Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Asennus ongelma
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lukutoukka
n00b
n00b


Joined: 17 Dec 2008
Posts: 2

PostPosted: Wed Dec 17, 2008 7:51 am    Post subject: Asennus ongelma Reply with quote

Eli päätin testata Gentoo linuxia, kun nyt muitakin jakeluita olen testannut. Nyt vain, kun käytin minimal cd:tä (amd64) ja siellä sanottiin, että lynx komennolla saa ohjeet auki, niin itselläni ei ainakaan kyseinen komento toimi. Myös netin laitto kohdassa tuli ongelmia, eli kun lopulta piti hakea links ohjelman avulla paketteja? niin se ei yhdistänyt nettiin (uskoakseni). Miten tässä muutes saa asennus vaiheessa suomenkielen?

Ja sitten, miten tuo osiointi pitää tehdä, kun pieni epävarmuus on, kun ohjeesta ei käynyt se suoraan ilmi. (Tein sen mukaan sen suoraan, eli onko se silloin oikein?)

Tietokoneenani on FujitsuSiemens Amilo PA2510

Toivottavasti voitte auttaa.
Back to top
View user's profile Send private message
Flammie
Developer
Developer


Joined: 02 Jun 2003
Posts: 633
Location: Dublin, Ireland

PostPosted: Mon Dec 22, 2008 8:29 am    Post subject: Re: Asennus ongelma Reply with quote

lukutoukka wrote:
Myös netin laitto kohdassa tuli ongelmia, eli kun lopulta piti hakea links ohjelman avulla paketteja? niin se ei yhdistänyt nettiin (uskoakseni).


Käsikirjan kolmoskappaleessa on kai kattavat ohjeet. Jos nillä ei menee niin ajurit kai tuottaa yleisesti ongelmia läppäreillä varsinkin. Minusta, jos on esim. langaton verkko ja jotain varmennus-salaus-juttuja niin saattaa joutua kurkkimaan nelos-osaa käsikirjasta asennuksen siinä vaiheessa, itse olen aina läppäritkin asennuksen ajaksi vetänyt piuhalla kiinni verkkoon niin en tarkemmin osaa arvata.

Quote:
Miten tässä muutes saa asennus vaiheessa suomenkielen?


Code:
export LC_ALL="fi_FI.UTF-8"

saattaa toimia, jos suomenkielisiä juttuja nyt on saatavilla. Varmaankaan paljoa ei ole. Näppiskartahan valitaan käynnistyksessä.

Quote:
Ja sitten, miten tuo osiointi pitää tehdä, kun pieni epävarmuus on, kun ohjeesta ei käynyt se suoraan ilmi. (Tein sen mukaan sen suoraan, eli onko se silloin oikein?)


Käsikirjassahan on aika tarkat ohjeet esimerkkiosioinnin tekoon, sen pitäisi onnistua jos sitä seuraa tarkkaan.
Back to top
View user's profile Send private message
lukutoukka
n00b
n00b


Joined: 17 Dec 2008
Posts: 2

PostPosted: Wed Feb 04, 2009 8:49 am    Post subject: Reply with quote

noniin sain asennettua gentoon, niin mitenkäs saan siihen gnome työpöydän toimimaan?
Back to top
View user's profile Send private message
Flammie
Developer
Developer


Joined: 02 Jun 2003
Posts: 633
Location: Dublin, Ireland

PostPosted: Wed Feb 04, 2009 10:53 am    Post subject: Reply with quote

lukutoukka wrote:
noniin sain asennettua gentoon, niin mitenkäs saan siihen gnome työpöydän toimimaan?


Hyvällä säkällä

Code:
emerge gnome


riittää. Myös tuo lievästi vanhentunut Gentoon Gnome-ohje lienee sinänsä pätevä.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum