Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[arcon-portage overlay] User oriented overlay
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
shaumux
l33t
l33t


Joined: 13 May 2005
Posts: 999
Location: Bangalore, India

PostPosted: Wed Jun 06, 2007 2:07 am    Post subject: [arcon-portage overlay] User oriented overlay Reply with quote

This project was started mainly as an user oriented overlay.There's a good collection of bleeding edge and stable packages in the overlay.
We have tried to keep all the packages which someone might want in the overlay. To try the overlay

1.) Using Layman
Code:
layman -a arcon


2.)Direct Subversion access
svn co https://arcon.svn.sourceforge.net/svnroot/arcon/trunk/overlay portage-arcon

3.)To browse the overlay from browser
http://arcon.svn.sourceforge.net/viewvc/arcon/trunk/overlay

As we have tried to make it as user oriented as possible its useless without user feedback and support.
If you want an ebuild to be requested or have a bug report or some other problem you can contact us through irc or though arcon website
Irc
#arcon@irc.freenode.org

Website
http://arcong.ath.cx/

Bug Reporting
http://arcong.ath.cx/index.php?option=com_flyspray&Itemid=44


Last edited by shaumux on Fri Jan 25, 2008 7:29 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Belliash
Advocate
Advocate


Joined: 24 Nov 2004
Posts: 2503
Location: Wroclaw, Poland

PostPosted: Sat Jul 21, 2007 10:00 am    Post subject: Reply with quote

small reorganisation in arcon...

1) irc channel moved to #arcon @ irc.freenode.net so should be easier accessible especially for #gentoo channel users ;)

2) overlay can be directly fetch using this command: svn co https://arcon.svn.sourceforge.net/svnroot/arcon/trunk/overlay portage-arcon

3) using layman, see http://arcong.ath.cx/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=30

4) and browse it here: http://arcon.svn.sourceforge.net/viewvc/arcon/trunk/overlay


More info here: http://arcong.ath.cx/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=30
_________________
Asio Software Technologies
Belliash IT Weblog


Last edited by Belliash on Tue Jan 15, 2008 8:52 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
shaumux
l33t
l33t


Joined: 13 May 2005
Posts: 999
Location: Bangalore, India

PostPosted: Sat Jul 21, 2007 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

It is visible in layman.
It will either be as arcon. If you can't see it use the -k option


Last edited by shaumux on Fri Jan 25, 2008 8:04 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
jmbsvicetto
Moderator
Moderator


Joined: 27 Apr 2005
Posts: 4734
Location: Angra do Heroísmo (PT)

PostPosted: Mon Jul 23, 2007 11:49 pm    Post subject: Reply with quote

[mod]Deleted some spam posts form this thread.[/mod]
_________________
Jorge.

Your twisted, but hopefully friendly daemon.
AMD64 / x86 / Sparc Gentoo
Help answer || emwrap.sh
Back to top
View user's profile Send private message
Lepaca Kliffoth
l33t
l33t


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 737
Location: Florence, Italy

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 5:27 pm    Post subject: Reply with quote

jmbsvicetto wrote:
[mod]Deleted some spam posts form this thread.[/mod]


It wasn't spam. I was requesting explicit paludis support, they could have said yes or no or go to hell but you certainly had nothing to do with it and there was nothing to mod. E.g. there's nothing wrong in informing Shaumux of this:

Code:
-(~)-------------------------------------------------------------(lepaca@animebox-duo)-
`--> playman -l | grep arcon
.-(~)------------------------------------------------------------(lepaca@animebox-duo)-
`-->


I'm sure they want to reach as many people as they can and no entry in playman (whatever the reason) plus no example of /etc/paludis/repositories/arcon.conf ready to copy/paste makes it a little more difficult to reach paludis users, especially lazy ones like me. Now, where's the spam in that?
_________________
It isn't enough to win - everyone else must lose, and you also have to rub it in their face (maybe chop off an arm too for good measure).
Animebox!
Back to top
View user's profile Send private message
jmbsvicetto
Moderator
Moderator


Joined: 27 Apr 2005
Posts: 4734
Location: Angra do Heroísmo (PT)

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 10:11 pm    Post subject: Reply with quote

Hi.
Lepaca Kliffoth wrote:
jmbsvicetto wrote:
[mod]Deleted some spam posts form this thread.[/mod]


It wasn't spam. I was requesting explicit paludis support, they could have said yes or no or go to hell but you certainly had nothing to do with it and there was nothing to mod. E.g. there's nothing wrong in informing Shaumux of this:

Code:
-(~)-------------------------------------------------------------(lepaca@animebox-duo)-
`--> playman -l | grep arcon
.-(~)------------------------------------------------------------(lepaca@animebox-duo)-
`-->


I don't recall deleting a post about paludis and this overlay. I can't precise now, but I believe my comment was about deleting some totally unrelated post by a spammer.
If I indeed deleted your post about paludis, I apologize for that. I very rarely delete posts and only when they are spam as everything else I split and move to dustbin. Therefore, I'm a bit surprised. My apologies.
_________________
Jorge.

Your twisted, but hopefully friendly daemon.
AMD64 / x86 / Sparc Gentoo
Help answer || emwrap.sh
Back to top
View user's profile Send private message
shaumux
l33t
l33t


Joined: 13 May 2005
Posts: 999
Location: Bangalore, India

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 10:32 pm    Post subject: Reply with quote

Everybody makes mistakes but no problem but jmbsvicetto maybe your wordings the last time confused him.
I was confused myself as to was it spam or for real.
Any it was my mistake and the paludis and playman support will be introduced and inforfed here and on the site too.
Back to top
View user's profile Send private message
Belliash
Advocate
Advocate


Joined: 24 Nov 2004
Posts: 2503
Location: Wroclaw, Poland

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

Try making/editing /etc/paludis/repositories/paludis-extras.conf:

And add this into that file:

Code:
location = ${ROOT}/var/paludis/tepositories/arcon-overlay
master_repository = gentoo
sync =  https://arcon.svn.sourceforge.net/svnroot/arcon/trunk/overlay
cache = /var/empty
format = ebuild
importance = 10
names_cache = ${location}/.cache/names


DON"T FORGET TO ADJUST LOCATION!
_________________
Asio Software Technologies
Belliash IT Weblog
Back to top
View user's profile Send private message
nikaya
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2006
Posts: 1471
Location: Germany

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

Morpheouss wrote:
Try making/editing /etc/paludis/repositories/paludis-extras.conf:
[...]
DON"T FORGET TO ADJUST LOCATION!

"paludis-extras.conf" is not the best chosen name for it because there exists a paludis-extras repository.I propose to name it "arcon.conf" or similar.
_________________
Notes on Dhamma
How to waste your time: look for an explanation of consciousness, ask to know what feeling is. (Nanavira Thera)
Back to top
View user's profile Send private message
shaumux
l33t
l33t


Joined: 13 May 2005
Posts: 999
Location: Bangalore, India

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 3:26 pm    Post subject: Reply with quote

If arcon.conf or arcon-portage.conf works that would be the best i guess then.
Back to top
View user's profile Send private message
Belliash
Advocate
Advocate


Joined: 24 Nov 2004
Posts: 2503
Location: Wroclaw, Poland

PostPosted: Sun Aug 05, 2007 8:14 am    Post subject: Reply with quote

I have never used paludius, never tried it.
The best would be if someone who use it or even better, develop would instruct us ;)

However we can try few differentways, maybe one of them will work...
We officially do not support Paludius (yet). The main reason for is that it's not supported by Gentoo. This does not mean we will never support it.
_________________
Asio Software Technologies
Belliash IT Weblog
Back to top
View user's profile Send private message
Non_E
Apprentice
Apprentice


Joined: 17 Jan 2006
Posts: 160
Location: Czech Republic

PostPosted: Fri Aug 10, 2007 10:37 pm    Post subject: Reply with quote

Really nice overlay.
_________________
Only Sith deals in absolutes.
Back to top
View user's profile Send private message
roderick
l33t
l33t


Joined: 11 Jul 2005
Posts: 908
Location: St. John's, NL CANADA

PostPosted: Sat Aug 11, 2007 3:35 am    Post subject: Reply with quote

If anyone uses the overlay and the KDE Packages included for Pertty, Kickoff, etc, these are from the Xeffects overlay. Unfortunately, we will not be able to support these as the ebuilds would indicate, as they are outside our overlay. Please be sure to contact arcon-portage overlay maintainers for any issues.

The maintainer should probably post something up about this on their web page. The ebuilds from the Xeffects included in the arcon-portage overlay should either include a Changelog (as ours is not included for some reason) to this effect or modify the ebuilds as well to reflect this.

There have been complaints in the past from users posting bugs to the general bugs.gentoo.org for ebuilds from the xeffects overlay, and I have gone to great lengths to ensure our ebuilds are clean and things get fixed quickly. It's now possible that new bugs could get opened and xeffects would get blamed, and this is not desirable.

Anything you can do to make this cleaner would be much appreciated.

Cheers
_________________
If God were a pickle, I'd still say "no pickle on my burger".
http://roderick-greening.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send private message
shaumux
l33t
l33t


Joined: 13 May 2005
Posts: 999
Location: Bangalore, India

PostPosted: Sat Aug 11, 2007 5:33 am    Post subject: Reply with quote

All of the ebuilds taken from xeffects are kept in sync with xeefects
But the users should report any bugs from the ebuilds in arcon overlay to either the forum or bugtracker at the arcon overlay website and not at the xeffects website.

It will be determined if the problem is with the arcon overlay or really with xeffect ebuild and forwarded if necessary.
It is important to do so to avoid giving the xeffects developers and maintainer useless hassels and pressure
Back to top
View user's profile Send private message
roderick
l33t
l33t


Joined: 11 Jul 2005
Posts: 908
Location: St. John's, NL CANADA

PostPosted: Sat Aug 11, 2007 6:14 am    Post subject: Reply with quote

Thanks. Much appreciated.
_________________
If God were a pickle, I'd still say "no pickle on my burger".
http://roderick-greening.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send private message
lazy_bum
l33t
l33t


Joined: 16 Feb 2005
Posts: 690

PostPosted: Fri Sep 14, 2007 7:18 am    Post subject: Reply with quote

I've added TONS of games from this topic. Thanks to frostworks work.

Also there is up-2-date ebuild for smplayer-0.5.5x (will be 0.5.6x soon) with qt4 support and smplayer-themes. It's the best (IMHO) frontend for mplayer.
_________________
roslin uberlay | grubelek
Back to top
View user's profile Send private message
lazy_bum
l33t
l33t


Joined: 16 Feb 2005
Posts: 690

PostPosted: Thu Sep 20, 2007 4:38 am    Post subject: Reply with quote

lazy_bum wrote:
Also there is up-2-date ebuild for smplayer-0.5.5x (will be 0.5.6x soon) with qt4 support and smplayer-themes. It's the best (IMHO) frontend for mplayer.

smplayer-0.5.60 is out and there also is live SVN ebuild for it.

Also added cplay with queue patch and musepack support. Happy testing!
_________________
roslin uberlay | grubelek
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Mon Jan 14, 2008 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

*bump* how is it going ?

I got:
Quote:
>>> Emerging (1 of 1) x11-libs/compiz-bcop-9999 to /
* Before you file a bug, please remove these flags and
* re-compile the package in question as well as all its dependencies
* git update start -->
* repository: git://anongit.compiz-fusion.org/fusion/libraries/bcop
fatal: Not a git repository: 'compiz-bcop'
fatal: Not a git repository: 'compiz-bcop'
Failed to find a valid git directory.
*
* ERROR: x11-libs/compiz-bcop-9999 failed.
* Call stack:
* ebuild.sh, line 46: Called src_unpack
* environment, line 2676: Called git_src_unpack
* environment, line 2077: Called git_fetch
* environment, line 2060: Called die
* The specific snippet of code:
* ${EGIT_UPDATE_CMD} ${EGIT_OPTIONS} origin ${EGIT_BRANCH}:${EGIT_BRANCH} || diefunc "$FUNCNAME" "$LINENO" "$?" "${EGIT}: can't update from ${EGIT_REPO_URI}.";
* The die message:
* git.eclass: can't update from git://anongit.compiz-fusion.org/fusion/libraries/bcop.
*
* If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
* A complete build log is located at '/var/log/portage/x11-libs:compiz-bcop-9999:20080114-224132.log'.
* The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/x11-libs/compiz-bcop-9999/temp/environment'.
* This ebuild is from an overlay: '/usr/local/portage/arcon/'

please fix, if possible

otherwise I'll have a look where the new repository is located at earliest on the weekend / next week

many thanks in advance

update:

hm, are those ebuild actually updated to the new addresses as they were supposed to be ?
I really don't have a clue what changed in the adresses / if it's still hosted on the same server - if at all

many thanks in advance

update2:
my bad, deleting the git-src directory under distfiles did the trick, change of git.eclass - ...
sorry for the false accusations :wink:
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
lazy_bum
l33t
l33t


Joined: 16 Feb 2005
Posts: 690

PostPosted: Tue Jan 15, 2008 5:48 am    Post subject: Reply with quote

arcon should work now without this ugly line added to "overlays" section in /etc/layman/layman.cfg. (-:

First post should be updated today (I hope so).
_________________
roslin uberlay | grubelek
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 6111
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Thu Jan 17, 2008 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

@Belliash:

could you please counter-check the ebuild of avant-window-navigator-extras in arcon overlay and mine: http://www.kerneloftruth.neucode.org/other/awn-extras/

some time ago I had to modify it (from xeffects overlay) to make it build, unfortunately I don't know anymore what exactly caused it to fail anymore, but it still builds and probably needs newer addresses (urls)

so if you'd like to add it to arcon overlay go ahead :)
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD/tree/ZFS-for-SysRescCD-4.9.0
https://github.com/kernelOfTruth/pulseaudio-equalizer-ladspa

Hardcore Gentoo Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
reup
Guru
Guru


Joined: 13 May 2005
Posts: 419
Location: Nederland

PostPosted: Fri Jan 25, 2008 7:22 pm    Post subject: Reply with quote

the overly seems to be broken (or I understand nothing to overlay, this is most possible)

localhost ~ # layman -a arcon
* Running command "/usr/bin/svn co "https://arcon.svn.sourceforge.net/svnroot/arcon/trunk/overlay//" "/usr/portage/local/layman/arcon""...
svn: PROPFIND request failed on '/svnroot/arcon/trunk/overlay'
svn: PROPFIND of '/svnroot/arcon/trunk/overlay': could not connect to server (https://arcon.svn.sourceforge.net)
* Failed to add overlay "arcon".
* Error was: Adding the overlay failed!
_________________
reup

"Don't wiggle the tail of the frog in the oil of the frying peanuts"
Back to top
View user's profile Send private message
shaumux
l33t
l33t


Joined: 13 May 2005
Posts: 999
Location: Bangalore, India

PostPosted: Fri Jan 25, 2008 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

reup wrote:
the overly seems to be broken (or I understand nothing to overlay, this is most possible)

localhost ~ # layman -a arcon
* Running command "/usr/bin/svn co "https://arcon.svn.sourceforge.net/svnroot/arcon/trunk/overlay//" "/usr/portage/local/layman/arcon""...
svn: PROPFIND request failed on '/svnroot/arcon/trunk/overlay'
svn: PROPFIND of '/svnroot/arcon/trunk/overlay': could not connect to server (https://arcon.svn.sourceforge.net)
* Failed to add overlay "arcon".
* Error was: Adding the overlay failed!
SVN at sourceforge is down so arcon is down as a consequence.
Sorry or inconvenience.
Back to top
View user's profile Send private message
reup
Guru
Guru


Joined: 13 May 2005
Posts: 419
Location: Nederland

PostPosted: Fri Jan 25, 2008 10:18 pm    Post subject: Reply with quote

cool, thanks, I will wait a bit to install compiz :-)
_________________
reup

"Don't wiggle the tail of the frog in the oil of the frying peanuts"
Back to top
View user's profile Send private message
lazx888
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 118

PostPosted: Wed Jan 30, 2008 1:38 am    Post subject: Reply with quote

cvs firefox3 (minefield) needing nspr-4.7.0_rc2... :(

Quote:
emerge -pv minefield

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies |
emerge: there are no ebuilds to satisfy ">=dev-libs/nspr-4.7.0_rc2".
(dependency required by "www-client/minefield-9999-r4" [ebuild])


nice to have your overlay back btw :)
Back to top
View user's profile Send private message
shaumux
l33t
l33t


Joined: 13 May 2005
Posts: 999
Location: Bangalore, India

PostPosted: Thu Jan 31, 2008 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

lazx888 wrote:
cvs firefox3 (minefield) needing nspr-4.7.0_rc2... :(

Quote:
emerge -pv minefield

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies |
emerge: there are no ebuilds to satisfy ">=dev-libs/nspr-4.7.0_rc2".
(dependency required by "www-client/minefield-9999-r4" [ebuild])


nice to have your overlay back btw :)
Forefox 3 beta 2 is in portage now
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum