Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Luminocity
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vrln
Guru
Guru


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 534
Location: Finland

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

bong wrote:
Hi,
When i try to launch luminocity, I get a weird error:
Code:
$ ./luminocity/bin/luminocity -f :1
./luminocity/bin/luminocity: error while loading shared libraries: libXdamage.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

I don't know wher I can find this lib... I've read many threads talking about but they never tells the package name.
Thanks


Xdamage is a new extention in X.org 6.8+, it should be installed by default, just like composite.
_________________
Interested in E17? Get Enlightened by reading the user guide.
Back to top
View user's profile Send private message
Maedhros
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 14 Apr 2004
Posts: 5511
Location: Durham, UK

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Desktop Environments.
_________________
No-one's more important than the earthworm.
Back to top
View user's profile Send private message
bong
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Oct 2004
Posts: 276
Location: Brest / Metz

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 4:19 pm    Post subject: Reply with quote

ok, i have fixed the problem, it was just a missing symlink :oops:
now, it works, its a very eyecandy but not very useful...
Back to top
View user's profile Send private message
vrln
Guru
Guru


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 534
Location: Finland

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

pussi posted a nice howto on the documentation forum - managed to get it running. It's obviously buggy and unstable as hell, but it's a nice tech toy for 30 minutes :)
_________________
Interested in E17? Get Enlightened by reading the user guide.
Back to top
View user's profile Send private message
BennyP
Guru
Guru


Joined: 09 May 2003
Posts: 497
Location: Toronto, Canada

PostPosted: Fri Mar 25, 2005 8:14 pm    Post subject: Reply with quote

I'm getting this error
Code:
if gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../../../include -I../../../hw/kdrive/src -I../../../miext/damage -I../../../miext/shadow -I../../../Xext -I../../../record -I../../../render -I../../../randr -I../../../xfixes -I../../../damageext -I../../../composite                       -I../../../fb -I../../../mi -I../../../hw/kdrive/linux -Wall -Wpointer-arith -Wstrict-prototypes      -Wmissing-prototypes -Wmissing-declarations     -Wnested-externs -fno-strict-aliasing -D_XOPEN_SOURCE=500 -D_BSD_SOURCE -I/home/benny/luminocity/opt/luminocity/include -I/home/benny/luminocity/opt/luminocity/include/X11/fonts -I/home/benny/luminocity/opt/luminocity/include/X11/Xtrans   -D_BSD_SOURCE -I../../../include -I../../../Xext    -g -O2 -MT evdev.o -MD -MP -MF ".deps/evdev.Tpo" \
  -c -o evdev.o `test -f 'evdev.c' || echo './'`evdev.c; \
then mv -f ".deps/evdev.Tpo" ".deps/evdev.Po"; \
else rm -f ".deps/evdev.Tpo"; exit 1; \
fi
evdev.c:62: error: field `absinfo' has incomplete type
evdev.c: In function `EvdevRead':
evdev.c:119: error: `EV_SYN' undeclared (first use in this function)
evdev.c:119: error: (Each undeclared identifier is reported only once
evdev.c:119: error: for each function it appears in.)
distcc[2301] ERROR: compile evdev.c on 192.168.0.1 failed
make[3]: *** [evdev.o] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/benny/luminocity/src/luminocity/xserver/hw/kdrive/linux'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/benny/luminocity/src/luminocity/xserver/hw/kdrive'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/benny/luminocity/src/luminocity/xserver/hw'
make: *** [all-recursive] Error 1
*** error during stage build of xserver: could not build module *** [17/24]

_________________
Could it be?
Back to top
View user's profile Send private message
posthuman_5
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Feb 2004
Posts: 154
Location: San Juan, PR

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 12:31 am    Post subject: screenies Reply with quote

:-D i got it running..i took 4 screenies..check em out:
8)
http://www.celdaescolar.com/luminocity.zip
Back to top
View user's profile Send private message
Steffen
Apprentice
Apprentice


Joined: 14 Jul 2002
Posts: 159

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 9:04 am    Post subject: Reply with quote

bong wrote:
ok, i have fixed the problem, it was just a missing symlink :oops:
now, it works, its a very eyecandy but not very useful...
Could you please tell me which symlink was missing?

Erm, just found them:
Code:
ln -sf /home/user/luminocity/opt/luminocity/lib/libXdamage.so.0 /usr/lib/libXdamage.so.0
ln -sf /home/user/luminocity/opt/luminocity/lib/libXfixes.so.0 /usr/lib/libXfixes.so.0
Back to top
View user's profile Send private message
posthuman_5
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Feb 2004
Posts: 154
Location: San Juan, PR

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-313926-start-0-postdays-0-postorder-asc-highlight-.html


just run the same exact commands on that howto, i just copy pasted em and i was able to get luminocity running :-D
Back to top
View user's profile Send private message
posthuman_5
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Feb 2004
Posts: 154
Location: San Juan, PR

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 2:18 pm    Post subject: Reply with quote

hehehe its fun to watch a video and do that wobbly window effect :-p mplayer isnt working :-S ... xine is :-D
Back to top
View user's profile Send private message
lcj
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 82
Location: Opole, Poland

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

BennyP wrote:
I'm getting this error
Code:
if gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../../../include -I../../../hw/kdrive/src -I../../../miext/damage -I../../../miext/shadow evdev.c:62: error: field `absinfo' has incomplete type
evdev.c: In function `EvdevRead':
evdev.c:119: error: `EV_SYN' undeclared (first use in this function)
evdev.c:119: error: (Each undeclared identifier is reported only once
evdev.c:119: error: for each function it appears in.)


BennyP, I had the same problem, and the solution was on Italian forum (thanks Bablefish):

1. emerge kernel26-headers
2. emerge glibc
3. Run the build again

worked for me.
_________________
--
Lukasz C. Jokiel via web
Back to top
View user's profile Send private message
BennyP
Guru
Guru


Joined: 09 May 2003
Posts: 497
Location: Toronto, Canada

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 8:51 pm    Post subject: Reply with quote

I can't find the ebuild you mentioned as kernel26-headers
_________________
Could it be?
Back to top
View user's profile Send private message
wdreinhart
Guru
Guru


Joined: 11 Jun 2003
Posts: 569
Location: 4QFJ12345678

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 9:25 pm    Post subject: Reply with quote

BennyP wrote:
I can't find the ebuild you mentioned as kernel26-headers


I think that's supposed to be linux26-headers.
Back to top
View user's profile Send private message
BennyP
Guru
Guru


Joined: 09 May 2003
Posts: 497
Location: Toronto, Canada

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 10:26 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah I got that after a bit of googling (naturally...)
The solution was to do this:
Code:
sudo emerge unmerge linux-headers && sudo emerge linux26-headers && sudo emerge glibc

That was a few hours ago and I'm still waiting for glibc to compile *snooore*
_________________
Could it be?
Back to top
View user's profile Send private message
lcj
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 82
Location: Opole, Poland

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 11:30 pm    Post subject: Reply with quote

BennyP wrote:
I can't find the ebuild you mentioned as kernel26-headers


Sorry, of course - old habbits!
_________________
--
Lukasz C. Jokiel via web
Back to top
View user's profile Send private message
BennyP
Guru
Guru


Joined: 09 May 2003
Posts: 497
Location: Toronto, Canada

PostPosted: Sun Mar 27, 2005 1:24 am    Post subject: Reply with quote

thanks for posting! I have one more error to resolve (Make sure you have GTK >= 2.6.0!!!) then I can wobble to my heart's content

hijack: I had a guinea pig once, he was very wobbly, so I named him Wob. I didn't take very good care of Wob. Wob died. R.I.P., Wob.
_________________
Could it be?
Back to top
View user's profile Send private message
Archangel1
Veteran
Veteran


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 1212
Location: Work

PostPosted: Sun Mar 27, 2005 2:02 am    Post subject: Reply with quote

Working okay here. The wobbling is a cool effect, although I think I'd get rapidly sick of it. As a proof of concept it's nice though.
_________________
What are you, stupid?
Back to top
View user's profile Send private message
posthuman_5
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Feb 2004
Posts: 154
Location: San Juan, PR

PostPosted: Sun Mar 27, 2005 2:33 am    Post subject: Reply with quote

yeah...i think they should add more and more effects :-p than just wobbly
Back to top
View user's profile Send private message
BennyP
Guru
Guru


Joined: 09 May 2003
Posts: 497
Location: Toronto, Canada

PostPosted: Sun Mar 27, 2005 2:56 am    Post subject: Reply with quote

wobble wobble
very cool... but it usually crashes when i try to open fun apps....

and I spent my afternoon doing this? oh man...
_________________
Could it be?
Back to top
View user's profile Send private message
hacnslash
n00b
n00b


Joined: 23 Dec 2004
Posts: 54
Location: west virginia

PostPosted: Sun Mar 27, 2005 4:27 am    Post subject: Reply with quote

ok, finally got this to work, hella fun to play with for a couple minutes...even tho i specified a depth of 32 bits the colors seem very jagged in some places so it's not too pretty. I do however like the idea of unfocused windows being transparent. The wobbly thing is just fun as hell, btw it crashes when trying to load gaim for some reason, and if you try to make mplayer into fullscreen mode. Also it got kinda sluggish when i tried to run firefox, probably ate up a lot of my video card's ram...
_________________
http://freshmeat.net/projecs/hacburn
Back to top
View user's profile Send private message
MusclePup
n00b
n00b


Joined: 08 Mar 2003
Posts: 16

PostPosted: Sun Mar 27, 2005 11:20 pm    Post subject: Things to come Reply with quote

Well it's a test bed and fun to play with... one thing I do know it the transparancy is much faster then using transset. On my card the wobble effect can get slow but at least its capable of drop shadows and transparancy with GL exceleration. :)
Back to top
View user's profile Send private message
_troll_
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1971
Location: Warszawa, Poland

PostPosted: Mon Mar 28, 2005 8:30 pm    Post subject: Reply with quote

posthuman_5 wrote:
any ebuilds?
I'm finishing ebuild for luminocity and I need testers.... obviuos ;-)

Somebody wants to try it out? Let me know at PM or on jabber (jid: troll@chrome.pl ). Ebuilds should work, but this i s a test!!!

EDIT: luminocity ebuild has to be splited into 24 independent small ebuilds... current installation can only be done, by disabling sandbox feature for emerge. It means: IT MAY (but shouldn't ;-) ) DAMAGE YOUR SYSTEM!! :((((

I think I'll end 'ideal' ebuild(s) in the commnig weekend.

Regards,
Przemek
_________________
Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump
Back to top
View user's profile Send private message
666
n00b
n00b


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 6

PostPosted: Fri Apr 08, 2005 8:06 am    Post subject: Re: A few last problems... Reply with quote

omn� wrote:
mouacha wrote:

I followed the instructions here: http://cvs.gnome.org/viewcvs/luminocity/README.jhbuild?view=markup


Hello, i tried to use it, but get this error :
Code:
Traceback (most recent call last):
  File "/home/nemo/bin/jhbuild", line 6, in ?
    jhbuild.main.main(sys.argv[1:])
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/main.py", line 115, in main
    jhbuild.commands.run(command, config, args)
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/commands/base.py", line 44, in run
    return func(config, args)
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/commands/base.py", line 120, in do_build
    module_set = jhbuild.moduleset.load(config)
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/moduleset.py", line 168, in load
    return _parse_module_set(config, uri)
  File "/home/nemo/jhbuild/jhbuild/moduleset.py", line 175, in _parse_module_set    document = xml.dom.minidom.parse(filename)
  File "/usr/lib/python2.3/site-packages/_xmlplus/dom/minidom.py", line 1908, in parse
    return expatbuilder.parse(file)
  File "/usr/lib/python2.3/site-packages/_xmlplus/dom/expatbuilder.py", line 924, in parse
    result = builder.parseFile(fp)
  File "/usr/lib/python2.3/site-packages/_xmlplus/dom/expatbuilder.py", line 207, in parseFile
    parser.Parse(buffer, 0)
xml.parsers.expat.ExpatError: mismatched tag: line 14, column 2
zsh: exit 1     jhbuild -f ~/.jhbuildrc-luminocity build xserver luminocity


And, what must I do to set automake and aclocal ? I never can remeber this.

Any idear ?
Thx,
Omn�

[EDIT] For my first problem, I solve it, it wasn't the good luminocity.modules, you hace to use the download link in the cvs viewer.


how did you fix that error? i'm getting the same thing, but i dont know where to start

EDIT: nevermind i got it.. i was running it as root, gotta run it as a user i guess
Back to top
View user's profile Send private message
Archangel1
Veteran
Veteran


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 1212
Location: Work

PostPosted: Fri Apr 08, 2005 11:18 am    Post subject: Reply with quote

posthuman_5 wrote:
yeah...i think they should add more and more effects :-p than just wobbly

I'd rather see it get to a point where it can be used as a window manager in a practical situation. Then anyone can play with putting cute effects into it.

I can dream :-P
_________________
What are you, stupid?
Back to top
View user's profile Send private message
666
n00b
n00b


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 6

PostPosted: Fri Apr 08, 2005 4:14 pm    Post subject: Reply with quote

how do you fix this error?

i get it when i run " DISPLAY=:1 xterm &" after i run "Xfake :1 -ac &"
the xfake runs fine i guess... but i guess it cant find the display :1 :(
so the luminocity command fails as well
Code:
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  55 (X_CreateGC)
  Value in failed request:  0x20000c
  Serial number of failed request:  26
  Current serial number in output stream:  28
Back to top
View user's profile Send private message
Predatory Kangaroo
n00b
n00b


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 25

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 1:11 pm    Post subject: Reply with quote

To any of you that are getting the issue with missing libraries, the correct solution is to run jhbuild shell - in particular, this will set LD_LIBRARY_PATH to include the libraries that are build with luminocity.

I have a working ebuild for all this, which installs a simple script for you to demo luminocity, after I finish my final test (currently compiling again - 13/24) I'll post it up here. Oh, and for those of you that are wondering, mine doesn't have the sandbox violations _troll_ is experiencing, so there's much less of a risk here :)
_________________
Lachlan Pease
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum