Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problhma ellhnikwn
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek
View previous topic :: View next topic  
Author Message
irruption
n00b
n00b


Joined: 23 May 2005
Posts: 12

PostPosted: Tue Jan 24, 2006 7:13 pm    Post subject: Problhma ellhnikwn Reply with quote

ΧΑΙΡΕΤΩ...
Χρησιμοποιώ fluxbox-0.9.14-r1 και rox-2.3 για filemanager..
Μπορώ και γράφω κανονικά ελληνικά είτε σε aterm είτε στο rox και με τόνους αλλά όταν γράφω απο το aterm δεν μπορώ να τα διαβάσω απο το Rox και το αντίθετο..
Ακόμη όταν στέλνω απο το κινητό μου μέσω bluetooth κάποιο αρχείο κειμένου που περιέχει ελληνικά τότε βλέπω "18 1 ΔΏΐΏ³Α±Ζ―±811 1.txt" το όνομα αρχείου και το ίδιο συμβαίνει και στα περιεχόμενο του...
ή όταν στέλνω κάποιο αρχείο με ελληνικό όνομα αρχείου απο τον υπολογιστή στο κινητό μου πάλι τα ίδια..

έχω το userlocales flag στα USE μου

στο /etc/locales.build

en_US/ISO-8859-1
el_GR/ISO-8859-7
en_US.UTF-8/UTF-8
el_GR.UTF-8/UTF-8
el_GR@euro/ISO-8859-7


το locale -a μου δίνει:
C
el_GR
el_GR@euro
el_GR.utf8
en_US
en_US.utf8
POSIX


το locale μου δίνει:
LANG=en_US.utf8
LC_CTYPE=el_GR
LC_NUMERIC=en_US.utf8
LC_TIME=en_US.utf8
LC_COLLATE=el_GR
LC_MONETARY=en_US.utf8
LC_MESSAGES=en_US.utf8
LC_PAPER=en_US.utf8
LC_NAME=en_US.utf8
LC_ADDRESS=en_US.utf8
LC_TELEPHONE=en_US.utf8
LC_MEASUREMENT=en_US.utf8
LC_IDENTIFICATION=en_US.utf8
LC_ALL=


έχω δοκιμάσει και όπου el_GR -> el_GR.utf8

στο aterm έχω -misc-fixed-medium-r-normal--14-0-75-75-c-0-iso8859-7 σαν γραμματοσειρά. * εχω δοκιμάσει και unicode γραμματοσειρά..
σαν obex client χρησιμοποιώ το ussp-push και σαν server το obexserver

Ακόμη όταν στέλνω email απο την hotmail το mail μου όταν περιέχει ελληνικά ο παραλήπτης το παίρνει "&#9 63;&#96 6;&#95 7;&#96 3;&#9 54;&#9 45; &#95 5;&#9 58;&#9 66;€€€€&#9 45;&#€€€€&#945"
Μόνο το σύμβολο του €€€€ φαίνεται να είναι σωστό..!!!

KAMIA ιδέα κανένας??????
_________________
http://www.pcbox.gr
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 1:31 am    Post subject: Reply with quote

Για το webmail θα πρέπει να κοιτάξεις το encoding που εχεις στον browser όταν στελνεις την σελίδα.
Οι πιο πολλές σελίδες στο web με ελληνικά δεν υποστηρίζουν utf-8, αλλα iso.
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
irruption
n00b
n00b


Joined: 23 May 2005
Posts: 12

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 8:33 am    Post subject: Reply with quote

Slammer πλέον εάν στείλω mail απο την hotmail με utf8 ή iso8859-7 ο παραλλήπτης το βλέπει κανονικα..
Οπότε ή πρόβλημα της hotmail ήταν ή του firefox μου.. Χθές έκανα ένα sync ;)
Όσο για τα άλλα καμία ιδέα??
_________________
http://www.pcbox.gr
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Για τα παραπάνω κατι φταίει με τα encodings όταν δημιουργείς τα αρχεία.
Αν γράφεις και βλέπεις κανονικά ελληνικά στον υπολογιστή, τοτε τα locales ειναι ΟΚ.
Για τη συνεργασία των αρχείων σου με άλλα συστηματα πειραματίσου με τον editor ωστε να σωζει με συγκεκριμένο encoding. Χρησιμοποιώ τον kwrite και παίζοντας με το encoding βρισκω λύση σε τέτοια προβλήματα.
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
irruption
n00b
n00b


Joined: 23 May 2005
Posts: 12

PostPosted: Thu Jan 26, 2006 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

nano beats me...!!!!
_________________
http://www.pcbox.gr
Back to top
View user's profile Send private message
hpstg
n00b
n00b


Joined: 17 Dec 2005
Posts: 11

PostPosted: Mon Mar 20, 2006 10:00 am    Post subject: Reply with quote

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό (hello Slammer :P :P :P )

Πρόσφατα έβαλα το 2006.0 και ενώ βλέπω κανονικά τα ελληνικά, δεν με αφήνει να φτάξω αρχεία με ελληνικά ονόματα, είτε έχουν τόνους ή όχι. Μου λέει ότι είναι invalid name. Τι έγινε ρε παιδιά;
_________________
Pap pap
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Mon Mar 20, 2006 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

Μαλλον χρησιμοποιείς την glibc όπως ειναι στο live (prebuilded) η οποία δεν εχει φιάξει τα Ελληνικά locales.
Προσθεσε τα ελληνικά, στο /etc/locales.build:
Code:

el_GR.UTF-8/UTF-8
el_GR/ISO-8859-7

και ξανακάνε compile την glibc.
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
hpstg
n00b
n00b


Joined: 17 Dec 2005
Posts: 11

PostPosted: Thu Apr 27, 2006 11:58 pm    Post subject: Reply with quote

Με recompiled glibc μου κάνει πάλι τα ίδια. Παραθέτω παρακάτω το locales.build μου. Το σύστημα είναι στημένο από την αρχή, με compile τα πάντα από την αρχή.

Code:

# This file names the list of locales to be built when glibc is installed.
# The format is <locale>/<charmap>, where <locale> is a locale from the
# /usr/share/i18n/locales directory, and <charmap> is name of one of the files
# in /usr/share/i18n/charmaps/. All blank lines and lines starting with # are
# ignored. Here is an example:
# en_US/ISO-8859-1

en_US/ISO-8859-1
en_US.UTF-8/UTF-8
el_GR.UTF-8/UTF-8
el_GR/ISO-8859-7
el_GR@euro/ISO-8859-7

_________________
Pap pap
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Sun Apr 30, 2006 12:02 am    Post subject: Reply with quote

Η εκτέλεση της locale τι σου δινει?
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum