Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Hardware gurus: new computer doesn't see SB Live!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
yodermk
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jun 2003
Posts: 189
Location: Quito, Ecuador

PostPosted: Wed Jun 25, 2003 5:55 pm    Post subject: Hardware gurus: new computer doesn't see SB Live! Reply with quote

Hi,

Just moved a Sound Blaster Live Value from an Athlon 700 to a dual P3 850 with 2GB RAM. It is not showing up in /proc/pci nor lspci.

I am using nearly the exact same kernel config as I was on the Athlon -- I just copied the .config over and changed nothing but the CPU and HighMem support (and IDE chipset, I think).

This computer used to be a server so I had the BIOS set for that. But I just went through it and didn't see anything that would obviously be blocking the sound card.

Any ideas?

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
thaldyron
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Sep 2002
Posts: 227
Location: On Earth

PostPosted: Wed Jun 25, 2003 6:16 pm    Post subject: Reply with quote

Did you try to move the card to a different pci slot? That has solved hardware issues (for me) sometimes.
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7614
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Wed Jun 25, 2003 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Have you set the correct options for SMP computers?
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
yodermk
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jun 2003
Posts: 189
Location: Quito, Ecuador

PostPosted: Wed Jun 25, 2003 6:43 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Did you try to move the card to a different pci slot? That has solved hardware issues (for me) sometimes.


Not yet. Thought about it. Will try it.

Quote:
Have you set the correct options for SMP computers?


Which options are you referring to here? On the sound card itself? (I'm not aware of any.) In the kernel? Yes.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7614
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Wed Jun 25, 2003 7:00 pm    Post subject: Reply with quote

In the kernel. I think you should set

Processor Type And Features -> Symmetric multi-processing support

at least :)
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
yodermk
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jun 2003
Posts: 189
Location: Quito, Ecuador

PostPosted: Wed Jun 25, 2003 7:09 pm    Post subject: Reply with quote

ah, yes I meant I *did* do that in the kernel. SMP works just fine. Was just wondering if you knew of any SB card settings related to SMP.
Back to top
View user's profile Send private message
pilla
Administrator
Administrator


Joined: 07 Aug 2002
Posts: 7614
Location: Pelotas, BR

PostPosted: Sat Jun 28, 2003 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

Moved to Hardware & Laptops, thanks to Carlos.
_________________
"I'm just very selective about the reality I choose to accept." -- Calvin
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum