Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
problems getting netra t1 to respond to minicom
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Joined: 27 Jun 2002
Posts: 2

PostPosted: Mon Oct 25, 2004 10:09 pm    Post subject: problems getting netra t1 to respond to minicom Reply with quote

i have a netra t1 200 i bought cheap off an auction and now i want to put gentoo on it.

after much fluffing around i've managed to get minicom to read from the lom plug but i dont seem to be able to send anything the other way

when i push ctrl-a minicom claims to be offline but is displaying the following

LOMlite starting up.

CPU type: H8/3437S, mode 3
Ram-test: 2048 bytes OK
Initialising i2c bus: OK
Searching for EEPROMs: 50(cfg)
I2c eeprom @50: OK
i2c bus speed code 01... OK
Probing for lm80s: 28
Initialising lm80 @28: OK
Probing for lm75s: none
System functions: PSUs fans breakers rails gpio temps host CLI ebus clock
Power restored

LOMlite console
LOM event: +0h0m0s LOM booted
LOM event: +0h0m0s host power on

Netra T1 200 (UltraSPARC-IIe 500MHz), No Keyboard
OpenBoot 4.0, 1024 MB memory installed, Serial #51095567.
Ethernet address 0:3:ba:b:a8:f, Host ID: 830ba80f.

Boot device: disk File and args:
SunOS Release 5.8 Version Generic_108528-14 64-bit
Copyright 1983-2001 Sun Microsystems, Inc. All rights reserved.
WARNING: forceload of misc/md_trans failed
WARNING: forceload of misc/md_hotspares failed
configuring IPv4 interfaces: eri0.
Hostname: wellwiseo1
metainit: wellwiseo1: stale databases

Insufficient metadevice database replicas located.

Use metadb to delete databases which are broken.
Ignore any "Read-only file system" error messages.
Reboot the system when finished to reload the metadevice database. After reboot, repair any broken database replicas which were deleted.

Type control-d to proceed with normal startup,
(or give root password for system maintenance):


however all my keyboard action seems to be completely ignored, if i type some random guff in response to the final prompt nothing happens (i would at least expect it to tell me to piss off) and i can issue breaks (ctrl-A F) as much as i like during startup with absolutely no effect.

I concluded i must have screwed my minicom configuration somehow, and tryed hyperterminal from windows, but again i seem to have only one way communication going on.

does anyone have any idea where i'm going wrong?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum