Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problem with D-BUS or Consolekit or Polkit or....??
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
SpiderPigLoki
n00b
n00b


Joined: 22 Aug 2008
Posts: 51

PostPosted: Sat Feb 09, 2013 7:18 pm    Post subject: Problem with D-BUS or Consolekit or Polkit or....?? Reply with quote

Hey Forum.

Yes I know the title sucks, but this is my situation....

Some things are broken and I don't know why......I'm going to concentrate on nm-applet for now, as I could imagine, that the rest (automounting under fluxbox) will go away as well....


When I want to connect to ANY network via nm-applet, it just gives me an error message:
Code:

spiderpigloki@localhost ~ $ nm-applet
** Message: applet now removed from the notification area
** Message: applet now embedded in the notification area

** (nm-applet:3202): WARNING **: Hinzufügen/Aktivierung der Verbindung schlug fehl: (32) Insufficient privileges.
(Translation: Adding / activating of the connection failed: (32) Insufficient privileges.)


Code:
spiderpigloki@localhost ~ $ dbus-monitor
signal sender=org.freedesktop.DBus -> dest=:1.54 serial=2 path=/org/freedesktop/DBus; interface=org.freedesktop.DBus; member=NameAcquired
   string ":1.54"
method call sender=:1.54 -> dest=org.freedesktop.DBus serial=3 path=/org/freedesktop/DBus; interface=org.freedesktop.DBus; member=AddMatch
   string "eavesdrop=true,type='method_call'"
method call sender=:1.54 -> dest=org.freedesktop.DBus serial=4 path=/org/freedesktop/DBus; interface=org.freedesktop.DBus; member=AddMatch
   string "eavesdrop=true,type='method_return'"
method call sender=:1.54 -> dest=org.freedesktop.DBus serial=5 path=/org/freedesktop/DBus; interface=org.freedesktop.DBus; member=AddMatch
   string "eavesdrop=true,type='error'"


Code:
spiderpigloki@localhost ~ $ ck-list-sessions
Session1:
   unix-user = '1001'
   realname = '(null)'
   seat = 'Seat1'
   session-type = ''
   active = TRUE
   x11-display = ':0.0'
   x11-display-device = '/dev/tty7'
   display-device = ''
   remote-host-name = ''
   is-local = TRUE
   on-since = '2013-02-09T18:43:34.884807Z'
   login-session-id = '9'
Session2:
   unix-user = '1001'
   realname = '(null)'
   seat = 'Seat1'
   session-type = ''
   active = FALSE
   x11-display = ':0.0'
   x11-display-device = '/dev/tty7'
   display-device = ''
   remote-host-name = ''
   is-local = TRUE
   on-since = '2013-02-09T18:43:35.050316Z'
   login-session-id = '9'


Fluxbox is started via slim with the following login-cmd:
Code:
localhost spiderpigloki # grep login_cmd /etc/slim.conf
# login_cmd           exec /bin/sh - ~/.xinitrc %session
# login_cmd           exec /bin/bash -login ~/.xinitrc %session
#login_cmd           exec /bin/bash -login /usr/share/slim/Xsession %session
login_cmd        exec /usr/bin/ck-launch-session /usr/bin/dbus-launch /bin/bash -login ~/.xinitrc


The ones that are commented out are from different sources....

Code:
localhost spiderpigloki # cat .xinitrc
# polkit agent
/usr/libexec/polkit-gnome-authentication-agent-1 &

/bin/thinkfan &

# finally: start fluxbox
exec startfluxbox


few startup-scripts, that might be of importance....

Code:

dbus |      default                 
consolekit |      default                 
NetworkManager |      default                 
net.lo | boot                         
netmount |      default


Any suggestions for a better title are also welcome...
Back to top
View user's profile Send private message
SpiderPigLoki
n00b
n00b


Joined: 22 Aug 2008
Posts: 51

PostPosted: Thu Feb 14, 2013 9:16 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe some of you noticed that I had this on solved, but it is back again.....

It was working fine on tuesday but now (2 days later) I was by my GF and now the error is the same.....

I quited fluxbox and now nm-applet gives me the (32) insufficient rights thing.

Here's the original solved-post

Quote:

It was Consolekit (I suppose..).
I just followed the guide in the forum
https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-858965-start-0.html
A little compiling of dbus-glib there; throw away that file witch manually started ck-sessions and dbus and voilla! It works.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum