Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Speciale tekens invoeren
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
|Quantum|
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 133
Location: Belgium

PostPosted: Tue May 09, 2006 9:04 am    Post subject: Speciale tekens invoeren Reply with quote

Hallo iedereen,

Ik ben er dus na veel gedoe in geslaagd "deadkeys" te gebruiken, zelfs samen met compose-keys, maar....
ze werken tot nu toe ENKEL in FireFox en OpenOffice. Neem ik b.v. Kile, AMSN of de console, dan is het net alsof de compose-key (of dead key afhankelijk van de situatie) niet ingedrukt is. Ik heb ook al geprobeerd om de xkb-variant "nodeadkeys" te nemen. Dan zijn de accenttoetsen inderdaad niet dood, maar ik kan nog steeds geen compose gebruiken.

Iemand een ideetje?
PS ik heb natuurlijk een Belgisch AZERTY-toetsenbord.
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Tue May 09, 2006 10:18 am    Post subject: Reply with quote

Wellicht kun je hier wat mee:
Code:
Section "InputDevice"
    Identifier  "Keyboard1"
    Driver      "kbd"
    Option "AutoRepeat" "500 30"
    Option "XkbRules"   "xorg"
    Option "XkbModel"   "pc105"
    Option  "XkbOptions" "compose:ralt"
    Option  "XkbOptions" "grp:ctrls_toggle,grp_led:num"
EndSection

Om een é te typen, gebruik je dan dus rechter-alt + ' + e
Same goes for ö, â, ì, ß (alt + dubbel s), § (alt + os), etc
Back to top
View user's profile Send private message
|Quantum|
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 133
Location: Belgium

PostPosted: Tue May 09, 2006 4:15 pm    Post subject: Reply with quote

Nope, precies hetzelfde probleem.
Het wordt zelfs erger, aangezien de numlock niet meer werkt.

Ik heb wel gezien dat ik (in beide gevallen, mijn en uw setup) de volgende fout krijg bij het starten van X:

Code:

Qt: Locales not supported on X server


Waarschijnlijk heeft het hier ergens mee te maken :|

EDIT:

Output van commando locale:

Code:

LANG=nl_BE@euro.UTF-8
LC_CTYPE="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_NUMERIC="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_TIME="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_COLLATE="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_MONETARY="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_MESSAGES=en_US.UTF-8
LC_PAPER="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_NAME="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_ADDRESS="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_TELEPHONE="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="nl_BE@euro.UTF-8"
LC_ALL=


Ik zet geen LC_ALL want ik wil dat mijn PCke Engels praat :)

Em, wat is er nog relevant: locales.build:

Code:

en_US/ISO-8859-1
en_US.UTF-8/UTF-8
de_DE/ISO-8859-1
de_DE@euro/ISO-8859-15
fr_FR/ISO-8859-1
fr_FR@euro/ISO-8859-15
it_IT/ISO-8859-1
nl_BE/ISO-8859-1
nl_BE@euro/ISO-8859-15
nl_BE@euro/UTF-8
Back to top
View user's profile Send private message
|Quantum|
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jan 2004
Posts: 133
Location: Belgium

PostPosted: Tue May 09, 2006 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

OK, 't is opgelost.

Ik gebruikte de locale nl_BE@euro.UTF-8, waarvoor er geen entry bestaat in /usr/lib64/X11/locale/locale.alias. En bovendien is die @euro niet nodig voor UTF-8!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum