Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Core i3: AMD64 or IA64?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64
View previous topic :: View next topic  
Author Message
alecjw
n00b
n00b


Joined: 27 Mar 2010
Posts: 41
Location: Hertfordshire, UK

PostPosted: Mon Aug 23, 2010 12:59 pm    Post subject: Core i3: AMD64 or IA64? Reply with quote

Just ordered myself a core i3, but does it support IA64? And even if it does, is it preferable over AMD64? Looking at packages.gentoo.org, it seems a lot of ebuilds arent available for IA64...
_________________
ACTA is a war on your digital freedom
Back to top
View user's profile Send private message
d2_racing
Moderator
Moderator


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 13046
Location: Ste-Foy,Canada

PostPosted: Mon Aug 23, 2010 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, use a Stage3 AMD64 :P
_________________
Sysadmin of GentooQuébec.org
Wiki
Signature
IRC on Freenode : #gentoo-quebec
Back to top
View user's profile Send private message
XavierMiller
Moderator
Moderator


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 5263
Location: ~Brussels - Belgique

PostPosted: Mon Aug 23, 2010 1:03 pm    Post subject: Reply with quote

AMD64.

IA64 is for ithanium processors, which are not x86-based.
_________________
Xavier Miller
(FR) Merci de respecter les règles du forum.
http://www.xaviermiller.be
Back to top
View user's profile Send private message
alecjw
n00b
n00b


Joined: 27 Mar 2010
Posts: 41
Location: Hertfordshire, UK

PostPosted: Mon Aug 23, 2010 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks guys. I just read it used the Intel 64 architecture and assumed that meant IA64, but I'll stick with AMD64 then. How about the on-chip AES instruction set? Do I enable that with a USE flag?
_________________
ACTA is a war on your digital freedom
Back to top
View user's profile Send private message
Veldrin
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 1942
Location: Zurich, Switzerland

PostPosted: Mon Aug 23, 2010 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

You dont...

If it is already available, its in the kernel.
Back to top
View user's profile Send private message
alecjw
n00b
n00b


Joined: 27 Mar 2010
Posts: 41
Location: Hertfordshire, UK

PostPosted: Mon Aug 23, 2010 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

Veldrin wrote:
You dont...

If it is already available, its in the kernel.


Actually I just read that intel disabled AES instructions in the i3 to make you buy the i5 instead :( ah well...
_________________
ACTA is a war on your digital freedom
Back to top
View user's profile Send private message
Naib
Advocate
Advocate


Joined: 21 May 2004
Posts: 4076
Location: Removed by Neddy

PostPosted: Mon Aug 30, 2010 12:54 am    Post subject: Reply with quote

not just i3, more todo with newer variants of their lines
_________________
A free press is the unsleeping guardian of every other right that free men prize; it is the most dangerous foe of tyranny. Where men have the habit of liberty, the Press will continue to be the vigilant guardian of the rights of the ordinary citizen.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64 All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum