Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] app-office/libreoffice-3.6.3.2 failing configure
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
The Doctor
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jul 2010
Posts: 1265

PostPosted: Sun Nov 11, 2012 10:31 pm    Post subject: [SOLVED] app-office/libreoffice-3.6.3.2 failing configure Reply with quote

As I said in the title, libreoffice is failing. Here is the output of emerge --info '=app-office/libreoffice-3.6.3.2' and here is the build log is here.
_________________
First things first, but not necessarily in that order.


Last edited by The Doctor on Mon Nov 12, 2012 12:42 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 5268

PostPosted: Sun Nov 11, 2012 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

With an error 'checking version... configure: error: not suitable, we need >= 1.0.6', the answer should lie in config.log.
Chances are that either you're mixing and didn't keyword enough or dep in the ebuild isn't high enough and you don't use '-D' during 'emerge -u @world'.
Back to top
View user's profile Send private message
The Doctor
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jul 2010
Posts: 1265

PostPosted: Sun Nov 11, 2012 11:44 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Chances are that either you're mixing and didn't keyword enough or dep in the ebuild isn't high enough and you don't use '-D' during 'emerge -u @world'.


No, and no Unfortunately. I am on unstable and I always run "emerge -avuvNDt world"

It seems the file is too big to upload to pastbin, but it looks like this may be the relevant bit:

So maybe a bug?
_________________
First things first, but not necessarily in that order.
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 5268

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 12:24 am    Post subject: Reply with quote

Well, sort of, kind of...
If you're lucky that's simply a case of 'revdep-rebuild required' (check for libmysqlclient.so.16 explicitly, if plain check doesn't help...or is @preserved-rebuild (or however it's called) already effective ?), if not - the check might need a fix.
Back to top
View user's profile Send private message
The Doctor
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jul 2010
Posts: 1265

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 12:37 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the help. revdep-rebuild found something that preserved-rebuild missed. Its the first time since I moved to portage 2.2 that revdep-rebuild found anything. I'll post back if this solves the problem.
_________________
First things first, but not necessarily in that order.
Back to top
View user's profile Send private message
The Doctor
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jul 2010
Posts: 1265

PostPosted: Mon Nov 12, 2012 12:41 am    Post subject: Reply with quote

Yep that was the problem. All that needed to be done was to rebuild 2 packages and now libreoffice is compiling.
_________________
First things first, but not necessarily in that order.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum