Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.7_rc3-love1 aka 'Feels like love'
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PLum
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 May 2004
Posts: 107
Location: /dev/world/poland/gliwice

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

PickledOnion wrote:
Uncomment the performance control option (just after firmware option I think). It's a new thing in the mm patch and is on by default.

yes that was it - thx :-)
_________________
"Zlota zasada nauki i sztuki: Kto ma zloto ustala zasady."
Back to top
View user's profile Send private message
squeegy
Guru
Guru


Joined: 13 Mar 2004
Posts: 321
Location: Cincinnati, OH

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

evermind wrote:
squeegy wrote:

What exactly do I have to do to reverse this patch? Do I need to add a line to the ebuild? I ask this because looking at the patch it is wanting to look at linux-2.6.7-rc3-mm1 and when I try to `patch -R < reiser.....` it doesn't have any of those files to look at. So I am assuming I'm doing something wrong.


to remove the reiser4patch
Code:

cd /usr/src/linux-2.6.7-rc3-love1
bzcat /path/to/reiser4-2.6.7-rc3-mm1-2004.06.09.patch.bz2|patch -p1 -R


Code:

mars /usr/src/linux/ # bzcat /usr/src/reiser4-2.6.7-rc3-mm1-2004.06.09.patch.bz2|patch -p1 -R
patching file arch/alpha/kernel/init_task.c
patching file arch/arm/kernel/init_task.c
patching file arch/arm26/kernel/init_task.c
patching file arch/cris/kernel/process.c
The next patch, when reversed, would delete the file arch/cris/kernel/process.c.orig,
which does not exist!  Ignore -R? [n]


I am confused about this, what should I do?
Back to top
View user's profile Send private message
PrakashP
Veteran
Veteran


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1246
Location: C.C.A.A., Germania

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 6:25 pm    Post subject: Reply with quote

@squeegy

Ignore.
Back to top
View user's profile Send private message
Peacefaker
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jan 2004
Posts: 117
Location: Vaasa, Finland

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 6:28 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, I get this
Code:

In file included from drivers/ide/pci/siimage.c:34:
drivers/ide/pci/siimage.h:51: error: unknown field `vendor' specified in initializer
drivers/ide/pci/siimage.h:51: warning: initialization makes pointer from integer without a cast
drivers/ide/pci/siimage.h:52: error: unknown field `device' specified in initializer
drivers/ide/pci/siimage.h:52: warning: initialization makes pointer from integer without a cast
make[3]: *** [drivers/ide/pci/siimage.o] Error 1
make[2]: *** [drivers/ide/pci] Error 2
make[1]: *** [drivers/ide] Error 2
make: *** [drivers] Error 2


Ive checked and that part of the file is identical with the siimage.h from 2.6.6-rc3-love4. Also since I don't have a 3512 could I get away with just commenting it out ot something?
Back to top
View user's profile Send private message
squeegy
Guru
Guru


Joined: 13 Mar 2004
Posts: 321
Location: Cincinnati, OH

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 6:56 pm    Post subject: Reply with quote

Code:

mars /usr/src/linux-2.6.7-rc3-love1/ # bzcat /usr/src/reiser4-2.6.7-rc3-mm1-2004.06.09.patch.bz2|patch -p1 -R
patching file arch/alpha/kernel/init_task.c
patching file arch/arm/kernel/init_task.c
patching file arch/arm26/kernel/init_task.c
patching file arch/cris/kernel/process.c
The next patch, when reversed, would delete the file arch/cris/kernel/process.c.orig,
which does not exist!  Ignore -R? [n] y
patching file arch/cris/kernel/process.c.orig
patching file arch/h8300/kernel/init_task.c
patching file arch/i386/kernel/entry.S
Hunk #1 succeeded at 931 (offset 3 lines).
patching file arch/i386/kernel/entry.S.orig
Unreversed patch detected!  Ignore -R? [n] y
Patch attempted to create file arch/i386/kernel/entry.S.orig, which already exists.
Hunk #1 FAILED at 1.
1 out of 1 hunk FAILED -- saving rejects to file arch/i386/kernel/entry.S.orig.rej
The next patch, when reversed, would delete the file arch/i386/kernel/entry.S.rej,
which does not exist!  Ignore -R? [n]


is this legit? I have a feeling I am going to break something :?
Back to top
View user's profile Send private message
Jazz
Guru
Guru


Joined: 16 Nov 2003
Posts: 543
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

umm why not have the swuf2 patches in the love ? they are for hibernating stuff in linux ! i think they cud make a great addition..

Bye,
jazz
_________________
In 2010, M$ Windows will be a quantum processing emulation layer for a 128-bit mod of a 64-bit hack of a 32-bit patch to a 16-bit GUI for an 8-bit operating system written for a 4-bit processor from a 2-bit company that can't stand 1 bit of competition.
Back to top
View user's profile Send private message
skion
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Aug 2003
Posts: 99
Location: Amsterdam, Netherlands

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 7:33 pm    Post subject: advansys Reply with quote

Anyone else having problems with the advansys driver in the latest -mm's? It's working fine in vanilla, but -love is unable to find any filesystem on the partitions :?

I see lots of changes in the advansys.c file, so i was wondering whether anyone else is seeing this? Nothing on lkml though :(
_________________
- Skion
Back to top
View user's profile Send private message
DaMouse
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Jul 2003
Posts: 233

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 9:07 pm    Post subject: Reply with quote

Peacefaker wrote:
Hi, I get this
Code:

In file included from drivers/ide/pci/siimage.c:34:
drivers/ide/pci/siimage.h:51: error: unknown field `vendor' specified in initializer
drivers/ide/pci/siimage.h:51: warning: initialization makes pointer from integer without a cast
drivers/ide/pci/siimage.h:52: error: unknown field `device' specified in initializer
drivers/ide/pci/siimage.h:52: warning: initialization makes pointer from integer without a cast
make[3]: *** [drivers/ide/pci/siimage.o] Error 1
make[2]: *** [drivers/ide/pci] Error 2
make[1]: *** [drivers/ide] Error 2
make: *** [drivers] Error 2


Ive checked and that part of the file is identical with the siimage.h from 2.6.6-rc3-love4. Also since I don't have a 3512 could I get away with just commenting it out ot something?


mmm, go into the file and comment out the lines with .device and .vendor

now.. must laugh at oneofone cause I always have this fix mwuahhahahha

-DaMouse
_________________
I am the dark lord DaMouse I eat souls and wear the dressing gown of evil.
Back to top
View user's profile Send private message
Peacefaker
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jan 2004
Posts: 117
Location: Vaasa, Finland

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

Anyone else had their nvidia go "boom"? I get garbled characters upon starting X with this kernel.
Back to top
View user's profile Send private message
tsr
n00b
n00b


Joined: 03 Jun 2004
Posts: 47

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 10:55 pm    Post subject: Reply with quote

Error when compiling:

Code:
arch/i386/kernel/built-in.o(.text+0xe4e7): In function `acpi_register_gsi':
: undefined reference to `mp_register_gsi'
make: *** [.tmp_vmlinux1] Error 1


ACPI is disabled in the kernel, any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
OneOfOne
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 368
Location: Alexandria, Egypt

PostPosted: Thu Jun 10, 2004 11:41 pm    Post subject: Reply with quote

DaMouse wrote:
Peacefaker wrote:
Hi, I get this
Code:

In file included from drivers/ide/pci/siimage.c:34:
drivers/ide/pci/siimage.h:51: error: unknown field `vendor' specified in initializer
drivers/ide/pci/siimage.h:51: warning: initialization makes pointer from integer without a cast
drivers/ide/pci/siimage.h:52: error: unknown field `device' specified in initializer
drivers/ide/pci/siimage.h:52: warning: initialization makes pointer from integer without a cast
make[3]: *** [drivers/ide/pci/siimage.o] Error 1
make[2]: *** [drivers/ide/pci] Error 2
make[1]: *** [drivers/ide] Error 2
make: *** [drivers] Error 2


Ive checked and that part of the file is identical with the siimage.h from 2.6.6-rc3-love4. Also since I don't have a 3512 could I get away with just commenting it out ot something?


mmm, go into the file and comment out the lines with .device and .vendor

now.. must laugh at oneofone cause I always have this fix mwuahhahahha

-DaMouse

/me beats DaMouse with a winme CD
@Peacefaker using nvidia and it works fine, you need to disable regparm and 4k stacks.
@tsr you need to enable ACPI, looks like its broken in -mm
@jassi they just don't apply.
peace
Back to top
View user's profile Send private message
phlashback
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Jul 2002
Posts: 142
Location: Normal

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 4:04 am    Post subject: Reply with quote

Thanks OneOfOne

Reiser4 on / . I have only been running for a few minutes, but this love seemes to be much snappier than the last couple. Once again awsome job on the love :twisted:
_________________
The terrible thing about hell is that when you're there you can't even tell as you move through this life you love so you could be there and not even know
Back to top
View user's profile Send private message
XeonTux.
n00b
n00b


Joined: 08 May 2004
Posts: 52

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 4:12 am    Post subject: Reply with quote

tsr wrote:
Error when compiling:

Code:
arch/i386/kernel/built-in.o(.text+0xe4e7): In function `acpi_register_gsi':
: undefined reference to `mp_register_gsi'
make: *** [.tmp_vmlinux1] Error 1


ACPI is disabled in the kernel, any ideas?


I got this too, with 2.6.7-rc3-mm1. Turning ACPI on resolves it for me. Tho we should not need to do this. And not all systems work well with ACPI in the kernel. Maybe getting rid of bk-acpi.patch is another solution, but I'm not sure how to do that and am too lazy to learn right now

see this message I found:
http://groups.google.com/groups?selm=232kU-2BV-53%40gated-at.bofh.it
Back to top
View user's profile Send private message
ejohnson
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Jan 2004
Posts: 140

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 5:42 am    Post subject: Reply with quote

Vector based interupts also is on the fritz. I can live with out it ;)
Back to top
View user's profile Send private message
ryceck
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 195

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 6:46 am    Post subject: Reply with quote

Well another lovely perfect kernel guyz.
Respect to this one cuz it runs like a charm as usual...aaaannnnnnddd WITH Reiser4!! :D
THnx OneOfOne (and the rest of the love-team of course ;))
Back to top
View user's profile Send private message
luqas
Guru
Guru


Joined: 02 Jan 2004
Posts: 588
Location: /US/Texas/Beaumont

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

It does feel snappier. I guess it is the mm scheduler maybe instead of nicks??? I recently switched from cfq to anticipitory so that might be the reason. Don't know if both are the reason, but anyway good work!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Evil Dark Archon
Guru
Guru


Joined: 21 Dec 2002
Posts: 562
Location: Santa Rosa, CA

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

its the cpu scheduler change, because i notice a speed increase on both anticipatory and cfq.
_________________
This post has been over explained for newb-informing purposes.

Registered Linux user 347334
Abit AV8-3rd eye, AMD Athlon64 3500+ 90nm, ATI Radeon x850 pro
Back to top
View user's profile Send private message
OneOfOne
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 368
Location: Alexandria, Egypt

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

everyone getting lock ups with reiser4 while the system is under heavy load try this :
renice -15 `pgrep hda1` (where hda1 is your reiser4 partition)
and please report back.
also dont renice your X with this release.

peace
Back to top
View user's profile Send private message
pestilence
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Feb 2004
Posts: 213
Location: Athens / Greece

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 9:40 pm    Post subject: Reply with quote

Ok here it goes for me... This are my issues:
1) Have a wacom volito and an Logitech optical mouse + keyboard hub with a 2.6.4 kernel everything works as it should be, with the 2.6.7-rc3-love1 it gets fucked up...i get /dev/input/mice and /dev/input/mouse0 and /dev/input/mouse1 but only my volito works ok...
2) Bootsplash is gone...there is only the menu tittle there...nada...
3) Booting with qingy just leaves the system hung...
Any ideas?
P.S Bootsplash is 0.6-r8 for some funny reason 0.6.1 wont work...i tested it with 2.6.4 and my mouse went crazy (maybe thats also the problem with issue 1 didn't test it on 2.6.7 after the downgrade)
_________________
Gentoo the rising hope
Back to top
View user's profile Send private message
MrStaticVoid
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Jul 2003
Posts: 114
Location: Maryland

PostPosted: Fri Jun 11, 2004 10:54 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the lock-up tip. I was getting all sorts of lockups when compiling stuff. I didn't know what it was. Whatever that renice thing did seemed to fix the problem.

EDIT: Nevermind. It froze up on me during the merge of UT2004.
Back to top
View user's profile Send private message
silverpig
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Dec 2003
Posts: 143
Location: Vancouver BC

PostPosted: Sat Jun 12, 2004 1:36 am    Post subject: Reply with quote

Nice. Got the 3.9.0-r1 ati drivers and REGPARM working with this kernel :)
_________________
'Cause I can.
Back to top
View user's profile Send private message
OneOfOne
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 368
Location: Alexandria, Egypt

PostPosted: Sat Jun 12, 2004 5:24 am    Post subject: Reply with quote

Mr. Static Void wrote:
Thanks for the lock-up tip. I was getting all sorts of lockups when compiling stuff. I didn't know what it was. Whatever that renice thing did seemed to fix the problem.

EDIT: Nevermind. It froze up on me during the merge of UT2004.

that's weird, because afaik ut2k4 doesnt do much cpu usuge while emerging.
does it lock up while emerging glibc/coreutils/kde*?

peace
Back to top
View user's profile Send private message
Isaiah
Guru
Guru


Joined: 25 Feb 2003
Posts: 359

PostPosted: Sat Jun 12, 2004 5:29 am    Post subject: Reply with quote

I myself am feeling pretty good about this one - forcedeth worked out of the box and everything just plain feels better 8)
Back to top
View user's profile Send private message
OneOfOne
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 368
Location: Alexandria, Egypt

PostPosted: Sat Jun 12, 2004 5:43 am    Post subject: Reply with quote

reiser4 update patch to latest snapshot : http://oneofone.limitlessfx.com/love-sources/reiser4-2.6.7-rc3-love1-2004.06.11.bz2
just apply on top of current love (bzcat reiser4-2.6.7-rc3-love1-2004.06.11.bz2 | patch -p1 in /usr/src/linux)

peace
Back to top
View user's profile Send private message
boroshan
l33t
l33t


Joined: 16 Apr 2003
Posts: 730
Location: upside down

PostPosted: Sat Jun 12, 2004 2:45 pm    Post subject: working, more or less Reply with quote

working here. the new r4 seems to work, bootsplash is working, nvidia is ok...

The only thing that isn't working, and this is an odd one, is Qingy. Instead of launching the app, I get an empty framebuffer console with a blinking cursor. It won't let me change to VT6 either, which hosts an old fashioned agetty.

On the other hand if I boot without the framebuffer, while qingy still won't work, I can at least switch consoles and log in normally.

Apart from that, everything works nicely
_________________
Don't let THEM immanentize the Eschaton!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum