Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
etqw sound problem [solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
carpman
Advocate
Advocate


Joined: 20 Jun 2002
Posts: 2202
Location: London - UK

PostPosted: Sun Jun 01, 2008 3:55 pm    Post subject: etqw sound problem [solved] Reply with quote

Hello getting no sound in etqw with this error:

Code:

------ Alsa Sound Initialization -----
dlopen(libasound.so.2)
asoundlib version: 1.0.16
ALSA lib pcm.c:2144:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM doom
snd_pcm_open SND_PCM_STREAM_PLAYBACK 'doom' failed: No such file or directory
dlclose
WARNING: sound subsystem disabled

--------------------------------------
----------- Alsa Shutdown ------------
--------------------------------------



any ideas?

cheers
_________________
Work Station - 64bit
Gigabyte GA X48-DQ6 Core2duo E8400
8GB GSkill DDR2-1066
SATA Areca 1210 Raid
BFG OC2 8800 GTS 640mb
--------------------------------
Notebook
Samsung Q45 7100 4gb


Last edited by carpman on Sun Jun 01, 2008 9:22 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Naib
Watchman
Watchman


Joined: 21 May 2004
Posts: 5443
Location: Removed by Neddy

PostPosted: Sun Jun 01, 2008 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

you been playing with surroundsound?

do you have anything in ~/.asoundrc to sets a PCM device called "doom"

otherwise edit your game autoexec.cfg (for me with in-game called "naib" ~/.etqwcl/sdnet/naib/base/autoexec.cfg) and add:

seta s_alsa_pcm "default"
_________________
The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter
Great Britain is a republic, with a hereditary president, while the United States is a monarchy with an elective king
Back to top
View user's profile Send private message
carpman
Advocate
Advocate


Joined: 20 Jun 2002
Posts: 2202
Location: London - UK

PostPosted: Sun Jun 01, 2008 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

Naib wrote:
you been playing with surroundsound?

do you have anything in ~/.asoundrc to sets a PCM device called "doom"

otherwise edit your game autoexec.cfg (for me with in-game called "naib" ~/.etqwcl/sdnet/naib/base/autoexec.cfg) and add:

seta s_alsa_pcm "default"


yep i had be trying though did not get it to work, i had removed entries but seem i needed to set it back to default.

cheers
_________________
Work Station - 64bit
Gigabyte GA X48-DQ6 Core2duo E8400
8GB GSkill DDR2-1066
SATA Areca 1210 Raid
BFG OC2 8800 GTS 640mb
--------------------------------
Notebook
Samsung Q45 7100 4gb
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum