Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Can't boot from CDROM on SS20.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
chris_andrew
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Sep 2004
Posts: 271
Location: Wiltshire, England

PostPosted: Thu Jun 28, 2007 3:29 pm    Post subject: Can't boot from CDROM on SS20. Reply with quote

Hi, all.

I'm struggling to boot from the CDROM on my SS20. I have done
Code:
probe-scsi


and that seems to see 2 HDD's and a Toshiba CDROM as
Code:
target 6


Can anybody help me work out whether my alias is set-up correctly?

Many thanks,

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message
chris_andrew
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Sep 2004
Posts: 271
Location: Wiltshire, England

PostPosted: Thu Jun 28, 2007 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

I think the problem may be that I have two different alias for my CDROM. Anyone know how I can check this, so I can rectify it?

Thanks,

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message
Weeve
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 30 Oct 2002
Posts: 641

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

The command "devalias" should list the existing device aliases and what they point to.
Back to top
View user's profile Send private message
chris_andrew
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Sep 2004
Posts: 271
Location: Wiltshire, England

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

Will have a look.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
chris_andrew
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Sep 2004
Posts: 271
Location: Wiltshire, England

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

devalias looks ok. The only difference is that the cdrom entry has

Code:
:d


at the end of it.
Back to top
View user's profile Send private message
Weeve
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 30 Oct 2002
Posts: 641

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

I haven't had a SS20 powered on in a while, but my recollection is that having the :d on the end is the default.
Back to top
View user's profile Send private message
chris_andrew
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Sep 2004
Posts: 271
Location: Wiltshire, England

PostPosted: Sat Jun 30, 2007 8:03 am    Post subject: Reply with quote

That would make sense, but the SS20 boots from the disk by default. Strange.
Back to top
View user's profile Send private message
chris_andrew
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Sep 2004
Posts: 271
Location: Wiltshire, England

PostPosted: Sun Jul 01, 2007 11:08 am    Post subject: Reply with quote

Any other ideas, guys? Would I be better-off restoring the factory defaults?
Code:
set-defaults


Thanks,

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum