Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.4.19-xx USB-HID Bug ?!?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ravage
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Jun 2002
Posts: 107

PostPosted: Fri Jun 28, 2002 5:19 pm    Post subject: 2.4.19-xx USB-HID Bug ?!? Reply with quote

Hello,

after trying the 2.4.19-pre10-ac2 and 2.4.19-rc1 and 2.4.19-gentoo-r7 and also 2.4.19-gentoo-r5,no HID device works !!
(for me it seems, all of them are "derivates" of -ac-Patches, or not ?)

There are only /dev/usb/hid/hidraw0 to hidraw2 and no /dev/input/mouse0

Also it seems thate the kernelmessages says:
"hiddev0: Logitech USB Mouse on usb1:4.0"
with 2.4.18 or 2.4-19-xx disabled HID and using HIDBP's (basic) it shows:
"input2: Logitech USB Mouse on usb1:4.0".


Here's part of my config (all other aren't set):
#
# USB support
#
CONFIG_USB=y
CONFIG_USB_DEVICEFS=y
CONFIG_USB_LONG_TIMEOUT=y

CONFIG_USB_OHCI=y

CONFIG_USB_PRINTER=y
CONFIG_USB_HID=y
# CONFIG_USB_HIDINPUT is not set
CONFIG_USB_HIDDEV=y
CONFIG_USB_SCANNER=m



Rav
Back to top
View user's profile Send private message
rommel
Veteran
Veteran


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1140
Location: Williamsburg Virginia

PostPosted: Fri Jun 28, 2002 5:52 pm    Post subject: Reply with quote

well i had the gentoo-r7 loaded adn had my razer usb mouse working fine...so if it worked for me it is probably something other then the actual kernel at fault.
Back to top
View user's profile Send private message
Ravage
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Jun 2002
Posts: 107

PostPosted: Fri Jun 28, 2002 8:00 pm    Post subject: config Reply with quote

could you mail me your .config - so i could look, where are the differences.

but one indice for a kernel bug is, that only on the 2.4.19-series the problem is - even the 2.4.24(-dj2) works fine.
Back to top
View user's profile Send private message
Ravage
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Jun 2002
Posts: 107

PostPosted: Sun Jun 30, 2002 4:09 pm    Post subject: Mistake Reply with quote

# CONFIG_USB_HIDINPUT is not set

Sorry, but this was the cause:

CONFIG_USB_HIDINPUT
*must* be set.

Sorry - my mistake.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum