount /Storage over nfs4.
_________________
cya
    ©®0t
Back to top
View user's profile Send private message
Cr0t
l33t
l33t


Joined: 27 Apr 2002
Posts: 874
Location: USA

PostPosted: Thu May 09, 2013 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=450867

We do not currently have plans to support eCryptfs on NFS.


great
_________________
cya
    ©®0t
Back to top
View user's profile Send private message
Sven Vermeulen
Developer
Developer


Joined: 29 Aug 2002
Posts: 1341
Location: Mechelen, Belgium

PostPosted: Sun May 12, 2013 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

The bug is about doing an ecryptfs on top of NFS, not NFS of an ecryptfs mount. Are you certain it is ecryptfs that's problematic here?

Try exporting a regular location with NFSv4 instead of the ecryptfs one, just to pinpoint where the problem might be.

Also, NFS is difficult to debug. really... :-(
_________________
Please add "[solved]" to the initial topic title when it is solved. TIA.
Linux Sea (PDF), an online e-book on Gentoo Linux
Back to top
View user's profile Send private message
Cr0t
l33t
l33t


Joined: 27 Apr 2002
Posts: 874
Location: USA

PostPosted: Fri May 31, 2013 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

Sven Vermeulen wrote:
The bug is about doing an ecryptfs on top of NFS, not NFS of an ecryptfs mount. Are you certain it is ecryptfs that's problematic here?

Try exporting a regular location with NFSv4 instead of the ecryptfs one, just to pinpoint where the problem might be.

Also, NFS is difficult to debug. really... :-(
Exporting a normal folder works just fine.
_________________
cya
    ©®0t
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum