Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
sitecom wl-140 wireless aan de praat krijgen
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
HydroDiOxide
n00b
n00b


Joined: 22 May 2007
Posts: 55
Location: Groningen

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 6:59 pm    Post subject: sitecom wl-140 wireless aan de praat krijgen Reply with quote

Het onderwerp vertelt het allemaal. Ik heb een Sitecom WL-140 pcmcia netwerkkaart voor in mijn laptop. Ik wil deze graag gebruiken binnen mijn netwerk, maar ik heb geen flauw idee hoe ik deze aan de praat moet krijgen. Nog niet veel meer geprobeert dan pcmciautils geemerged. Alle hulp welkom.
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Moderator
Moderator


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Wed Sep 12, 2007 10:15 pm    Post subject: Reply with quote

In het kort:
Zorg dat je kernel udev, pcmcia, pccard en yentasocket kent
emerge 'pcmcia' en 'pcmcia-cs' (zie dat de 'udev' use-flag aanstaat)
en met wat geluk werkt alles dan...
Indien het niet werkt, geef dan maar een beschrijving van wat wel werkt en wat niet.
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
HydroDiOxide
n00b
n00b


Joined: 22 May 2007
Posts: 55
Location: Groningen

PostPosted: Thu Sep 13, 2007 6:02 am    Post subject: Reply with quote

Als ik iwconfig uitvoer dan krijg ik dit te zien
Code:
gentoo-laptop hensen # iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      NOT READY!  ESSID:off/any
          Mode:Managed  Channel:0  Access Point: Invalid   
          Tx-Power=31 dBm   Sensitivity=0/200
          Retry limit:0   RTS thr=0 B   Fragment thr=0 B   
          Encryption key:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

Het lijkt er dus op dat het kaartje herkend wordt. Wat is de volgende stap? Ik kan meeliften op het draadloze netwerk van mijn buren ('k de wep-key), maar ik weet de naam even niet. Hoe kan ik scannen naar beschikbare netwerken?
Back to top
View user's profile Send private message
garo
Moderator
Moderator


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Fri Sep 14, 2007 11:38 pm    Post subject: Reply with quote

HydroDiOxide wrote:
Als ik iwconfig uitvoer dan krijg ik dit te zien
Code:
gentoo-laptop hensen # iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      NOT READY!  ESSID:off/any
          Mode:Managed  Channel:0  Access Point: Invalid   
          Tx-Power=31 dBm   Sensitivity=0/200
          Retry limit:0   RTS thr=0 B   Fragment thr=0 B   
          Encryption key:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

De kaart even resetten helpt meestal:
Code:
ifconfig eth1 down && ifconfig eth1 up


Quote:
Het lijkt er dus op dat het kaartje herkend wordt. Wat is de volgende stap? Ik kan meeliften op het draadloze netwerk van mijn buren ('k de wep-key), maar ik weet de naam even niet. Hoe kan ik scannen naar beschikbare netwerken?


Gebruik kismet
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam
Back to top
View user's profile Send private message
koenderoo
Guru
Guru


Joined: 03 Jan 2004
Posts: 514
Location: Zwolle, The Netherlands

PostPosted: Sun Sep 16, 2007 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

checken welke naam de buurtjes gebruiken is ook vrij simpel. iwlist gaat je daar mee helpen.
het commando specifiek is: iwlist eth0 scanning

Je moet daarvoor wel even net-wireless/wireless-tools installeren. Krijg je er direct een paar leuke tools bij. :P
_________________
webmaster van www.koenderoo.nl
Back to top
View user's profile Send private message
HydroDiOxide
n00b
n00b


Joined: 22 May 2007
Posts: 55
Location: Groningen

PostPosted: Mon Sep 17, 2007 11:09 am    Post subject: Reply with quote

Ik heb eth1 maar eens aan de default runlevel toegevoegd. Ik krijg dan een melding dat eth1 niet gestart kan worden omdat er geen firmware is. Blijkt allemaal nog al lastig... zie ook mijn andere lijntje.

Misschien heeft één van jullie suggesties... ik kom niet echt verder.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum