Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Aloittelijan kysymyksiä
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Thu Feb 12, 2009 10:11 am    Post subject: Aloittelijan kysymyksiä Reply with quote

Kun tuo kielitaidon puute ja täälläolevat käytännöt
ovat poikkeavia toisiin jakeluihin verrattuna täytyy
koittaa päästä kysymisessä jotenkin alkuun:

-saako valikot suomenkielellä ???
Back to top
View user's profile Send private message
jmz2
Guru
Guru


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 421
Location: Finland

PostPosted: Sat Feb 14, 2009 8:27 am    Post subject: Reply with quote

Laita /etc/make.conf -tiedostoon rivi
Code:
LINGUAS="fi en"

Tämän jälkeen suomenkieliset tekstit tulevat niitä tukeviin ohjelmiin mukaan. Sinun pitää tietysti myös valita kieli jostain asetusvalikosta, esimerkiksi GDM:n kirjautumisikkunasta.
Back to top
View user's profile Send private message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Sat Feb 14, 2009 2:18 pm    Post subject: Reply with quote

Jatkoa.......

Asennettuna:
Ubuntu 8.04-64/8.10-32 /XP home
...jotka kaikki toimii

grub 8.10-32 osiolla

Ladattu verkosta:
install-ia64-minimal-2008.0.iso

Levyllä n. 37 GIB varaamatonta osiotilaa, jonne
ajattelin asentaa.

Aiemmista asennus/uudelleen asennus sekoiluista
viisastuneena (..toivottavasti..) pitäisi löytää
tällainen toimintotapa:

Asennus tyhjään osioon...grubiin ei kirjoiteta mitään...

Asennuksen aikana kopioidaan käynnistyksen vaatimat grubin tarvitsemat kikkareet paikkaan, jossa oikeudet riittävät

Onnistuuko/miten ???
Back to top
View user's profile Send private message
tommih
n00b
n00b


Joined: 11 Feb 2009
Posts: 18

PostPosted: Sat Feb 14, 2009 5:15 pm    Post subject: Reply with quote

En tiedä mitä tarkoitat tuolla ettei Grubiin kirjoiteta mitään. Jos sinulla on Grub asennettuna niin tarvitsee vain muokata .configia sisältämään myös uuden Gentoo asennuksen.
Back to top
View user's profile Send private message
P.Kosunen
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Nov 2005
Posts: 88
Location: Finland

PostPosted: Sun Feb 15, 2009 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

tuhertajapappa wrote:
Ladattu verkosta:
install-ia64-minimal-2008.0.iso


Tämä on luultavasti väärä versio, amd64 (64 bittinen) tai x86 (32 bittinen) ovat perus pc-raudalle.
Back to top
View user's profile Send private message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Sun Feb 15, 2009 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
En tiedä mitä tarkoitat tuolla ettei Grubiin kirjoiteta mitään. Jos sinulla on Grub asennettuna niin tarvitsee vain muokata .configia sisältämään myös uuden Gentoo asennuksen


Siis asennuksessa ei Grubiin kirjoiteta mitään...

...tarvitsee vain muokata .configia.. tarkemmin, mitä niistä(Ubuntu&Gentoo)/miten ???

Miksi näin, osa perustelusta ks:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21776.msg186433#msg186433

Quote:
Tämä on luultavasti väärä versio, amd64 (64 bittinen) tai x86 (32 bittinen) ovat perus pc-raudalle.

Pöytäkone:
Motherboard Model D946GZIS
Processor Version Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz
Display Adapters NVIDIA GeForce 7600 GT

Eikö tämä ole sitä ???...mikä tulisi verkosta hakea ??
Back to top
View user's profile Send private message
Paapaa
l33t
l33t


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 955
Location: Finland

PostPosted: Mon Feb 16, 2009 8:45 am    Post subject: Reply with quote

Argh. Ei saa antaa neuvoa, jos ei ole varma niiden oikeellisuudesta.

Grub:n asetukset tulevat yleensä /boot/grub/grub.conf -tiedostoon. Jos sinulla on Ubuntu jo asennettuna, niin ota selvää, minne grub.conf on mennyt. Kernelin asetukset puolestaan ovat /usr/src/linux/.config -tiedostossa. Näitä ei kannata sekoittaa keskenään.

Minäkään en ymmärrä, mitä ihmettä tarkoitat tuolla "Grubiin ei kirjoiteta mitään...". Onko tuo toteamus? Retorinen kysymys? Mitä? Mutta siitä huolimatta:

Kyllä, asennuksessa grub.conf-tiedostoon pitää laittaa tieto uudesta kernelistä ja uuden asennuksen root-osioista, aivan kuten manuskassa sanotaan:

http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?full=1#book_part1_chap10
http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-amd64.xml?full=1#book_part1_chap10

(Jos haluat 32-bittisen systeemin, käytä ylempää ohjetta, jos 64-bittisen, käytä alempaa).

install-ia64-minima-2008.0.iso on väärä image-tiedosto. Se on tarkoitettu Itanium-prosessorille, jollaista sinulla ei ole. Valitse joko amd64, jos haluat 64-bittisen systeemine (nimestään huolimatta se on tarkoitettu niin Intel- kuin AMD-koneille), tai x86, jos haluat 32-bittisen systeemin.

Mutta kaikki tämä selviää Handbookista, joten englannin kielen taidon puute tulee varmasti aiheuttamaan hieman harmaita hiuksia.
_________________
Paludis, the way packages are meant to be managed.
Back to top
View user's profile Send private message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Mon Feb 16, 2009 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Paapaa wrote:
Argh. Ei saa antaa neuvoa, jos ei ole varma niiden oikeellisuudesta.

Grub:n asetukset tulevat yleensä /boot/grub/grub.conf -tiedostoon. Jos sinulla on Ubuntu jo asennettuna, niin ota selvää, minne grub.conf on mennyt. Kernelin asetukset puolestaan ovat /usr/src/linux/.config -tiedostossa. Näitä ei kannata sekoittaa keskenään.

Minäkään en ymmärrä, mitä ihmettä tarkoitat tuolla "Grubiin ei kirjoiteta mitään...". Onko tuo toteamus? Retorinen kysymys? Mitä? Mutta siitä huolimatta:

Kyllä, asennuksessa grub.conf-tiedostoon pitää laittaa tieto uudesta kernelistä ja uuden asennuksen root-osioista, aivan kuten manuskassa sanotaan:

Mutta kaikki tämä selviää Handbookista, joten englannin kielen taidon puute tulee varmasti aiheuttamaan hieman harmaita hiuksia.


Ubuntussa ainakin vakioasennuksessa asennusohjelma kirjoitti uudet käynnistyskikkareet
aina vanhan asennuksen päälle, ja jos siinä tapahtui joku haveri, mikä minulle on sääntö
ei poikkeus, niin mikään ei pelannut.
Gentoo asennus saa tehdä tarvittavat jutut osioon, jonne se asennetaan, mutta mikäli se
menee milläänlailla sorkkimaan olemassaolevaa toimivaa käynnistystä, niin sitä ei
sitten asenneta ollenkaan.


Tässä on se lyhyesti, mitä olen hakemassa. Tarkoitus on sitten käsin kopioida tarvittavat tiedot
nykyiseen käynnistykseen.

Toinen etu tästä on, ettei tarvitse jatkuvasti kikkailla varmuuskopio/palautus palikoilla :wink: .
Handbookista...liian vaikea :(
Muuten Suselta tuli jo lähes toimiva ohje :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
tommih
n00b
n00b


Joined: 11 Feb 2009
Posts: 18

PostPosted: Tue Feb 17, 2009 6:01 pm    Post subject: Reply with quote

Paapaa wrote:
Argh. Ei saa antaa neuvoa, jos ei ole varma niiden oikeellisuudesta.


Minua tarkoitat? Kieltämättä vähän hätäisesti tuossa sanoin mutta kyllähän se näin toimii. Grub.conf vai mikä se olikaan
Back to top
View user's profile Send private message
Paapaa
l33t
l33t


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 955
Location: Finland

PostPosted: Tue Feb 17, 2009 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

tommih wrote:
Minua tarkoitat? Kieltämättä vähän hätäisesti tuossa sanoin mutta kyllähän se näin toimii. Grub.conf vai mikä se olikaan


:D On ihan pikkuinen ero, tarkoitetaanko grub.conf:ia vai .configia, kuten jo tuossa selitin.

Tuhertajapappa: kun asennat manuaalisesti, ei Gentoo sorki yhtään mitään, vaan asentajan pitää sorkkia itse kaikki halutut muutokset itse. Mutta jos et englantia osaa, ei homma tule luultavasti onnistumaan - kovin helposti ainakaan.

Graafista installeria älä käytä missään nimessä, se ei toimi ja varmasti tulee sorkkimaan olemassa olevaa asennustasi.
_________________
Paludis, the way packages are meant to be managed.
Back to top
View user's profile Send private message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Tue Feb 17, 2009 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

Paapaa wrote:
tommih wrote:
Minua tarkoitat? Kieltämättä vähän hätäisesti tuossa sanoin mutta kyllähän se näin toimii. Grub.conf vai mikä se olikaan


:D On ihan pikkuinen ero, tarkoitetaanko grub.conf:ia vai .configia, kuten jo tuossa selitin.

Tuhertajapappa: kun asennat manuaalisesti, ei Gentoo sorki yhtään mitään, vaan asentajan pitää sorkkia itse kaikki halutut muutokset itse. Mutta jos et englantia osaa, ei homma tule luultavasti onnistumaan - kovin helposti ainakaan.

Graafista installeria älä käytä missään nimessä, se ei toimi ja varmasti tulee sorkkimaan olemassa olevaa asennustasi.


Tänne asti tsekkasin ohjetta ja olin käsittävinäni, että käynnistystä ei ole vielä
sorkittu.
Koodilistaus 2.3: Grub.conf käsin asennetuille ytimille
Pitääkö Grub.conf löytyä asennetulta osiolta, vai riittääkö, jos näillä
kikkareilla viittaa suoraan ubuntu käynnistyksestä eli # menu.lst tiedostosta

Quote:
Graafista installeria älä käytä missään nimessä,


Mikä se on ???
(viestien kellonaika ??)
Back to top
View user's profile Send private message
Paapaa
l33t
l33t


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 955
Location: Finland

PostPosted: Wed Feb 18, 2009 11:15 am    Post subject: Reply with quote

tuhertajapappa wrote:
Tänne asti tsekkasin ohjetta ja olin käsittävinäni, että käynnistystä ei ole vielä
sorkittu.
Koodilistaus 2.3: Grub.conf käsin asennetuille ytimille
Pitääkö Grub.conf löytyä asennetulta osiolta, vai riittääkö, jos näillä
kikkareilla viittaa suoraan ubuntu käynnistyksestä eli # menu.lst tiedostosta


Grub.conf pitää olla siellä, mistä Grub käskettiin sitä etsimään Grubia asennettaessa ensimmäistä kertaa. Eli levyllä voi olla vain yksi Grub. Jos siis olet asentanut Gubin aikaisemmin vaikka Ubuntun kanssa, pitää etsiä se levyosio, jota Grub käyttää ja editoita sieltä löytyvää gtub.conf/menu.lst -tiedostoa.

tuhertajapappa wrote:
Quote:
Graafista installeria älä käytä missään nimessä,


Mikä se on ???


Graafinen installeri löytyy joiltain Gentoo LiveCD tai LiveDVD-levyiltä. Mutta se on rikki, eikä sitä kannata missään nimessä käyttää. Ainoastaan manuaalinen asennus on suositeltava.

tuhertajapappa wrote:
(viestien kellonaika ??)


?? Ymmärtäisin kokonaisia lauseita paremmin...
_________________
Paludis, the way packages are meant to be managed.
Back to top
View user's profile Send private message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Wed Feb 18, 2009 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

tuhertajapappa wrote:
(viestien kellonaika ??)
?? Ymmärtäisin kokonaisia lauseita paremmin...


Viestisi..Lähetetty: Ke Helmi 18, 2009 6:15 am :wink:
(Oli vain huomio näytettävästä ajasta...ei kuulu varsinaisesti kysymyksiini)
Back to top
View user's profile Send private message
Paapaa
l33t
l33t


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 955
Location: Finland

PostPosted: Wed Feb 18, 2009 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

tuhertajapappa wrote:
Viestisi..Lähetetty: Ke Helmi 18, 2009 6:15 am :wink:
(Oli vain huomio näytettävästä ajasta...ei kuulu varsinaisesti kysymyksiini)


Aaah. Tuohon aikaan olen yleensä kyllä nukkumassa :D, joten luultavasti sinulla on foorumin aika-asetukset metsikössä. Klikkaapa tuota "Profile"-nappia foorumin yläreunassa ja säädä Timezone-asetus arvoon "GMT + 2 hours". Sen pitäisi auttaa.
_________________
Paludis, the way packages are meant to be managed.
Back to top
View user's profile Send private message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ladattu nyt:
install-amd64-minimal-2008.0-r1.iso
toivottavasti nyt oikea...

Tehty tästä cd...koekäynnistetty..tunnisti laitteiston..
kauhea rivi ok:ta ja jäi odottamaan seuraavaa käskyä.

Nyt meni sormi suuhun...mitä käskis, jotta asentais
perusasiat levylle:



Laite Käynn Alku Loppu Lohkot Id Järjestelmä
/dev/sdb1 * 1 19122 153597433+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb2 19123 28683 76798732+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sdb3 28684 31111 19502910 83 Linux
/dev/sdb4 33547 38913 43110427+ 5 Laajennettu
/dev/sdb5 33547 38687 41295051 83 Linux
/dev/sdb6 38688 38913 1815313+ 82 Linux-sivutus / Solaris


/dev/sdb3 on se mihin pitäis tämä uusi asentaa
on alustettu GParted ohjelmalla, ext3 formaattiin,
on muuten tyhjä.

Eli laittais kaikki tarvittavat peruskikkareet, ja gnome pöydän
ja jättäis muiltaosin käsikäynnistettäväksi.

Meneekö yhdellä käskyllä ???
_________________
Ubuntu 8.04-64/8.10-32 /XP home
Motherboard Model D946GZIS
Processor Version Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz
Display Adapters NVIDIA GeForce 7600 GT
Back to top
View user's profile Send private message
Paapaa
l33t
l33t


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 955
Location: Finland

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

tuhertajapappa wrote:
Eli laittais kaikki tarvittavat peruskikkareet, ja gnome pöydän
ja jättäis muiltaosin käsikäynnistettäväksi.

Meneekö yhdellä käskyllä ???


Ei edes kahdella. Gentoo on perusasennuksen jälkeen täysi raakile, jossa ei ole edes X (Linuxin graafinen systeemi, jota kaikki työpöydät käyttävät) asennettuina. Gentoon pointti on, että mitään turhaa ei ole asennettuna, vaan käyttäjä itse päättää, mitä tarvitsee ja asentaa vain oleellisen.

En oikein voi neuvoa muuta kuin että koeta parhaasi mukaan seurata perusohjetta loppuun asti. Sitten kaivat täältä ohjeen, jolla asennetaan X ja sitten Gnomen kimppuun.

http://www.gentoo.org/doc/en/?catid=desktop

Aivan, Gentoo ei ole se kaiken yksinkertaisin distro asentaa juuri siksi, että kaikki pitää tehdä itse ja monelle asialle ei ole graafista käyttöliittymää. Siksi englannin osaaminen on eeeerittäin hyödyllistä. Varsinkaan kun kukaan ei ole jaksanut vissiin suomentaa ohjetta.
_________________
Paludis, the way packages are meant to be managed.
Back to top
View user's profile Send private message
ilborg
n00b
n00b


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 42
Location: Finland

PostPosted: Fri Feb 20, 2009 11:39 am    Post subject: Reply with quote

Kyllä tuo graafinen installeri toimi joku kuukausi sitten. Tuli virtualboxissa asennettua testikäyttöön gentoo, eikä jaksanut ihan alusta asti lukea manuskaa:) Löytyy siis live-cd:ltä, mutta mainittakoot tässä, että jos mitään pikkasenkaan erikoisempaa asennusta tekee, niin kannattaa tehdä käsin, sillä tuo installeri on aika raakile, jonka käyttämistä en suosittelisi muuten kuin tyhjälle levylle ja pelkälle perusraudalle.

Manuskaa kannattaa tosiaan lukea, ja jos jotain ei ymmärrä, niin kai täältä joku osaa vastata mitä se kohta tarkoittaa. Kukaan katsos jaksa koko manuskaa kääntää kerralla:) Ei tuo softien asentelu vaikeaa kyllä mielestäni ole, mutta meikäläisen historiallisella raudalla kääntämiseen menee viikko, ennen kuin kaikki softat on asennettuna:)
Back to top
View user's profile Send private message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Fri Feb 20, 2009 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

Paapaa wrote:
tuhertajapappa wrote:
Eli laittais kaikki tarvittavat peruskikkareet, ja gnome pöydän
ja jättäis muiltaosin käsikäynnistettäväksi.

Meneekö yhdellä käskyllä ???


Ei edes kahdella. Gentoo on perusasennuksen jälkeen täysi raakile, jossa ei ole edes X (Linuxin graafinen systeemi, jota kaikki työpöydät käyttävät) asennettuina. Gentoon pointti on, että mitään turhaa ei ole asennettuna, vaan käyttäjä itse päättää, mitä tarvitsee ja asentaa vain oleellisen.

En oikein voi neuvoa muuta kuin että koeta parhaasi mukaan seurata perusohjetta loppuun asti. Sitten kaivat täältä ohjeen, jolla asennetaan X ja sitten Gnomen kimppuun.

http://www.gentoo.org/doc/en/?catid=desktop

Aivan, Gentoo ei ole se kaiken yksinkertaisin distro asentaa juuri siksi, että kaikki pitää tehdä itse ja monelle asialle ei ole graafista käyttöliittymää. Siksi englannin osaaminen on eeeerittäin hyödyllistä. Varsinkaan kun kukaan ei ole jaksanut vissiin suomentaa ohjetta.


Onko asennusjärjetyksellä merkitystä vai vaatiiko tarkkaan määriteltyä asennusjärjestystä...
voiko laittaa palikoita omassa järjestyksessä ...??

Vai mennäänkö joka kohta tämän mukaan:
http://www.gentoo.org/doc/fi/handbook/handbook-amd64.xml?full=1#book_part1_chap4
_________________
Ubuntu 8.04-64/8.10-32 /XP home
Motherboard Model D946GZIS
Processor Version Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz
Display Adapters NVIDIA GeForce 7600 GT
Back to top
View user's profile Send private message
ilborg
n00b
n00b


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 42
Location: Finland

PostPosted: Fri Feb 20, 2009 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

tuhertajapappa wrote:
Paapaa wrote:
tuhertajapappa wrote:
Eli laittais kaikki tarvittavat peruskikkareet, ja gnome pöydän
ja jättäis muiltaosin käsikäynnistettäväksi.

Meneekö yhdellä käskyllä ???


Ei edes kahdella. Gentoo on perusasennuksen jälkeen täysi raakile, jossa ei ole edes X (Linuxin graafinen systeemi, jota kaikki työpöydät käyttävät) asennettuina. Gentoon pointti on, että mitään turhaa ei ole asennettuna, vaan käyttäjä itse päättää, mitä tarvitsee ja asentaa vain oleellisen.

En oikein voi neuvoa muuta kuin että koeta parhaasi mukaan seurata perusohjetta loppuun asti. Sitten kaivat täältä ohjeen, jolla asennetaan X ja sitten Gnomen kimppuun.

http://www.gentoo.org/doc/en/?catid=desktop

Aivan, Gentoo ei ole se kaiken yksinkertaisin distro asentaa juuri siksi, että kaikki pitää tehdä itse ja monelle asialle ei ole graafista käyttöliittymää. Siksi englannin osaaminen on eeeerittäin hyödyllistä. Varsinkaan kun kukaan ei ole jaksanut vissiin suomentaa ohjetta.


Onko asennusjärjetyksellä merkitystä vai vaatiiko tarkkaan määriteltyä asennusjärjestystä...
voiko laittaa palikoita omassa järjestyksessä ...??

Vai mennäänkö joka kohta tämän mukaan:
http://www.gentoo.org/doc/fi/handbook/handbook-amd64.xml?full=1#book_part1_chap4


Jos siis meinaat näin yleensä järjestystä ohjeissa, niin yleensä ottaen järjestys ei ole kovin tarkkaa, mutta ohjeiden monimutkaisuuden takia ei kannata paljon hyppiä edestakaisin. Osa asioista on tehtävät toki tietyssä järjestyksessä, esim levylle et voi asentaa mitään ennen kuin se on alustettu jne. Joten yleis-ohjeena sanon, että mene ainakin niin kauan ohjeen mukaan, kunnes olet onnistuneesti buutannut "omaan" gentooseen. Itse hyppelin ohjeissa jonkin verran edes takaisin, ja muutaman kerran jäi huomaamatta joku tärkeä kohta:)
Back to top
View user's profile Send private message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Fri Feb 20, 2009 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="ilborg"][quote="tuhertajapappa"][quote="Paapaa"]
tuhertajapappa wrote:
Eli laittais kaikki tarvittavat peruskikkareet, ja

Jos siis meinaat näin yleensä järjestystä ohjeissa, niin yleensä ottaen järjestys ei ole kovin tarkkaa, mutta ohjeiden monimutkaisuuden takia ei kannata paljon hyppiä edestakaisin. Osa asioista on tehtävät toki tietyssä järjestyksessä, esim levylle et voi asentaa mitään ennen kuin se on alustettu jne. Joten yleis-ohjeena sanon, että mene ainakin niin kauan ohjeen mukaan, kunnes olet onnistuneesti buutannut "omaan" gentooseen. Itse hyppelin ohjeissa jonkin verran edes takaisin, ja muutaman kerran jäi huomaamatta joku tärkeä kohta:)


Se arin alkukysymys on tuo osiointi..kun ubuntussa luo tuon tavallaan kuin
pääosio/aliosiot /dev/sdb4.../dev/sdb6 GParted:n mukaan
ks
http://www.aijaa.com/v.php?i=3643031.png

onko gentoossa väliä, kuinka luodaan, ja voiko
tehdä ennakkoon GParted:lla ..menisi ehkä hallitummin ??
_________________
Ubuntu 8.04-64/8.10-32 /XP home
Motherboard Model D946GZIS
Processor Version Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz
Display Adapters NVIDIA GeForce 7600 GT
Back to top
View user's profile Send private message
ilborg
n00b
n00b


Joined: 02 Mar 2008
Posts: 42
Location: Finland

PostPosted: Fri Feb 20, 2009 5:38 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="tuhertajapappa"][quote="ilborg"][quote="tuhertajapappa"]
Paapaa wrote:
tuhertajapappa wrote:
Eli laittais kaikki tarvittavat peruskikkareet, ja

Jos siis meinaat näin yleensä järjestystä ohjeissa, niin yleensä ottaen järjestys ei ole kovin tarkkaa, mutta ohjeiden monimutkaisuuden takia ei kannata paljon hyppiä edestakaisin. Osa asioista on tehtävät toki tietyssä järjestyksessä, esim levylle et voi asentaa mitään ennen kuin se on alustettu jne. Joten yleis-ohjeena sanon, että mene ainakin niin kauan ohjeen mukaan, kunnes olet onnistuneesti buutannut "omaan" gentooseen. Itse hyppelin ohjeissa jonkin verran edes takaisin, ja muutaman kerran jäi huomaamatta joku tärkeä kohta:)


Se arin alkukysymys on tuo osiointi..kun ubuntussa luo tuon tavallaan kuin
pääosio/aliosiot /dev/sdb4.../dev/sdb6 GParted:n mukaan
ks
http://www.aijaa.com/v.php?i=3643031.png

onko gentoossa väliä, kuinka luodaan, ja voiko
tehdä ennakkoon GParted:lla ..menisi ehkä hallitummin ??


Voi tehdä ennakkoon esim gpartedilla. Eli luot ja formatoit osiot tuolla softalla, sekä skippaat ne osiot tuosta gentoon manuskasta. Tuo käsin tehtävä asennus joustaa todella paljon, kun hieman tajuaa mitä tekee. Esimerkiksi itse asensin toiselle koneelle gentoon tiny-me:n live-cd:ltä kun en jaksanut alkaa mitään uutta levyä polttelemaan: :wink: Näppärä pikku vinkki, jos haluaa samalla selailla nettiä kun asentaa gentoota. Tosin onnistuisihan tuo asennus kanssa ubuntustakin ilman buuttilevyjäkin.
Back to top
View user's profile Send private message
jmz2
Guru
Guru


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 421
Location: Finland

PostPosted: Fri Feb 20, 2009 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

ilborg wrote:
Voi tehdä ennakkoon esim gpartedilla. Eli luot ja formatoit osiot tuolla softalla, sekä skippaat ne osiot tuosta gentoon manuskasta. Tuo käsin tehtävä asennus joustaa todella paljon, kun hieman tajuaa mitä tekee. Esimerkiksi itse asensin toiselle koneelle gentoon tiny-me:n live-cd:ltä kun en jaksanut alkaa mitään uutta levyä polttelemaan: :wink: Näppärä pikku vinkki, jos haluaa samalla selailla nettiä kun asentaa gentoota.


System rescue CD on kyllä hyvä asennusväline Gentoolle. Itse käytin sitä. Gentoon 2008.0 livecd ei tunnistanut edes DVD-asemaani. Eikä se vanhemmassa koneessa osannut asentua graafisella asennusohjelmallakaan, vaikka siinä DVD-asema löytyi.

ilborg wrote:
Tosin onnistuisihan tuo asennus kanssa ubuntustakin ilman buuttilevyjäkin.


:lol:
Back to top
View user's profile Send private message
tuhertajapappa
n00b
n00b


Joined: 10 Feb 2009
Posts: 10
Location: Kymenlaakso

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 6:53 am    Post subject: Reply with quote

Käsitteet vielä vähän hämärtää:

Quote:
sekä skippaat ne osiot tuosta gentoon manuskasta

Quote:
System rescue CD


Nämä ei vielä mennyt jakeluun...selvennystä pyydän :oops:

Lisäksi tieto, kuinka teillä tuo osiointi on järjestetty valaisisi asiaa... :idea:
_________________
Ubuntu 8.04-64/8.10-32 /XP home
Motherboard Model D946GZIS
Processor Version Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz
Display Adapters NVIDIA GeForce 7600 GT
Back to top
View user's profile Send private message
jmz2
Guru
Guru


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 421
Location: Finland

PostPosted: Sun Feb 22, 2009 9:33 am    Post subject: Reply with quote

Google on ystävä

Itselläni on kaksi osiota: swap (2 gt) ja root (loput). Home voi olla omalla osiolla jos käyttää useampaa Linux-distroa tai jos on joku muu syy. Niitä osioita ei kannata osioinnin takia tehdä.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum