Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
OpenOffice.org 2.0.0 final released
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jedaih
n00b
n00b


Joined: 20 Apr 2005
Posts: 9

PostPosted: Tue Oct 25, 2005 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

NewbieTim wrote:



Try
Code:
USE="-eds" emerge openoffice



tries this
Code:

echo app-office/openoffice -esd >> /etc/portage/package.use


and emerge openoffice ;)
Back to top
View user's profile Send private message
kilianh
n00b
n00b


Joined: 08 Oct 2004
Posts: 27
Location: Cape Town, South Africa

PostPosted: Tue Oct 25, 2005 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

suka wrote:


Actually there is a reason for each of them ;) Basically all three of them are not finished / experimental stuff, to add to that:

*) access-support breaks the build atm
*) Mono scripting stuff does not work out of the box
*) Cairo-stuff has a few nasty bugs and as it replaces the native drawing code, this is a no-go atm

But be sure that all of them will be coming sometime, but first we have to iron out all the basic stuff ;)


I see. Thought that much. What about the --with-openclipart? What are its issues? I actually installed openclipart just now and am very impressed with the quality and quantity of stuff they managed to collect over the years :)
Back to top
View user's profile Send private message
drakkan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 232

PostPosted: Wed Oct 26, 2005 9:43 am    Post subject: Reply with quote

for me openoffice-2.0 compilation fails (I try 2 times) with the following error:

Code:


ERROR: The following errors occured in packaging process:

ERROR: Could not execute "cd /var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/ooo680-m3/instsetoo_native/util/OpenOffice/install/it; LD_PRELOAD=/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/ooo680-m3/solver/680/unxlngi4.pro/bin/getuid.so tar -cf - * >> /var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/ooo680-m3/instsetoo_native/util/OpenOffice/install/it_download_inprogress/OOo_2.0_linux_install_it.sh"!
*********************************************************************

**************************************************
ERROR:
***********************************************************
**************************************************

**************************************************
ERROR: Successful packaging process!
**************************************************

**************************************************
ERROR: ***********************************************************
**************************************************

**************************************************
ERROR:
*********************************************************************
**************************************************

**************************************************
ERROR: ERROR: The following errors occured in packaging process:
**************************************************

**************************************************
ERROR: ERROR: Could not execute "cd /var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/ooo680-m3/instsetoo_native/util/OpenOffice/install/it; LD_PRELOAD=/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/ooo680-m3/solver/680/unxlngi4.pro/bin/getuid.so tar -cf - * >> /var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/ooo680-m3/instsetoo_native/util/OpenOffice/install/it_download_inprogress/OOo_2.0_linux_install_it.sh"!
**************************************************

**************************************************
ERROR: *********************************************************************
**************************************************
... creating log file log_OOO680__it.log
Wed Oct 26 01:45:23 2005 (02:04 min.)
Installer finished
Installing extra dictionaries...Using configure options from the environment
Setup:
 Tag:        'OOO_2_0_0'
 Apply:      '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/patches/OOO_2_0/apply'
 Flags:      ''
 Suffix:     '2'
 Dir:        '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build'
 DestDir:    ''
 Path:       '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/bin:/opt/sun-jdk-1.4.2.09/bin:.:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/ooo680-m3/solver/680/unxlngi4.pro/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/ooo680-m3/solenv/unxlngi4/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/ooo680-m3/solenv/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/build/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/lib/portage/bin:/bin:/usr/bin:/opt/bin:/usr/i686-pc-linux-gnu/gcc-bin/3.3.6:/opt/ati/bin:/opt/sun-jdk-1.4.2.09/bin:/opt/sun-jdk-1.4.2.09/jre/bin:/opt/sun-jdk-1.4.2.09/jre/javaws:/usr/qt/3/bin:/usr/kde/3.4/sbin:/usr/kde/3.4/bin:/opt/vmware/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0/bin'
 Prefix:     '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr'
 Mandir:     '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr/man'
 Docdir:     '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr/share/doc/packages/OpenOffice.org'
 Sysconf:    '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr/etc'
 OOInBase:   '/usr/lib/openoffice'
 OOInstall:  '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr/lib/openoffice'
 OODestDir:  '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image/'
 Config:     --disable-binfilter --disable-crashdump --disable-epm --enable-crashdump=no --enable-openldap --with-build-version="Build 2.0.0" --with-lang="it" --without-fonts --without-gpc --with-system-freetype --with-system-gcc --with-system-jpeg --with-system-libxml --with-system-mozilla --with-system-python --with-system-zlib --enable-evolution2 --enable-cairo=no --disable-fontooo --disable-odk --enable-libsn --with-system-expat --with-system-stdlibs --with-system-xrender-headers --without-system-jpeg --with-jdk-home=/opt/sun-jdk-1.4.2.09 --with-ant-home=/usr/share/ant-core --with-system-curl --without-system-nas --with-system-libxml --with-system-zlib --without-system-mozilla --disable-mozilla --disable-openldap --disable-evolution2 --disable-gnome-vfs --disable-lockdown --enable-gtk --enable-kde  --with-images='industrial crystal hicontrast' --with-system-stdlibs  '--with-distro=Gentoo' '--with-vendor=Gentoo' '--with-arch=x86' '--with-srcdir=/usr/portage/distfiles' '--with-lang=it' '--with-num-cpus=' '--with-binsuffix=2' '--with-installed-ooo-dirname=openoffice' '--enable-gtk' '--enable-kde' '--disable-access' '--disable-mono' '--disable-cairo' '--disable-post-install-scripts' 'CFLAGS=-O2 -march=i686 -pipe -fomit-frame-pointer'
 Use gcc33:  ''
 ccache:     no
 icecream:   no
Warning: hyph_bg_BG dictionary is not available...
Warning: hyph_cs_CZ dictionary is not available...
Warning: hyph_da_DK dictionary is not available...
Warning: hyph_de_CH dictionary is not available...
Warning: hyph_de_DE dictionary is not available...
Warning: hyph_el_GR dictionary is not available...
Warning: hyph_en_AU dictionary is not available...
Warning: hyph_en_CA dictionary is not available...
Warning: hyph_en_GB dictionary is not available...
Warning: hyph_en_NZ dictionary is not available...
Warning: hyph_en_US dictionary is not available...
Warning: hyph_es_ES dictionary is not available...
Warning: hyph_es_MX dictionary is not available...
Warning: hyph_et_EE dictionary is not available...
Warning: hyph_fi_FI dictionary is not available...
Warning: hyph_fr_BE dictionary is not available...
Warning: hyph_fr_FR dictionary is not available...
Warning: hyph_ga_IE dictionary is not available...
Warning: hyph_hu_HU dictionary is not available...
Warning: hyph_id_ID dictionary is not available...
Warning: hyph_is_IS dictionary is not available...
Warning: hyph_it_IT dictionary is not available...
Warning: hyph_lt_LT dictionary is not available...
Warning: hyph_lv_LV dictionary is not available...
Warning: hyph_nl_NL dictionary is not available...
Warning: hyph_pl_PL dictionary is not available...
Warning: hyph_pt_BR dictionary is not available...
Warning: hyph_pt_PT dictionary is not available...
Warning: hyph_ro_RO dictionary is not available...
Warning: hyph_ru_RU dictionary is not available...
Warning: hyph_sk_SK dictionary is not available...
Warning: hyph_sl dictionary is not available...
Warning: hyph_sl_SI dictionary is not available...
Warning: hyph_sv_SE dictionary is not available...
Warning: hyph_uk dictionary is not available...
Warning: hyph_uk_UA dictionary is not available...
Warning: thes_bg_BG dictionary is not available...
Warning: thes_bg_BG_v2 dictionary is not available...
Warning: thes_cs_CZ dictionary is not available...
Warning: thes_de_DE dictionary is not available...
Warning: thes_de_DE_v2 dictionary is not available...
Warning: thes_en_US dictionary is not available...
Warning: thes_en_US_v2 dictionary is not available...
Warning: thes_es_ES dictionary is not available...
Warning: thes_fr_FR dictionary is not available...
Warning: thes_fr_FR_v2 dictionary is not available...
Warning: thes_it_IT dictionary is not available...
Warning: thes_hu_HU dictionary is not available...
Warning: thes_pl_PL dictionary is not available...
Warning: thes_pl_PL_v2 dictionary is not available...
Warning: thes_sk_SK dictionary is not available...
Warning: thes_sk_SK_v2 dictionary is not available...
Warning: af_ZA dictionary is not available...
Warning: bg_BG dictionary is not available...
Warning: ca_ES dictionary is not available...
Warning: cs_CZ dictionary is not available...
Warning: da_DK dictionary is not available...
Warning: de_AT dictionary is not available...
Warning: de_CH dictionary is not available...
Warning: de_DE_comb dictionary is not available...
Warning: el_GR dictionary is not available...
Warning: en_AU dictionary is not available...
Warning: en_CA dictionary is not available...
Warning: en_GB dictionary is not available...
Warning: en_NZ dictionary is not available...
Warning: en_US dictionary is not available...
Warning: eo_EO dictionary is not available...
Warning: es_ES dictionary is not available...
Warning: es_MX dictionary is not available...
Warning: et_EE dictionary is not available...
Warning: fi_FI dictionary is not available...
Warning: fo_FO dictionary is not available...
Warning: fr_BE dictionary is not available...
Warning: fr_FR dictionary is not available...
Warning: ga_IE dictionary is not available...
Warning: gd_GB dictionary is not available...
Warning: gl_ES dictionary is not available...
Warning: he_IL dictionary is not available...
Warning: hr_HR dictionary is not available...
Warning: hu_HU dictionary is not available...
Warning: it_IT dictionary is not available...
Warning: ku_TR dictionary is not available...
Warning: la dictionary is not available...
Warning: lt_LT dictionary is not available...
Warning: lv_LV dictionary is not available...
Warning: mg_MG dictionary is not available...
Warning: mi_NZ dictionary is not available...
Warning: ms_MY dictionary is not available...
Warning: nb_NO dictionary is not available...
Warning: nl_NL dictionary is not available...
Warning: nn_NO dictionary is not available...
Warning: ny_MW dictionary is not available...
Warning: pl_PL dictionary is not available...
Warning: pt_BR dictionary is not available...
Warning: pt_PT dictionary is not available...
Warning: ro_RO dictionary is not available...
Warning: ru_RU dictionary is not available...
Warning: rw_RW dictionary is not available...
Warning: sk_SK dictionary is not available...
Warning: sl_SI dictionary is not available...
Warning: sv_SE dictionary is not available...
Warning: sw_KE dictionary is not available...
Warning: tl_PH dictionary is not available...
Warning: tn_ZA dictionary is not available...
Warning: uk_UA dictionary is not available...
Warning: zu_ZA dictionary is not available...
Creating dictionary.lst...
Cleaning up ...
Done
Removing duplicated English help...
Moving package file lists...
sed: impossibile leggere hunspell_list.txt: No such file or directory
sed: impossibile leggere mono_list.txt: No such file or directory
Cleaning up lists of files...
Checking for DESTDIR inside installed files...
Packaging succeeded
rmdir: `/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image': La directory non è vuota

!!! ERROR: app-office/openoffice-2.0.0 failed.
!!! Function src_install, Line 211, Exitcode 1
!!! (no error message)
!!! If you need support, post the topmost build error, NOT this status message.


here you can see the use

Code:

emerge -pv openoffice

These are the packages that I would merge, in order:

Calculating dependencies ...done!
[ebuild     U ] app-office/openoffice-2.0.0 [1.1.4-r1] +curl -eds* -gnome +gtk +java +kde -ldap -mozilla -nas +xml2 +zlib 0 kB

Total size of downloads: 0 kB


what's wrong? :?
Back to top
View user's profile Send private message
kilianh
n00b
n00b


Joined: 08 Oct 2004
Posts: 27
Location: Cape Town, South Africa

PostPosted: Wed Oct 26, 2005 10:09 am    Post subject: Reply with quote

drakkan,

It's a free space problem. The ebuild reckons you'll need 4-6GB free temporary space for building (by default on /var/tmp/portage), the exact same error nailed me as well. Unfortunately in my case the ebuild completed regardless, in your case it kept going for a while until it gave up :?

Suka, is there any way to force the ebuild to fail if any subprocesses choke on "No space left on device"? That ebuild message scrolls past so fast that silly people (like me :wink: ) don't even bother to read it, and then wonder why it fails or even - in my case - installs OK with some vital components missing, corrupting the whole thing (and causing segfaults, crashes, missing libraries etc.)

Bummer that my /var is only 4GB in size (I designed it 1.5 years ago with ooo-1.1 in mind), and no other partitions on mine have nearly as much free space :cry: Oh well, I guess it's clean up time again.
Back to top
View user's profile Send private message
drakkan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 232

PostPosted: Wed Oct 26, 2005 10:20 am    Post subject: Reply with quote

kilianh wrote:
drakkan,

It's a free space problem. The ebuild reckons you'll need 4-6GB free temporary space for building (by default on /var/tmp/portage), the exact same error nailed me as well. Unfortunately in my case the ebuild completed regardless, in your case it kept going for a while until it gave up :?

Suka, is there any way to force the ebuild to fail if any subprocesses choke on "No space left on device"? That ebuild message scrolls past so fast that silly people (like me :wink: ) don't even bother to read it, and then wonder why it fails or even - in my case - installs OK with some vital components missing, corrupting the whole thing (and causing segfaults, crashes, missing libraries etc.)

Bummer that my /var is only 4GB in size (I designed it 1.5 years ago with ooo-1.1 in mind), and no other partitions on mine have nearly as much free space :cry: Oh well, I guess it's clean up time again.


I have only two partitions swap and /

Code:

 df -h
Filesystem         Dimens. Usati Disp. Uso% Montato su
/dev/sda2              55G   40G   16G  72% /
udev                  506M  260K  506M   1% /dev
cachedir               55G   40G   16G  72% /lib/splash/cache
shm                   506M     0  506M   0% /dev/shm


so I think space problem isn't my case :(
Back to top
View user's profile Send private message
kilianh
n00b
n00b


Joined: 08 Oct 2004
Posts: 27
Location: Cape Town, South Africa

PostPosted: Wed Oct 26, 2005 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

Strange, coz the error I got seems (erased my logfile before I could check) identical to yours and mine was definitely a space issue...

Just re-emerge and log everything to file, then trace the source of the error from there.
Back to top
View user's profile Send private message
R. Bosch
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Jun 2004
Posts: 184
Location: NL

PostPosted: Wed Oct 26, 2005 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

I think openoffice has expose issues....
If I have the style window (or any window for that matter) hovering above my document, and scroll the document, I get a white band where text should be. I checked that I have backingstore enabled (xorg.conf), and tested some other apps.
Gedit: no problems
Adobe reader: No problems
It's annoying the hell out of me :x :evil:
USE flasgs OOO:
app-office/openoffice-2.0.0 +curl +eds -gnome +gtk +java -kde +ldap +mozilla -nas +xml2 +zlib
CFLAGS:
-O2 -mcpu=athlon-xp -march=athlon-xp -ffast-math

Works fine otherwise.... :?

Any thoughts?

Is it global problem?

Just Like to know before I submit a bug ;)
_________________
Greetings / Met vriendelijke groet,

R. Bosch
Back to top
View user's profile Send private message
Xake
Guru
Guru


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 588
Location: Göteborg, the rainy part of scandinavia

PostPosted: Wed Oct 26, 2005 8:24 pm    Post subject: Reply with quote

PrakashP wrote:
Q-collective wrote:
Xake wrote:
Ok, sorry. While I have not yet tried to emerge openoffice (it seems like it is problem with it and modular xorg) i have this little fella...;)

Code:
# genlop -t openoffice
 * app-office/openoffice

     Sun Oct 16 09:09:50 2005 >>> app-office/openoffice-2.0.0_rc2
       merge time: 1 day, 21 hours, 37 minutes and 30 seconds.


You guys just don't want to know what I did to this computer while emerging that thing...;) It is a P42.8 safely clocked to 3.0 using gcc-4.0.2 if you wanted to know....:-P

Wtf, that should be way faster. Think like 4 hours 8O


I suspect the CPU got heated up too much, thus it was constantly throttled. Well, one should know how to oc... :roll:


Well, I know how to overclock, but if you had read the thing I pointed out with bold text right now you will notice that had nothing to do with it.... As said, I did other funny things to my computer at the same time I think stole a lot of CPU time.
.....and if my CPU was oh then I would have much bigger problems with stability than I have becouse this CPU makes mistakes as soon it got just a little too warm (know from the testing I did with gimps before getting a good cooler)....
Back to top
View user's profile Send private message
Zyzzyva100
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Aug 2005
Posts: 193

PostPosted: Thu Oct 27, 2005 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

Has anybody figured out what is causing the weird issue with the path names?

I still get error messages everytime I want to save a new file, but its just an error message, because the file saves fine. I get an error message when I try to open templates too. The error indicates that the files aren't there, but as soon as you click ok it lists the templates and they work fine.

I guess its just a minor bug, but its still a pain to get those error messages all the time. I haven't tried removing everything and starting over, but if I emerge -C openoffice-bin and delete all the open office stuff from my home directory will it re-emerge and make all new default settings? I think the problem is that it was still picking up config info from a previous version I had installed.
Back to top
View user's profile Send private message
drakkan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 232

PostPosted: Fri Oct 28, 2005 6:50 am    Post subject: Reply with quote

kilianh wrote:
Strange, coz the error I got seems (erased my logfile before I could check) identical to yours and mine was definitely a space issue...

Just re-emerge and log everything to file, then trace the source of the error from there.


After the last sync portage ask me to install unixODBC and some other packages as openoffice dependencies and then openoffice compiled fine

thanks
drakkan
Back to top
View user's profile Send private message
javock
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 01 Jan 2004
Posts: 106
Location: Babeland... yeah! I wish!

PostPosted: Fri Oct 28, 2005 10:24 pm    Post subject: Reply with quote

I can't belive the difference between the -bin and the source 8O... the compiled has *real* integration with the desktop dialogs/widgets... Impressive! Is this a gentoo only thing? I mean a patch of sorts or just that the -bin package has been compiled with compatibility in mind?
It was totally worth the 6 hrs compile time!! wohoo!! :P

Regards :lol:
_________________
The heart has reasons that the reason will never understand.

-- La Renga. El final es donde partí
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Sat Oct 29, 2005 10:03 am    Post subject: Reply with quote

Can some mod edit one of the above messages so it plays nicely with the layout again?
Back to top
View user's profile Send private message
Cybersorcerer
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Mar 2004
Posts: 193
Location: somewhere over the rainbow

PostPosted: Sun Oct 30, 2005 5:21 pm    Post subject: Reply with quote

Let me add another compile time :

Code:
* app-office/openoffice

     Sun Oct 30 17:56:39 2005 >>> app-office/openoffice-2.0.0
       merge time: 5 hours, 20 minutes and 19 seconds.


Compiled today on my laptop. Pentium-M 2.13 2 Gig Ram.
I did some other compile work in parallel. Pretty impressive those new mobile processors.
_________________
greetings

Cybersorcerer
--
Too old to die young

Dell Precision M90, Intel Centrino Duo T2700 @ 2.33GHz running Jackass! 2006.2
Back to top
View user's profile Send private message
John5788
Advocate
Advocate


Joined: 06 Apr 2004
Posts: 2099
Location: 127.0.0.1

PostPosted: Sun Oct 30, 2005 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

damn, I was considering compile openoffice 2 from source, but now seeing that its going to take around 5 hours on a 3.0 pentium 4...
_________________
John5788
Back to top
View user's profile Send private message
widremann
Veteran
Veteran


Joined: 14 Mar 2005
Posts: 1314

PostPosted: Sun Oct 30, 2005 8:14 pm    Post subject: Reply with quote

John5788 wrote:
damn, I was considering compile openoffice 2 from source, but now seeing that its going to take around 5 hours on a 3.0 pentium 4...

Poor you.
Back to top
View user's profile Send private message
sirro
Veteran
Veteran


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 1471
Location: aachen.nrw.de.eu

PostPosted: Sun Oct 30, 2005 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

VStrider wrote:
How's that for compile time? :mrgreen:
Code:
$genlop -i openoffice
  Total builds: 1
   Global build time: 15 hours, 16 minutes and 30 seconds.

   Info about currently installed ebuild:

   * app-office/openoffice-2.0.0
   Install date: Fri Oct 21 20:07:19 2005
   USE="curl eds gnome java python zlib xml2 -kde -ldap -mozilla -nas"
   CFLAGS="-march=athlon-tbird -O2 -pipe"

I probably hold the record for the longest OOo2 compile. Beat that! :P
(Athlon thunderbird 1.1Ghz, 512Mb RAM)


Code:
# genlop -i openoffice
   Total builds: 1
   Global build time: 1 day, 10 hours, 8 minutes and 13 seconds.

   * app-office/openoffice-2.0.0
   USE="kde zlib -curl -eds -gnome -gtk -java -ldap -mozilla -nas -xml2"
   CFLAGS="-O2 -march=i686 -pipe"

(Pentium II 400Mhz 396 Mb RAM)
I thought it would took longer :)
Back to top
View user's profile Send private message
fuoco
Guru
Guru


Joined: 23 May 2004
Posts: 386
Location: Israel

PostPosted: Sun Oct 30, 2005 9:44 pm    Post subject: Reply with quote

emerge openoffice fails for me on configure:

Code:
checking for xmkmf... no
configure: error: install xmkmf to run this script, include openwin in path
make: *** [stamp/build] Error 1


I use modular X so I suppose openoffice ebuild doesn't support modular X deps yet...
Back to top
View user's profile Send private message
suka
Developer
Developer


Joined: 22 Apr 2002
Posts: 383

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 7:26 am    Post subject: Reply with quote

fuoco wrote:

I use modular X so I suppose openoffice ebuild doesn't support modular X deps yet...


No it doesn't. But even if it did, it would fail later on, as there is still some crucial package (from an OOo-view) missing in X.org / modular
Back to top
View user's profile Send private message
fuoco
Guru
Guru


Joined: 23 May 2004
Posts: 386
Location: Israel

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 8:23 am    Post subject: Reply with quote

suka wrote:
fuoco wrote:

I use modular X so I suppose openoffice ebuild doesn't support modular X deps yet...


No it doesn't. But even if it did, it would fail later on, as there is still some crucial package (from an OOo-view) missing in X.org / modular


So it can't be installed on a system with modular X at the moment ?
Back to top
View user's profile Send private message
suka
Developer
Developer


Joined: 22 Apr 2002
Posts: 383

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 9:34 am    Post subject: Reply with quote

fuoco wrote:

So it can't be installed on a system with modular X at the moment ?


You can use openoffice-bin, but you can't build the source-version atm. Thought this should be corrected before the final release of x.org 7.0, it is on the blocker bug list.
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 10:01 am    Post subject: Reply with quote

suka wrote:
fuoco wrote:

So it can't be installed on a system with modular X at the moment ?


You can use openoffice-bin, but you can't build the source-version atm. Thought this should be corrected before the final release of x.org 7.0, it is on the blocker bug list.

Doubtfull, the openoffice source version fails on imake, xorg wants to go away from imake...
Back to top
View user's profile Send private message
pjv
Guru
Guru


Joined: 02 Jul 2003
Posts: 353
Location: Belgium

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Emerging suddenly stopped with me:

Code:
***********************************************************
Successful packaging process!
***********************************************************
... creating log file log_OOO680__nl_en-US.log

******************************************
... creating download installation set ...
******************************************
tar: *: Cannot stat: No such file or directory
tar: Error exit delayed from previous errors
... including installation set into OOo_2.0_linux_install_nl_en-US.sh ...
tar: *: Cannot stat: No such file or directory
tar: Error exit delayed from previous errors

**************************************************
ERROR:
***********************************************************
**************************************************

**************************************************
ERROR: Successful packaging process!
**************************************************

**************************************************
ERROR: ***********************************************************
**************************************************

**************************************************
ERROR:
*********************************************************************
**************************************************

**************************************************
ERROR: ERROR: The following errors occured in packaging process:
**************************************************

**************************************************
ERROR: ERROR: Could not execute "cd /var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/ooo680-m3/instsetoo_native/util/OpenOffice/install/nl_en-US; LD_PRELOAD=/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/ooo680-m3/solver/680/unxlngi4.pro/bin/getuid.so tar -cf - * >> /var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/ooo680-m3/instsetoo_native/util/OpenOffice/install/nl_en-US_download_inprogress/OOo_2.0_linux_install_nl_en-US.sh"!
**************************************************

**************************************************
ERROR: *********************************************************************
**************************************************
... checking log file /var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/ooo680-m3/instsetoo_native/util/OpenOffice/logging/nl_en-US/log_OOO680__nl_en-US.log

*********************************************************************
ERROR: The following errors occured in packaging process:

ERROR: Could not execute "cd /var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/ooo680-m3/instsetoo_native/util/OpenOffice/install/nl_en-US; LD_PRELOAD=/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/ooo680-m3/solver/680/unxlngi4.pro/bin/getuid.so tar -cf - * >> /var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/ooo680-m3/instsetoo_native/util/OpenOffice/install/nl_en-US_download_inprogress/OOo_2.0_linux_install_nl_en-US.sh"!
*********************************************************************
... creating log file log_OOO680__nl_en-US.log
Mon Oct 31 14:55:45 2005 (06:38 min.)
Installer finished
Installing extra dictionaries...Using configure options from the environment
Setup:
 Tag:        'OOO_2_0_0'
 Apply:      '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/patches/OOO_2_0/apply'
 Flags:      ''
 Suffix:     '2'
 Dir:        '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build'
 DestDir:    ''
 Path:       '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/bin:/opt/blackdown-jdk-1.4.2.02/bin:.:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/o
oo680-m3/solver/680/unxlngi4.pro/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/ooo680-m3/solenv/unxlngi4/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2
.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/ooo680-m3/solenv/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/build/bin:/usr/lib/ccache/bin:/sbin:/usr/sbin:/usr/lib
/portage/bin:/bin:/usr/bin:/opt/bin:/usr/i686-pc-linux-gnu/gcc-bin/3.3.5-20050130:/opt/blackdown-jdk-1.4.2.02/bin:/opt/blackdown-jdk-1.4.2.02/jre/bin:/usr/qt/3/bin:/
usr/kde/3.4/sbin:/usr/kde/3.4/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/bin:/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/work/ooo-build-2.0.0.1/bin'
 Prefix:     '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr'
 Mandir:     '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr/share/man'
 Docdir:     '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr/share/doc/packages/OpenOffice.org'
 Sysconf:    '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr/etc'
 OOInBase:   '/usr/lib/openoffice'
 OOInstall:  '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image//usr/lib/openoffice'
 OODestDir:  '/var/tmp/portage/openoffice-2.0.0/image/'
 Config:     --disable-binfilter --disable-crashdump --disable-epm --enable-crashdump=no --enable-openldap --with-build-version="Build 2.0.0.1" --with-lang="nl en-US" --without-fonts --without-gpc --with-system-freetype --with-system-gcc --with-system-jpeg --with-system-libxml --with-system-mozilla --with-system-python --with-system-zlib --enable-evolution2 --enable-cairo=no --disable-fontooo --disable-odk --enable-libsn --with-system-expat --with-system-stdlibs --with-system-xrender-headers --without-system-jpeg --with-jdk-home=/opt/blackdown-jdk-1.4.2.02 --with-ant-home=/usr/share/ant-core --with-system-curl --with-system-nas --with-system-libxml --with-system-zlib --with-system-mozilla --enable-mozilla --enable-openldap --enable-evolution2 --enable-gnome-vfs --enable-lockdown --enable-gtk  --with-images='industrial hicontrast' --with-system-stdlibs  '--with-distro=Gentoo' '--with-vendor=Gentoo' '--with-arch=x86' '--with-srcdir=/usr/portage/distfiles' '--with-lang=nl en-US' '--with-num-cpus=' '--with-binsuffix=2' '--with-installed-ooo-dirname=openoffice' '--enable-gtk' '--disable-kde' '--disable-access' '--disable-mono' '--disable-cairo' '--disable-post-install-scripts' '--mandir=/usr/share/man' 'CFLAGS=-march=pentium3 -mcpu=pentium4 -O2 -pipe -fomit-frame-pointer -fmerge-constants -fno-gcse -fno-peephole2 -funroll-loops -malign-stringops -mfpmath=sse -msse2' 'LDFLAGS=-Wl,-O1'
 Use gcc33:  ''
 ccache:     no
 icecream:   no
Warning: hyph_bg_BG dictionary is not available...
...
Warning: zu_ZA dictionary is not available...
Creating dictionary.lst...
Cleaning up ...
Done
Removing duplicated English help...
... remove "nl"
grep:


That grep line was the last line. These are my linguas and options:
Code:
 LINGUAS="be nl_be nl en"
[ebuild  N    ] app-office/openoffice-2.0.0  +curl +eds +gnome +gtk +java -kde +ldap +mozilla +nas +xml2 +zlib 0 kB


Is there a specific problem or should I emerge sync (it was a week ago) and use LINGUAS="nl" and try again?
Back to top
View user's profile Send private message
pjv
Guru
Guru


Joined: 02 Jul 2003
Posts: 353
Location: Belgium

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

It compiled this time. I got most of the same error however, yet this time it continued and it didn't seem to matter. Three hooray's for the biggest office suite ever ;-P!!!
Back to top
View user's profile Send private message
VStrider
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jun 2005
Posts: 244
Location: 1 to Rule All way, Moria Gate, Middle Earth, SAU 70N

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 8:39 pm    Post subject: Reply with quote

sirro wrote:
# genlop -i openoffice
Total builds: 1
Global build time: 1 day, 10 hours, 8 minutes and 13 seconds.

* app-office/openoffice-2.0.0
USE="kde zlib -curl -eds -gnome -gtk -java -ldap -mozilla -nas -xml2"
CFLAGS="-O2 -march=i686 -pipe"
(Pentium II 400Mhz 396 Mb RAM)
I thought it would took longer :)

Holy moly! A PII400Mhz with Xorg, gnome and openoffice2 !! Now that's an elite machine! :mrgreen:
I got a 300mhz pc connected on my gentoo machine as a thin client through ltsp, but after seeing this, I might consider installing gentoo on it.

Until then, it's official. You hold the record now. :mrgreen:
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 11:08 pm    Post subject: Reply with quote

fuck this fucked up layout, let's switch to the next page ;)

Last edited by Q-collective on Mon Oct 31, 2005 11:10 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 5 of 7

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum