Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ATA100 - kernel doesn't see my hard drive
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zoomtard
Guest





PostPosted: Sat May 25, 2002 6:13 pm    Post subject: ATA100 - kernel doesn't see my hard drive Reply with quote

Some background before I begin:

Asus A7V133 w/ on-board Promise ATA100 controller
WD 60GB HDD connected to ATA100 controller (hde)
Lite-on CD-RW connected to secondary IDE controller (hdc)

I finished installing gentoo and compiling the kernel. When I reboot and run Gentoo, I noticed that the kernel doesn't see hde at all. It probes hda-hdc, sees the CD-RW, then moves on without finding the hard drive (hde). I have support for my motherboard and IDE chipset (VIA) compiled in. Now what's weird about this is, when I boot off the cd...it sees hde/hdf! It probes hde and continues on!

I read that I should try running /usr/src/linux/scripts/MAKEDEV.ide . I ran this but the same problem happens at boot time.


Questions:

Do I have to re-compile after running MAKEDEV.ide?

Do I have to specify a ATA100 controller (besides VIA) in the kernel config? If so, where is this category?

Is there anything I might be missing?
Back to top
pjp
Administrator
Administrator


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 16090
Location: Colorado

PostPosted: Sat May 25, 2002 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

You may have already checked, but ATA/1xx type controllers are under IDE setup section.
You may want to try compiling in Promise support.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum