Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Hulu and 64-bit Flash
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ttuegel
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Jan 2005
Posts: 176
Location: Illinois, USA

PostPosted: Fri Feb 26, 2010 12:51 pm    Post subject: Hulu and 64-bit Flash Reply with quote

Hello! Recently, I started being unable to watch videos on Hulu in Firefox, although I have Flash installed. I installed the 32-bit firefox-bin, in which Hulu works correctly. When trying to watch any video in 64-bit mozilla-firefox, the Hulu video player loads, but then reports:

Quote:
Sorry, we are unable to stream this video. Please check your internet connection and try again.


Is anyone else experiencing this, and does anyone have a solution? Package versions are:

Code:
[I] www-plugins/adobe-flash
     Installed versions:  10.0.45.2!m!s(05:40:12 PM 02/12/2010)(32bit 64bit multilib)


Code:
[I] www-client/firefox-bin
     Installed versions:  3.6-r1!m!s(07:04:33 AM 02/16/2010)(linguas_en linguas_en_US startup-notification -restrict-javascript)


Code:
[I] www-client/mozilla-firefox
     Installed versions:  3.6-r2(06:22:01 AM 02/26/2010)(alsa dbus libnotify linguas_en linguas_en_US startup-notification -bindist -custom-optimization -elibc_FreeBSD -gnome -java -wifi)


Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
audiodef
Watchman
Watchman


Joined: 06 Jul 2005
Posts: 5188

PostPosted: Fri Feb 26, 2010 3:01 pm    Post subject: Reply with quote

My understanding is that flash player has problems with 64 bits and that one should stick with 32 bit flash player.

It's nuts, I know. :roll:
_________________
Gentoo Studio: http://gentoostudio.org
Facebook: http://www.facebook.com/gentoostudio
G+: https://plus.google.com/113947758237122861689/posts
Pappy's Kernel Seeds: http://kernel-seeds.gentoostudio.org
Back to top
View user's profile Send private message
ttuegel
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Jan 2005
Posts: 176
Location: Illinois, USA

PostPosted: Fri Feb 26, 2010 3:55 pm    Post subject: Reply with quote

Well, Flash works for everything else I've tried, hence my confusion. Also, it worked until about a week ago! I just wanted to see if I could avoid using 32-bit Firefox, since the fonts look like excrement.
Back to top
View user's profile Send private message
audiodef
Watchman
Watchman


Joined: 06 Jul 2005
Posts: 5188

PostPosted: Fri Feb 26, 2010 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

I remember now something about Hulu and Firefox/flash. I think there's another thread here somewhere about this. I think Hulu might be wonky about it.
_________________
Gentoo Studio: http://gentoostudio.org
Facebook: http://www.facebook.com/gentoostudio
G+: https://plus.google.com/113947758237122861689/posts
Pappy's Kernel Seeds: http://kernel-seeds.gentoostudio.org
Back to top
View user's profile Send private message
ttuegel
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Jan 2005
Posts: 176
Location: Illinois, USA

PostPosted: Sat Feb 27, 2010 12:40 am    Post subject: Reply with quote

Ah, I've found that thread now, thanks! (Search FAIL: "hulu 64-bit" is apparently too specific, while "hulu" does just fine.)
Back to top
View user's profile Send private message
audiodef
Watchman
Watchman


Joined: 06 Jul 2005
Posts: 5188

PostPosted: Mon Mar 01, 2010 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah, when I want to find something on these forums, I use Google with the site: argument.
_________________
Gentoo Studio: http://gentoostudio.org
Facebook: http://www.facebook.com/gentoostudio
G+: https://plus.google.com/113947758237122861689/posts
Pappy's Kernel Seeds: http://kernel-seeds.gentoostudio.org
Back to top
View user's profile Send private message
johnny99
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Oct 2005
Posts: 229
Location: Berkeley, California

PostPosted: Thu Mar 11, 2010 4:19 pm    Post subject: Reply with quote

Still a problem with 64bit.

The Hulu error message now blames Adobe for 64bit Linux problems.
Running hulu via /usr/bin/firefox (with www-client/mozilla-firefox-3.5.8, www-plugins/adobe-flash-10.0.45.2) now shows the message:
Quote:
We're sorry but we're unable to stream videos to your system.
This may be due to an Adobe software limitation
on 64-bit Linux systems.

Hulu kicks the binary ball into Adobe's side of the court.

However, I was able to watch a show last night via /usr/bin/firefox-bin (www-client/firefox-bin-3.5.8).
I built flash with both 32 and 64 bit.
eix -I flash
Code:
[I] www-plugins/adobe-flash
     Available versions:  ~9.0.262.0!m!s 10.0.45.2!m!s {32bit 64bit multilib}
     Installed versions:  10.0.45.2!m!s(19:38:16 03/11/10)(32bit 64bit multilib)
     Homepage:            http://www.adobe.com/
     Description:         Adobe Flash Player


But flash still lacks gpu direct rendering, even though my driver and card support it,
so Adobe has Linux issues on multiple fronts.
How about some love Adobe?
Back to top
View user's profile Send private message
platojones
Veteran
Veteran


Joined: 23 Oct 2002
Posts: 1533
Location: Just over the horizon

PostPosted: Thu Mar 11, 2010 7:06 pm    Post subject: Reply with quote

I'm getting the same message from hulu.com using both FF and Chromium. What is really strange about that is: huludesktop, which also uses the 64 bit adobe flash player (my understanding), works just fine. I don't get it.
Back to top
View user's profile Send private message
audiodef
Watchman
Watchman


Joined: 06 Jul 2005
Posts: 5188

PostPosted: Mon Mar 15, 2010 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

Sounds like Hulu and Adobe simply employ morons! :roll:
_________________
Gentoo Studio: http://gentoostudio.org
Facebook: http://www.facebook.com/gentoostudio
G+: https://plus.google.com/113947758237122861689/posts
Pappy's Kernel Seeds: http://kernel-seeds.gentoostudio.org
Back to top
View user's profile Send private message
Kenji Miyamoto
Veteran
Veteran


Joined: 28 May 2005
Posts: 1452
Location: Looking over your shoulder.

PostPosted: Tue Mar 30, 2010 1:04 am    Post subject: Reply with quote

platojones wrote:
I'm getting the same message from hulu.com using both FF and Chromium. What is really strange about that is: huludesktop, which also uses the 64 bit adobe flash player (my understanding), works just fine. I don't get it.
Huludesktop segfaults for me on start, so that isn't an option.
_________________
[ Kawa-kun, new and improved!! ]

Alex Libman seems to be more of an anarchist than a libertarian.
Back to top
View user's profile Send private message
devsk
Advocate
Advocate


Joined: 24 Oct 2003
Posts: 2726
Location: Bay Area, CA

PostPosted: Mon Apr 26, 2010 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

Anybody got any leads on this?
Back to top
View user's profile Send private message
johnny99
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Oct 2005
Posts: 229
Location: Berkeley, California

PostPosted: Mon Apr 26, 2010 11:30 pm    Post subject: Reply with quote

I think the only option is to become constructively active with their bug system ( https://bugs.adobe.com/flashplayer/ ), to let them know people are interested.

For Hulu on 64bit linux, there are a lot, but this is one:
https://bugs.adobe.com/jira/browse/FP-4067

For hardware acceleration, there are a few bugs for the 10.1 release:
https://bugs.adobe.com/jira/browse/FP-3363
https://bugs.adobe.com/jira/browse/FP-3146
Back to top
View user's profile Send private message
johnny99
Apprentice
Apprentice


Joined: 24 Oct 2005
Posts: 229
Location: Berkeley, California

PostPosted: Thu May 20, 2010 2:20 pm    Post subject: Reply with quote

Well, Adobe has responded to bug https://bugs.adobe.com/jira/browse/FP-4067

Quote:
Hulu has gone back to the original error message ("Sorry, we are unable to stream this video. Please check your internet connection and try again."), not trying to blame Adobe anymore.


The Adobe solution was to get Hulu to change the message.

They closed the bug and didn't fix anything.

Adobe has earned their loss, and no love here.

I certainly hope HTML5 offers a full flash replacement, platform agnostic, cross-browser supported, standards compliant, and is adopted by anyone that uses flash.
Back to top
View user's profile Send private message
BonesToo
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Aug 2003
Posts: 153

PostPosted: Fri May 28, 2010 8:46 pm    Post subject: Reply with quote

man i'm having this same problem now, neither huludesktop or hulu in browser will play video, but the ads and intros play just fine. And it all was working a week or 2 ago just fine. I don't remember installing or changing anything recently. No clue how to fix this.
Back to top
View user's profile Send private message
platojones
Veteran
Veteran


Joined: 23 Oct 2002
Posts: 1533
Location: Just over the horizon

PostPosted: Fri May 28, 2010 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
but the ads and intros play just fine.


Yeah, same here...Isn't that funny...you get to watch the ads, but you can't see the videos. Hulu is doing this (they are trying to transition to a paid model).

Hulu sux!
Back to top
View user's profile Send private message
BonesToo
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Aug 2003
Posts: 153

PostPosted: Fri May 28, 2010 9:22 pm    Post subject: Reply with quote

seems like a lot of people are having this problem:

http://www.hulu.com/discussions/9/110036/495965
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on AMD64 All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum