Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
sound on startup
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gentnewbie
Guest





PostPosted: Thu May 16, 2002 12:33 pm    Post subject: sound on startup Reply with quote

hi folks!
i've finally managed to get my own gentoo up and running (with the 16M iso) and i think it's just GREAT! 8)
however i've got some problems with alsa 0.9: everytime i reboot my box i've got to do a "amix set Master 100 unmute" and a "amix set PCM 100 unmute" in order to be able to hear anything. is there a way to fix this other than adding these two lines to 'local.start'?
Back to top
klieber
Administrator
Administrator


Joined: 17 Apr 2002
Posts: 3657
Location: San Francisco, CA

PostPosted: Thu May 16, 2002 12:48 pm    Post subject: Re: sound on startup Reply with quote

gentnewbie wrote:
is there a way to fix this other than adding these two lines to 'local.start'?


Make sure you have alsa-utils emerged. Then, use alsactl to store settings to /etc/asound.conf. (man alsactl for more info)

--kurt
_________________
The problem with political jokes is that they get elected
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum