Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
env-update shows errors
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
GeYe
n00b
n00b


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 32
Location: Germany

PostPosted: Fri Sep 24, 2004 12:53 am    Post subject: env-update shows errors Reply with quote

Code:
tux root # env-update
>>> Regenerating /etc/ld.so.cache...
 * Caching service dependencies...
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
/var/lib/init.d/depcache: line 6: used: command not found
tux root #               


also there comes a error if I start any service with init.d

Code:
tux root # /etc/init.d/samba restart
/sbin/runscript.sh: line 6: used: command not found
 * samba -> start: smbd ...                                               [ ok ]
 * samba -> start: nmbd ...                                               [ ok ]
tux root #     


I don't know what I have done, so this comes up. I have emerged alsa and was configuring the localization of the system as I recognized this problem.

Can somebody help...
Back to top
View user's profile Send private message
GeYe
n00b
n00b


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 32
Location: Germany

PostPosted: Fri Sep 24, 2004 2:03 am    Post subject: Reply with quote

I solved the problem ... it was a failure in the /etc/rc.conf maybe because I don't used nano -w so the comment come in the next line and was not commented out.
Back to top
View user's profile Send private message
leo.fontenelle
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 29 May 2005
Posts: 129
Location: Ribeirão Preto, Brasil

PostPosted: Thu Jun 16, 2005 8:47 pm    Post subject: Lucky you! Reply with quote

I had a harder time figuring out the problem; in my case, I had accidentaly removing a comment #, making /.../depcache actually read the line.

I suggest you change the subject to "[...] - SOLVED" or something like that, so that it will attract people after an answer, and not after helping.
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4927
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Thu Jun 16, 2005 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

There is an FAQ for this: https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-53821.html

Moved from Portage & Programming to Duplicate Threads.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum