Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.6_rc3-love1 aka "NumaSaurus"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tazok
Guru
Guru


Joined: 25 Oct 2003
Posts: 310

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

Deleted the old patch and ebuild, remerged and recompiled love-sources, but bootsplash still doesn't work as it should...
Back to top
View user's profile Send private message
dr3amwalker
n00b
n00b


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 8
Location: Lisbon, Portugal

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

Tazok wrote:
Deleted the old patch and ebuild, remerged and recompiled love-sources, but bootsplash still doesn't work as it should...


weird, i've done the same as you, and I have bootsplash working

:?
_________________
still walking dreams
2.6.6-rc3-love4 | linux: #353780
Back to top
View user's profile Send private message
elabdel
n00b
n00b


Joined: 19 Apr 2004
Posts: 71
Location: France

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for this patch, I 'm compiling the kernel with it. But i have a probleme whith the nvidia driver when using
[ ] Use register arguments (EXPERIMENTAL)
and/or
[ ] Use 4Kb for kernel stacks instead of 8Kb

have you a patch for fix it ?
Back to top
View user's profile Send private message
spb
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 02 Jan 2004
Posts: 2135
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

elabdel wrote:
Thanks for this patch, I 'm compiling the kernel with it. But i have a probleme whith the nvidia driver when using
[ ] Use register arguments (EXPERIMENTAL)
and/or
[ ] Use 4Kb for kernel stacks instead of 8Kb

have you a patch for fix it ?

4k stacks is known to break the nvidia module; that won't be fixed except by nvidia.

As for register arguments, that completely breaks binary compatibility, so nvidia has to either turn it on, or turn it off, and then insist that you use the same setting for your kernel. Since it's a relatively new option, they're sticking with backward compatibility, and it's off. That's my understanding, anyway.
Back to top
View user's profile Send private message
Dinini
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Jun 2003
Posts: 236

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

Just when things are starting to work properly ... ftp://ftp.kernel.org/pub/linux/kernel/people/akpm/patches/2.6/2.6.6-rc3/2.6.6-rc3-mm1/ have fun :)
Back to top
View user's profile Send private message
elabdel
n00b
n00b


Joined: 19 Apr 2004
Posts: 71
Location: France

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, but what's really the performance with :
[ ] Use 4Kb for kernel stacks instead of 8Kb

sorry, I can't speak english very much.
Back to top
View user's profile Send private message
PrakashP
Veteran
Veteran


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1246
Location: C.C.A.A., Germania

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

minion.de has a patch so that nvidia binary works with regparm.
Back to top
View user's profile Send private message
Ylin
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2004
Posts: 27

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 5:42 pm    Post subject: Reply with quote

PrakashKC wrote:
@nforce trouble:

Could you please do a "dmesg|grep halt"? Does then "using C1 halt disconnect friendly idle threads." appear? If yes, you need to report to Ross Dickson (just post at lkml), so he gets in contact with to update the patch. I am now using the C1halt patch for a couple of days and system runs fine (and of course survives hdparm -t).

BTW, was the patch stable for you with past love kernel? I mean _I don't know whether Len's patch (which remaps timer irq to APIC, check with cat /proc/interrupts) is in vanilla kernel.

Nothing appears on "dmesg|grep halt", though it's still hardlocking. :/

The last release with the C1halt patch wasn't more stable.


But with that new release bootsplash now works for me. :)
Back to top
View user's profile Send private message
PrakashP
Veteran
Veteran


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1246
Location: C.C.A.A., Germania

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

Then I suspect steel300 didn't properly patch the kernel. I haven't tried this love sources, so I cannot tell for sure. But as you don't get the message I posted, the patch is not active and as such you get hard-lock-ups. steel300? Comments on this?
Back to top
View user's profile Send private message
polle
Veteran
Veteran


Joined: 28 Feb 2003
Posts: 1498
Location: Belgium

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

compile without erros, bootsplash works fine but I get an error when I emerge nvidia-kernel:

http://users.pandora.be/DVD2RV9/love.png
Back to top
View user's profile Send private message
Ylin
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2004
Posts: 27

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 6:10 pm    Post subject: Reply with quote

PrakashKC wrote:
Then I suspect steel300 didn't properly patch the kernel. I haven't tried this love sources, so I cannot tell for sure. But as you don't get the message I posted, the patch is not active and as such you get hard-lock-ups. steel300? Comments on this?

To be honest, I don't even find the patch in love. O_o
Have I missed something?

I'll try to patch it manually now.
Back to top
View user's profile Send private message
Tazok
Guru
Guru


Joined: 25 Oct 2003
Posts: 310

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

dr3amwalker wrote:
Tazok wrote:
Deleted the old patch and ebuild, remerged and recompiled love-sources, but bootsplash still doesn't work as it should...


weird, i've done the same as you, and I have bootsplash working

:?


I just cleaned /usr/portage/distfiles and /var/tmp/portage, did a digest for love-sources, remerged and recompiled it another time... didn't change anything.
This is the error-message I get: http://home.arcor.de/tazok/bootsplash.png
Back to top
View user's profile Send private message
Ylin
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2004
Posts: 27

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

@PrakashKC
Could you send me a patched process.c as I seem to be unable to patch it myself?

Or do you have any ideas about it?
I'm always getting this error:
Code:
  LD      init/built-in.o
  HOSTCC  usr/gen_init_cpio
  CPIO    usr/initramfs_data.cpio
  GZIP    usr/initramfs_data.cpio.gz
  AS      usr/initramfs_data.o
  LD      usr/built-in.o
  CC      arch/i386/kernel/process.o
arch/i386/kernel/process.c:52:4: invalid character '\240' in #if
arch/i386/kernel/process.c:112: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:112: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c: In function `c1halt_idle':
arch/i386/kernel/process.c:114: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:114: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:114: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:114: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:116:4: invalid character '\240' in #if
arch/i386/kernel/process.c:123: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:125: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:126: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:127: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:127: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c: At top level:
arch/i386/kernel/process.c:170: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:170: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c: In function `cpu_idle':
arch/i386/kernel/process.c:177: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:177: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:177: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:177: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:177: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:177: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c: In function `idle_setup':
arch/i386/kernel/process.c:232: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:232: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:235: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:235: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:236: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:236: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:236: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:236: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:236: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:236: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:238: error: stray '\240' in program
arch/i386/kernel/process.c:238: error: stray '\240' in program
make[1]: *** [arch/i386/kernel/process.o] Error 1
make: *** [arch/i386/kernel] Error 2


I'd very appreciate it.


Last edited by Ylin on Sat May 01, 2004 3:58 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
PrakashP
Veteran
Veteran


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1246
Location: C.C.A.A., Germania

PostPosted: Fri Apr 30, 2004 8:14 pm    Post subject: Reply with quote

I think the copy and paste and post f#cked up the tabs or alike. I'll send you the patch, so you can use it on future kernels, if necessary.
Back to top
View user's profile Send private message
enzobelmont
Guru
Guru


Joined: 06 Apr 2004
Posts: 345
Location: Chiapas, Mexico

PostPosted: Sat May 01, 2004 3:28 am    Post subject: Reply with quote

let's try 2.6.6-rc3-love2 aka "Peanutbutter Beachball Parade"
Back to top
View user's profile Send private message
elabdel
n00b
n00b


Joined: 19 Apr 2004
Posts: 71
Location: France

PostPosted: Sat May 01, 2004 9:25 am    Post subject: Reply with quote

I compiled the love-sources with the last patch and bootsplash work nice now.
Back to top
View user's profile Send private message
elabdel
n00b
n00b


Joined: 19 Apr 2004
Posts: 71
Location: France

PostPosted: Sat May 01, 2004 9:31 am    Post subject: Reply with quote

"compile without erros, bootsplash works fine but I get an error when I emerge nvidia-kernel:"

Try :
ACCEPT_KEYWORDS="~x86" emerge nvidia-kernel[/quote][/code]
Back to top
View user's profile Send private message
polle
Veteran
Veteran


Joined: 28 Feb 2003
Posts: 1498
Location: Belgium

PostPosted: Sun May 02, 2004 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

the nvidia problem was cause by portage, an emerge rsync solved it, but there are new versions to test, so let's try
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum