Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
A problem with Grip (I think)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Bruce
n00b
n00b


Joined: 27 Sep 2002
Posts: 48

PostPosted: Fri Jan 24, 2003 8:05 pm    Post subject: A problem with Grip (I think) Reply with quote

I have an unusual problem and I'm not exactly sure where the problem is.

I recently installed gentoo on a new server. I moved my collection of MP3's from my old server to my new server. All of my old MP3's play fine with XMMS.

Yesterday, I emerged grip and ripped & encoded a new CD. The problem is that XMMS doesn't play the new MP3's properly. I get random pops throughout the music. The interesting thing is that noatun plays the new MP3's as well as the old ones fine.

I am sure that the problem is not on the ripping side since I am able to rip my CD's and play the resulting wav file using any number of players including XMMS.

Initially I thought the problem was with the encoder, so I replaced lame with bladeenc. I have the exact same problem regardless of which encoder I use.

At this point I'm in a quandary. Is the problem with XMMS? If so, why will it play my old MP3 collection. Is the problem with the encoder? If so, why do I have the same problem with 2 different encoders. I'm also worried that I have the potential to create MP3's that only play on certain players. Any suggestions would be greatly appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum