Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Compileren: alleen het nieuwe
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
houtworm
Guru
Guru


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 300
Location: Den Haag, Netherlands

PostPosted: Mon Apr 21, 2003 7:43 am    Post subject: Compileren: alleen het nieuwe Reply with quote

Wat moet ik instellen zodat emerge ALLEEN compileert wat veranderd is? Zo zit make toch in elkaar, dat het alleen die sources compileert die veranderd zijn, of die afhankelijk zijn van zo'n veranderde source?
Ik heb nu de ~x86 flag aan staan en zo blijf ik aan de gang met kde compileren dat moet veel sneller kunnen, maar hoe?
Dus er moet geen 'make clean' uitgevoerd worden.
_________________
niemand is onbekwamer, dan een timmerman zonder hamer

Kees
Back to top
View user's profile Send private message
blubber
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 26 Apr 2002
Posts: 152
Location: Enschede, Netherlands

PostPosted: Mon Apr 21, 2003 7:44 am    Post subject: Reply with quote

Het probleem is alleen dat als je iets opnieuw emerged dan overschrijft hij de sources die in /var/tmp/portage/<package> staan met de inhoud van de paackages tarball. Dus wat jij wilt kan niet met emerge, maar wel me ebuild. Moet je ff man ebuild doorlezen... Emerge is namelijk een frontend voor ebuild. En ebuild heeft allerlei losse functies de emerge aanroept, zoals unpack en compile
Back to top
View user's profile Send private message
houtworm
Guru
Guru


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 300
Location: Den Haag, Netherlands

PostPosted: Mon Apr 21, 2003 7:54 am    Post subject: Reply with quote

blubber wrote:
Het probleem is alleen dat als je iets opnieuw emerged dan overschrijft hij de sources die in /var/tmp/portage/<package> staan


Dat was snel! :)
Ok ik snap het :-/
Ik zie dat er een features "noclean' bestaat in make.conf, heb ik daar iets aan?
In man ebuild staat daar ook iets over, dat dat wel veel schijfruimte kost, maar dat vind ik minder erg. Als ik nu KDE wil vernieuwen dan kost dat 12 uur ofzo (athlonXP 2200+) misschien omdat ik teveel USE flags aan heb gezet :)
_________________
niemand is onbekwamer, dan een timmerman zonder hamer

Kees
Back to top
View user's profile Send private message
blubber
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 26 Apr 2002
Posts: 152
Location: Enschede, Netherlands

PostPosted: Mon Apr 21, 2003 7:57 am    Post subject: Reply with quote

12 uur is wel lang jah. KDE daar doet mijn Celeron 800 notebook een nacht over, dus zeg 9 uur. Maar waarom zou je KDE opnieuw willen compilen? Als het een upgrade is moet je toch alles opnieuw doen...
Back to top
View user's profile Send private message
houtworm
Guru
Guru


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 300
Location: Den Haag, Netherlands

PostPosted: Mon Apr 21, 2003 8:02 am    Post subject: Reply with quote

Tuurlijk hoeft niet alles opnieuw.
Als er een patch is dan worden er maar een paar source files aangepast, dus die wil ik opnieuw compileren, en wat daarvan afhankelijk is natuurlijk.
Maare ik probeer gewoon die feature noclean
Moet ik nog wel beginnen met alles compileren :-) maar misschien gaat het daarna beter.
Ik vind het misleidend dat er bij staat: for debugging purposes only
_________________
niemand is onbekwamer, dan een timmerman zonder hamer

Kees
Back to top
View user's profile Send private message
blubber
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 26 Apr 2002
Posts: 152
Location: Enschede, Netherlands

PostPosted: Mon Apr 21, 2003 8:03 am    Post subject: Reply with quote

ok, over de patch daar heb je een punt :). Maar iig succes, en laat eventueel ff weten of het idd werkt.
Back to top
View user's profile Send private message
Damasz
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Apr 2002
Posts: 91
Location: Groningen, the Netherlands

PostPosted: Mon Apr 21, 2003 12:28 pm    Post subject: Reply with quote

Kijk eens naar ccache, dat zou moeten doen wat je wilt. Je moet dan ook in je /etc/make.conf aangeven dat je het wilt gebruiken met portage.

Heb het zelf nog niet geprobeerd..
Back to top
View user's profile Send private message
blubber
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 26 Apr 2002
Posts: 152
Location: Enschede, Netherlands

PostPosted: Mon Apr 21, 2003 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

Ik heb ccache wel draaien, op alle gentoo bakken die ik installeer is het een van de eerst paketten. Maar om nou te zeggen dat het veel scheelt... maar nou moet ik erbij zeggen dat ik bij het upgraden niet echt op de tijd let. Zet uhm gewoon aan, volgende dag issie klaar :D
Back to top
View user's profile Send private message
water
Guru
Guru


Joined: 19 Jun 2002
Posts: 387
Location: Zierikzee, The Netherlands

PostPosted: Tue Apr 22, 2003 8:31 am    Post subject: Reply with quote

houtworm wrote:
Ik zie dat er een features "noclean' bestaat in make.conf, heb ik daar iets aan?


In make.conf staat een opie AUTOCLEAN. Deze optie bepaald of een vorige versie automatisch verwijderd wordt na de installatie van een nieuwe versie. Ik heb deze standaard op "no" staan, omdat er nog wel eens een brak ebuild-tje tussen zit.

Maar, voor je probleem heb je niets aan die optie.
_________________
Groeten uit Holland
Back to top
View user's profile Send private message
JefP@@
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 May 2002
Posts: 179
Location: Belgium

PostPosted: Thu Apr 24, 2003 7:36 am    Post subject: Reply with quote

als je meerdere pc's tot je beschikking zou hebben ... kan je altijd distcc gebruiken. Ik gebruik het in een zaal met 16 pc's en het compileert véél sneller :p

grtz
Back to top
View user's profile Send private message
cybermans
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Apr 2003
Posts: 193

PostPosted: Sun Apr 27, 2003 11:31 am    Post subject: Reply with quote

emerge sync //haalt de nieuwste lijst met stuff op
emerge -pu --deep world //kan je zien wat er nieuw is
emerge -fu --deep world //haalt alle nieuwe sjit op die je nodig hebt
emerge -u --deep world //compiled alleen de geupdate sjit

zo doe ik het. werkt perfect. Zou er niet over willen nadenken wat er zou gebeuren als ie elke keer kde en open office opnieuw ging doen op me 450 laptop
_________________
My weBlog
Linux compability list (hardware)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum