Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Διαβάστε, είναι σημαντικό
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Greek
View previous topic :: View next topic  
Author Message
feanor
n00b
n00b


Joined: 18 May 2004
Posts: 1

PostPosted: Wed May 19, 2004 10:50 pm    Post subject: Reply with quote

Deathwing00 wrote:

Ton ekana bann... den mporei na se apantisei!


Χαίρετε.
Δεν είμαι χρήστης του gentoo, ούτε πρόκειται να γίνω. Ο μόνος λόγος που γράφω αυτή τη στιγμή είναι ότι πραγματικά απογοητεύτηκα με τη συμπεριφορά σας.
Κάνετε ban έναν χρήστη επειδή δεν συμφωνεί μαζί σας και δεν είναι φορτισμένος συναισθηματικά όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.
Αν και δε συμφωνώ απόλυτα μαζί με τον azerty, εντούτοις είναι πιο
αντικειμενικός από τους υπόλοιπους.
Σε περίπτωση που δε το έχετε καταλάβει, το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας έχει χαθεί. Και ο μόνος τρόπος να το αλλάξετε είναι μέσα από την εκπαίδευση των ανθρώπων. Και δε μιλάω φυσικά για εμάς τους Έλληνες που έχουμε μια τάση να παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας ως τον
πιο υπέροχο/ανώτερο λαό. Μιλάω για εκπαίδευση στους ξένους. Δώστε τους πληροφορίες (σοβαρές και ιστορικά τεκμηριωμένες και όχι links με το τι λένε οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ, των οποίων τα συμφέροντα είναι αμφιβόλου προελεύσεως).

Το ότι του κλειδώσατε το account το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο. Με ποιό δικαίωμα καταρχάς; Η ελευθερία του λόγου και η δημοκρατία είναι αυτό με το οποίο εμείς οι Έλληνες τουλάχιστον έχουμε συνδεθεί ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό και μερικες φορές ως τα άκρα.

Επειδή διάβασα όλο το thread στο KDE, νομίζω ότι δεν έχετε ιδέα με τί άτομα έχετε να κάνετε. Νομίζετε ότι ενδιαφέρεται ο Γερμανός ή ο Γάλλος αν εμάς μας ενοχλεί το όνομα; Είστε γελασμένοι. Και μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο απαιτήσατε κάτι τέτοιο δε δείχνει τίποτε άλλο σε αυτούς παρά ακραίο εθνικισμό, φανατισμό και μή διάθεση για συζήτηση. Δεν ΑΠΑΙΤΕΙΣ κάτι όταν δεν το φτιάχνεις. Σε τελική ανάλυση το KDE είναι GPL. Δεν σας
αρέσει; Κάντε το fork και διαδώστε το στους Έλληνες χρήστες με τη σωστή μορφή.
Μόνο που μια τέτοια τακτική θυμίζει κομμουνιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα και όχι μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα.

Αν θέλετε να σας πάρουν σοβαρά να συζητάτε και όχι να απαιτείτε. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο γρήγορα θα διορθωνόταν τα πράγματα αν δεχόσασταν καταρχάς μικρές αλλαγές. Π.χ. το "Republic of Macedonia" είναι σαφώς καλύτερο από το σκέτο Μακεδονία, αλλά ΌΧΙ! Θέλετε να γίνει σώνει και καλά το δικό σας λες και μας έχουν υποχρέωση. Και μη μου αρχίσετε με το "σωστό" και το λάθος. Στην πολιτική και στην ιστορία δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ο νικητής γράφει την ιστορία και στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από απανωτά λάθη των πολιτικών μας (όλων ανεξαιρέτως), δεν είμαστε νικητές.

Καλό θα ήταν να διαβάσετε λίγη ιστορία σχετικά με την τοποθεσία Μακεδονία. Θέλετε δε θέλετε η περιοχή της FYROM στο Βυζάντιο αποκαλούνταν Μακεδονία. και δε μιλάμε για 10 χρόνια αλλά για εκατοντάδες. Κανείς δε λέει (ούτε και οι ίδιοι πλέον το υποστηρίζουν)
ότι έχουν κάποια σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Σκεφτείτε και το εξής παράδειγμα. Κάποιος που δεν έιναι Έλληνας, γεννήθηκε π.χ. στην Τουρκία και ήρθε στην Ελλάδα και μετά από πολλές γενιές (τουλ. 10) οι απόγονοί του θεωρούνται Έλληνες και μεγαλώνουν κανονικά ως Έλληνες. Ή μήπως διαφωνείτε;

Με το ίδιο σκεπτικό οι Σλάβοι ήρθαν πρίν από εκατοντάδες χρόνια, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που λεγόταν Μακεδονία και αναμείχθηκαν με τα ελληνικά φύλα της περιοχής (τα οποία εκείνον τον καιρό χρειαζόταν βοήθεια από τις επιδρομές των γότθων και υποδέχθηκαν ευχαρίστως την εγκατάσταση του πληθυσμού αυτού).
Μετά από εκατοντάδες γενιές που είναι το περίεργο να αυτοαποκαλούνται και οι ίδιοι Μακεδόνες; Σε τελική ανάλυση, τιμή μας κάνουν που προτιμούν από το δικό τους όνομα, το δικό μας. Οι αμερικάνοι κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αν πάει ένας Έλληνας στην Αμερική μετά από 3 γενιές τα παιδιά του δε θα λένε ότι είναι Έλληνες αλλά Αμερικάνοι. Γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και στη Μακεδονία; Θέλουν να λέγονται Μακεδόνες; Πολύ ευχαρίστως, ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να είμαστε σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση, έχοντας ανώτερη ιστορία, οικονομία, ανάπτυξη και πολιτισμό γενικά. Αλλά όχι, τα θέλουμε όλα δικά μας...
Ως αισιόδοξος γενικά εκ φύσεως, δε θα με πείραζε καθόλου να υπήρχε μια μεγαλύτερη χώρα που να περιλάμβανε την σημερινή Ελλάδα και τη FYROM. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί τώρα, μετά από ελληνικά σχόλια του τύπου "F*** Σκόπια!"
Ειλικρινά σας λέω, καλό είναι να προσγειωθούμε λίγο και να μην έχουμε γελοίες φαντασιώσεις... Το όνομα να αλλάξει με αυτές τις τακτικές δεν υπάρχει περίπτωση. Ξέρετε γιατί οι σκοπιανοί έχουν τόσο επιτυχημένη στρατηγική στο θέμα; Γιατί ξέρουν να χειρίζονται τη διπλωματία. Δεν απαιτούν, ζητούν και ξέρουν να πλασάρουν τις θέσεις τους. Εμείς απαιτούμε, φαινόμαστε (στους ξένους) ως φανατικοί και κολλημένοι, και τελικά αντί να επιτύχουμε το σκοπό μας, γινόμαστε και γραφικοί. Αποτέλεσμα; Όλος ο πλανήτης αναφέρεται σε αυτό που αποκαλούμε εμείς ως FYROM με ακριβώς αυτό το όνομα που απευχόμασταν. Και το λάθος είναι μόνο δικό μας, ας μη ζητάμε λοιπόν τα ρέστα από τους ξένους.

Για να μη τα λέω στον αέρα διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη:

http://www.oasis-hotel.gr/greece/macedonia.htm και
http://www.oasis-hotel.gr/greece/macedonia2.htm

Ζητώ συγγνώμη για το μέγεθος αλλά έπρεπε να ειπωθεί μια πιο ρεαλιστική άποψη.

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης
markos@debian.org
Back to top
View user's profile Send private message
Deathwing00
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 4087
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Wed May 19, 2004 10:54 pm    Post subject: Reply with quote

File, arxises mia FLAMEWAR. Otan oloi i xristes tou Gentoo simfonoun se ena pragma kai apantas me malakies, min perimeneis para mono ena grigoro ban. Kai fisika o antipatriotismos sou mas prosvelnei olous edw mesa. Mpes stin thesi sou kai ipostirikse to thema i ama den exeis tipota kalo na peis, tote kalitera krata ta logia sou.

Kai kati akoma, min petixi na dikseis asevazo pros alon xristi ali fora. I apantisi ksereis pia tha einai. Pragmata san ta parakato, ama diavaseis ta guidelines tou forum tou Gentoo, DEN epitreponte.

https://forums.gentoo.org/viewtopic.php?p=1138991#1138991
Back to top
View user's profile Send private message
Deathwing00
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 4087
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Thu May 20, 2004 10:53 am    Post subject: Reply with quote

Topic closed until http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=80330 is resolved in our favor.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Greek All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum