Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
crashende alsa server bij opstarten [opgelost]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
koenderoo
Guru
Guru


Joined: 03 Jan 2004
Posts: 514
Location: Zwolle, The Netherlands

PostPosted: Thu Apr 27, 2006 12:02 pm    Post subject: crashende alsa server bij opstarten [opgelost] Reply with quote

ik krijg steeds bij het opstarten van KDE de melding dat mijn soundserver gecrashed is. Deze melding krijg ik telkens weer wanneer er een systeemgeluidje afgespeelt moet worden. XMMS werkt wel gewoon en zonder meldingen.
Dus de server crashed, maar start zichzelf daarna weer op? En waarom crashed de server alleen bij systeemgeluiden?

De aangeboden traseback levert niets op (er staat niets)

Ik weet niet of het interessant is, maar ik werk met een 64 bit AMD systeem. In 32 bit modus (andere partitie) werkt het nog wel gewoon. Maar moet daarbij opmerken dat dit systeem al een tijdje niet is ge-update. Ik werk nog niet met de nieuwste KDE 3.5 versie.
_________________
webmaster van www.koenderoo.nl


Last edited by koenderoo on Sat Apr 29, 2006 10:03 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Aries-Belgium
l33t
l33t


Joined: 08 Jul 2005
Posts: 730
Location: Willebroek, Belgium

PostPosted: Fri Apr 28, 2006 2:51 am    Post subject: Reply with quote

Gebruikt KDE standaard geen arts? Ik denk dat KDE via arts geluid wil afspelen en je dat misschien niet hebt geinstalleerd.
XMMS gebruikt alsa, dus die zal geen melding geven.
_________________
Ep2.nl | Developers Community
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Fri Apr 28, 2006 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

Arts zuigt :)
Je kunt in kcontrol aangeven of je systeemgeluiden af wilt spelen met arts of met een externe player, ik raad je bij deze alsa-player ofzo aan.
Back to top
View user's profile Send private message
koenderoo
Guru
Guru


Joined: 03 Jan 2004
Posts: 514
Location: Zwolle, The Netherlands

PostPosted: Sat Apr 29, 2006 10:03 am    Post subject: Reply with quote

Ok, thanks!

het was inderdaad artsd wat het probleem gaf en niet alsaplayer.
Ik heb nu alsaplayer als externe player ingesteld en dat werkt. Voor de volledigheid dat is /usr/bin/aplay
_________________
webmaster van www.koenderoo.nl
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum