Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
aterm with dropshadow
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ikaro
Advocate
Advocate


Joined: 14 Jul 2003
Posts: 2526
Location: Denmark

PostPosted: Sat Oct 18, 2003 9:46 pm    Post subject: aterm with dropshadow Reply with quote

Hi.
A guy I talk with on irc made a patch for aterm ( latest cvs ) to use dropshadow,

you can get the patch from here in the downloads section.
_________________
linux: #232767


Last edited by ikaro on Tue Jan 20, 2004 11:50 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
snakattak3
Guru
Guru


Joined: 11 Dec 2002
Posts: 468
Location: Seattle

PostPosted: Sun Oct 19, 2003 2:12 am    Post subject: Reply with quote

Works with current version in portage too, thanks for this patch (or at least pointing us to it )
_________________
Ban Reality TV!
Adopt an Unanswered Post
Back to top
View user's profile Send private message
ikaro
Advocate
Advocate


Joined: 14 Jul 2003
Posts: 2526
Location: Denmark

PostPosted: Sun Oct 19, 2003 10:43 am    Post subject: Reply with quote

ya , no problem.

prolly got some more patches for other eye-candy stuff really soon :)
But i guess i can let ya know here in the forums :D
_________________
linux: #232767
Back to top
View user's profile Send private message
Corky
Guru
Guru


Joined: 08 Jul 2003
Posts: 473
Location: Ethorehus, Norge

PostPosted: Tue Oct 21, 2003 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

This is a really dumb question, but where can I find the src to aterm, I tried to find it using the locate command but no luck finding them. Do I have to use a cvs version?
_________________
Bunder for president ^o^
Back to top
View user's profile Send private message
neenee
Veteran
Veteran


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 1786

PostPosted: Tue Oct 21, 2003 1:06 pm    Post subject: Reply with quote

try reading the readme.

use the following to get the source from cvs:

cvs -d :pserver:anonymous@cvs.afterstep.org:/home/cvsroot co aterm
_________________
proud to be a scout and a chronic penguin hugger
Legion of Lore - site
Back to top
View user's profile Send private message
Corky
Guru
Guru


Joined: 08 Jul 2003
Posts: 473
Location: Ethorehus, Norge

PostPosted: Tue Oct 21, 2003 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

I did, but I was wondering if you could somehow just use the version already installed from portage :

Quote:
Works with current version in portage too


Nevermind, thanks anyway.

Cool Patch as well ikaro.
_________________
Bunder for president ^o^
Back to top
View user's profile Send private message
dr_strange
Guru
Guru


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 480
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Tue Oct 21, 2003 1:43 pm    Post subject: Reply with quote

you can usually find the source in /var/tmp/portage/appname/work
Back to top
View user's profile Send private message
Viha
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Oct 2003
Posts: 121
Location: Jon's World

PostPosted: Tue Oct 21, 2003 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

I copied the latest ebuild to portage overlay and edited it to apply the patch.
Back to top
View user's profile Send private message
neenee
Veteran
Veteran


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 1786

PostPosted: Tue Oct 21, 2003 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

viha - would you mind sharing that ebuild?
_________________
proud to be a scout and a chronic penguin hugger
Legion of Lore - site
Back to top
View user's profile Send private message
matroskin
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2003
Posts: 214

PostPosted: Tue Oct 21, 2003 4:35 pm    Post subject: Reply with quote

to get source of aterm in portage do
Code:
emerge -pf aterm
Back to top
View user's profile Send private message
dr_strange
Guru
Guru


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 480
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Tue Oct 21, 2003 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

neenee wrote:
viha - would you mind sharing that ebuild?


assuming you copied the current aterm ebuild into /usr/local/portage/x11-terms/aterm, and the aterm.diff file into /usr/local/portage/x11-terms/aterm/files, open the ebuild in an editor and insert the following line at the end of the src_unpack () section (but before the closing }):

epatch ${PORTDIR_OVERLAY}/x11-terms/aterm/files/aterm.diff

and run the ebuild
Back to top
View user's profile Send private message
Viha
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Oct 2003
Posts: 121
Location: Jon's World

PostPosted: Tue Oct 21, 2003 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

What he said ;)

This should work too:
epatch ${FILESDIR}/aterm.diff

(Also, you could follow the example of 'cjk' in the ebuild to add a USE flag for this feature)
Back to top
View user's profile Send private message
panthar
n00b
n00b


Joined: 01 Sep 2002
Posts: 9

PostPosted: Wed Oct 29, 2003 2:10 pm    Post subject: Reply with quote

If you are changing the ebuild and using cjk, put the epatch line before the "use cjk" line - when I put it after, the patch failed - most likely since the cjk patch modifies things enough that patch cannot figure out where to modify the file.
_________________
There are 11 types of people - those who can count in binary and those who cannot.
Back to top
View user's profile Send private message
S_aIN_t
Guru
Guru


Joined: 11 May 2002
Posts: 488
Location: Ottawa

PostPosted: Wed Dec 17, 2003 12:20 am    Post subject: Reply with quote

thanks for the patch.. but i dont like the way it looks on an lcd. :)
_________________
"That which is overdesigned, too highly
specific, anticipates outcome; the anicipation of
outcome guatantees, if not failure, the
absence of grace."
- William Gibson, "All Tomorrow's Parties"
----
http://petro.tanreisoftware.com
Back to top
View user's profile Send private message
ikaro
Advocate
Advocate


Joined: 14 Jul 2003
Posts: 2526
Location: Denmark

PostPosted: Wed Dec 17, 2003 12:28 am    Post subject: Reply with quote

get another monitor :)
_________________
linux: #232767
Back to top
View user's profile Send private message
S_aIN_t
Guru
Guru


Joined: 11 May 2002
Posts: 488
Location: Ottawa

PostPosted: Wed Dec 17, 2003 1:44 am    Post subject: Reply with quote

ikaro wrote:
get another monitor :)


i dont want to dismantle my laptop just for aterm with a drop shadow.. :D
_________________
"That which is overdesigned, too highly
specific, anticipates outcome; the anicipation of
outcome guatantees, if not failure, the
absence of grace."
- William Gibson, "All Tomorrow's Parties"
----
http://petro.tanreisoftware.com
Back to top
View user's profile Send private message
revertex
l33t
l33t


Joined: 23 Apr 2003
Posts: 806

PostPosted: Tue Jan 20, 2004 5:20 am    Post subject: Reply with quote

Drop-shadows looks really nice, i can't live without it anymore, but... :evil: :evil: :evil:
Someone got "stripped" aterms using ncurses apps like mc, menuconfig and others?
It looks like tinny "clear" stroke between lines, really annoying. :evil: :evil: :evil:
Back to top
View user's profile Send private message
grzewho
l33t
l33t


Joined: 31 Dec 2002
Posts: 626
Location: /home/g

PostPosted: Tue Jan 20, 2004 10:15 am    Post subject: Reply with quote

@revertex:

it`s the font you`re using, not the terminal !
_________________
Code:
USE="freedom -software_patents" emerge --deep --update world
Back to top
View user's profile Send private message
revertex
l33t
l33t


Joined: 23 Apr 2003
Posts: 806

PostPosted: Tue Jan 20, 2004 2:08 pm    Post subject: Reply with quote

grzewho wrote:
@revertex:

it`s the font you`re using, not the terminal !

Thank's to reply.
Yes i had suspect this before, but trying a bunch of other fonts (console fonts, utf, iso) has the same results under aterm after the pach.
Aterm unpatched looks fine, and the others terms,(multi-aterm, Eterm, xterm) has no problem using the same fonts.
I used to use lots of different fonts and colors in aterms, it's really helpful to know if i'm working locally, as root, remotely( after this i never more did stupid things using ssh :oops: )
It seems something in the aterm patch does not like my locale settings (pt_BR).
Someone here has the same aterm annoyance using other languages than english?accented characters is a pain in the as*** :evil:
Thanks in advance.
Back to top
View user's profile Send private message
raccoon
n00b
n00b


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 36
Location: Wonderland

PostPosted: Mon May 17, 2004 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

*BUMP* I would like the dropshadow patch, altough it seems like the links on fluxmod.dk is broken. Anyone care to upload it? :)
_________________
Adopt an unanswered post!
Back to top
View user's profile Send private message
arand
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Apr 2003
Posts: 215

PostPosted: Sat Jul 24, 2004 7:44 am    Post subject: Reply with quote

raccoon wrote:
*BUMP* I would like the dropshadow patch, altough it seems like the links on fluxmod.dk is broken. Anyone care to upload it? :)


I went looking for it and found it here. I hope ikaro does not mind me direct linking into his site.

EDIT.

I got this working with the aterm-0.4.2-r9 ebuild. Here is what I did.


  1. Copy the aterm-0.4.2-r9 to the portage overlay dir and renamed it to aterm-0.4.2-r10.
    Also you need to run a
    Code:
    ebuild /usr/local/portage/x11-terms/aterm/aterm-0.4.2-r10.ebuild digest
    and copy all of the official patches to the files dir along with the drop shawdow patch.
  2. I had to edit the atem.diff file to look like this.
    Code:
    --- aterm/src/screen.c  2003-10-07 22:36:09.000000000 +0200
    +++ aterm/src/screen.c  2003-10-18 01:13:50.000000000 +0200
    ......

  3. In the ebuild I made the src_unpack section look like this.
    Code:
    src_unpack() {
            unpack ${P}.tar.bz2
            cd ${S}/src
            cp feature.h feature.h.orig
            epatch ${PORTDIR_OVERLAY}/x11-terms/aterm/files/aterm.diff
    ......

  4. Then just emerged it as normal and bask in the glory of the dropshadow.
Back to top
View user's profile Send private message
rcxAsh
Guru
Guru


Joined: 03 Jul 2003
Posts: 457
Location: /etc/localtime

PostPosted: Sat Jul 24, 2004 8:33 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the instructions arand, they were very helpful.

aterm looks great with the drop shadow text now. However, I don't know if this is a side effect of the drop shadow patch, or just due to me upgrading to a newer version of aterm (aterm-0.4.2-r9), but my aterms' titles no longer display information such as what directory they are in. Does anyone else notice this? However, iirc, there is a way to set the titles and stuff? Hmm, gotta find that again.
_________________
rcxAsh
Back to top
View user's profile Send private message
_dook_master_
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Sep 2003
Posts: 295
Location: Isla Vista, CA

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 2:15 am    Post subject: Reply with quote

Anybody got a screenshot? Ikaro's page is down, so I can't get to it.
Back to top
View user's profile Send private message
GaMMa
l33t
l33t


Joined: 23 Aug 2002
Posts: 684
Location: USA

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 2:57 am    Post subject: Reply with quote

Yea are there any screenshots out there? Does it look similar to Eterm's drop shadowed text?
_________________
Ubuntu Linux Dapper Drake running Gnome-2.14.1
[Website | Screenshot | Portage Guide]
Back to top
View user's profile Send private message
rcxAsh
Guru
Guru


Joined: 03 Jul 2003
Posts: 457
Location: /etc/localtime

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 4:11 am    Post subject: Reply with quote

I just made a screenshot:
http://www3.sympatico.ca/davidee/images/screenshots/aterm.dropshadow.png
_________________
rcxAsh
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum