Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Getting Wireless Lan to work for installation
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KeithReuters
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 29 Sep 2002
Posts: 130
Location: Newport Beach, California // Grenoble, France

PostPosted: Sun Feb 02, 2003 10:08 pm    Post subject: Getting Wireless Lan to work for installation Reply with quote

Hello,

this is what I've come up with after trying to install Linux Gentoo over my wireless LAN. This applies to all network cards - Not PLX - in a PCI slot, that are in fact installed in a PCMCIA-to-PCI bridge (Cirrus Logic, etc.) --> Compaq WL200, etc.
Just follow the normal instructions from your x86 - or whichever - doc. When you are asked to modprobe pcmcia_core, do the following :
modprobe pcmcia_core
modprobe i82365 irq_mode=1
modprobe ds
cardmgr -f
you should hear two high pitched tones.
Now :
iwconfig wlan0 (or eth0) essid [your essid] mode managed
ifconfig wlan0 (or eth0) up [your local IP]
route add -net etc.

And networking is go, you can go on with the installation process.
Hope that helps anyone.

Pascal.
Back to top
View user's profile Send private message
Floppe
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 47
Location: Finland

PostPosted: Sun May 18, 2003 8:05 pm    Post subject: Compaq WL-200 and I82365 pcmcia driver Reply with quote

Hello,

I've got a Compaq WL-200 which I want to use with Gentoo.

But I can't get it to work.

# modprobe i82365 irq_mode=1
says
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/kernel/drivers/pcmcia/i82365.o: init_module: No such device
Warning: ignoring irq_mode=1, no such parameter in this module

What have changed? How should I load i82365?

It works from gentoo live cd, but not from a complete gentoo installation.
It's like gentoo-sources should have som flaws, but can't get it to work with a clean 2.4.20 kernel either.

Help needed, please.
Back to top
View user's profile Send private message
Dudydoo
n00b
n00b


Joined: 08 May 2003
Posts: 8

PostPosted: Tue May 20, 2003 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

You must build support for wireless networking and your wireless card in the kernel.
Back to top
View user's profile Send private message
Floppe
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 47
Location: Finland

PostPosted: Thu May 22, 2003 1:15 pm    Post subject: Reply with quote

OK,

I've found out what was wrong now.
I'll write it here if someone else should get into the same problem.

Compaq WL-200 apparently need ISAPNP support in the kernel too.
And don't use pcmcia subsystem from kernel, because they don't have the irq_mode parameter.
Back to top
View user's profile Send private message
KeithReuters
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 29 Sep 2002
Posts: 130
Location: Newport Beach, California // Grenoble, France

PostPosted: Tue Jun 03, 2003 11:13 am    Post subject: Reply with quote

Exactly... and the worst is, the 2.5 kernel series don't allow you to use pcmcia-cs's drivers. You HAVE to use the kernel's pcmcia subsystem. WL200 doesn't like that :cry:
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum