Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Two somehow related problems (sound)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ibtim13
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Sep 2003
Posts: 81
Location: Troy, NY

PostPosted: Wed Feb 16, 2005 9:13 pm    Post subject: Two somehow related problems (sound) Reply with quote

The first problem is that I have no sound on my Ultra2.
I have sound on one ultra2, but not the other.
I have the right driver loaded (Sun CS4231), and my configs are the same on both machines
the one with functional sound is running a 2.4 kernel, while the one with no sound is
running a 2.6 kernel.

The system seems to think the sound works, I get /dev/sound/dsp, and I get a mixer (kmix and smixer both appear to work)
but there is no sound output, even if I just cat something to /dev/sound/dsp.

The other problem is sound files. If I take an ogg file that I know works
and try to play it on my Ultra2, completely aside from the fact that
there is no sound output, a 5 minute song plays in about 30 seconds in any player
(mplayer, xmms).

So there is the issue of no sound output, and there is the issue of timing of playback.
Also of note, mplayer plays mpeg4 avi's just fine (minus sound output). It is only
music that it seems to have a problem with.

Any ideas?

Thanks
_________________
Grrr, can't think of anything clever right now, I'll go back and edit this later (9/12/2003)
Back to top
View user's profile Send private message
Gecklord
Apprentice
Apprentice


Joined: 17 Mar 2004
Posts: 174

PostPosted: Wed Feb 16, 2005 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

Try playing with audioctl!

I always had to unmute the card first!
Back to top
View user's profile Send private message
rsborn
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Feb 2004
Posts: 105
Location: Webster, NY

PostPosted: Thu Feb 17, 2005 1:18 am    Post subject: Reply with quote

I had thought sound was broken for sun's with a 2.6 kernel, that is why I stuck with the 2.4 kernel on the machine I wanted sound on.

here is a post that has some info on this:

https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-183280-highlight-sparc+sound.html

very bottom post also has a link to a mailing list archive
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum