Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
openoffice-ximian-1.1.0 [now osbolete]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kKDu
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Aug 2003
Posts: 187

PostPosted: Tue Oct 14, 2003 7:34 pm    Post subject: Reply with quote

Have you set
Code:
PKGDIR=/usr/packages/
in /etc/make.conf?
Back to top
View user's profile Send private message
liebenow
n00b
n00b


Joined: 10 Jul 2003
Posts: 20

PostPosted: Tue Oct 14, 2003 8:12 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the binary Nylle,
Seeing as how I relly don't want to start downgrading to GCC-3.2.3 and thats what it takes to fix copy/cut bug... You're binaries are a real life saver.
_________________
I don't say much. What I do say, however, I say with confidence.
Back to top
View user's profile Send private message
Nylle
Guru
Guru


Joined: 05 May 2002
Posts: 308
Location: Uppsala, Sweden

PostPosted: Wed Oct 15, 2003 2:38 am    Post subject: Reply with quote

dufnutz wrote:
hmmm, i noticed that /usr/packages/ALL thing on your page, i tried doing that but i still receive the same category error, any idea what i am doing wrong?


You're path is wrong, and so is the path in my README, it should be /usr/portage/packages/All/. I'll change it tomorrow.

Actually, to really play nice with portage, you should put it in /usr/portage/packages/app-office/ and just try to emerge it with emerge -K openoffice-ximian.
_________________
"Do you hear that sound your Highness?"
"Those are the shrieking eels, they always grow louder when they are about to feed on human flesh."
Back to top
View user's profile Send private message
schoett
n00b
n00b


Joined: 26 Jan 2003
Posts: 62

PostPosted: Wed Oct 15, 2003 4:57 am    Post subject: Reply with quote

schoett wrote:
My idea would be to remove net-libs/linc and then rebuild openoffice. My guess is that the liblinc dependency only occurred because that library happened to still be around after the big gnome upgrade.

The plan seems to have worked - after
Code:
emerge -C net-libs/linc
emerge --deep /usr/local/portage/app-office/openoffice-ximian/openoffice-ximian-1.1.0-r2.ebuild
I now have an openoffice-ximian that works without liblinc.so 8)

The ebuild is from an earlier Posting in this thread; my recommendation ist not to install it under /usr/portage (where it will be wiped by the next emerge sync), but under /usr/local/portage, which will not be wiped and can be activated with
Code:
PORTDIR_OVERLAY=/usr/local/portage
in /etc/make.conf
Back to top
View user's profile Send private message
Koon
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 10 Dec 2002
Posts: 518

PostPosted: Wed Oct 15, 2003 12:25 pm    Post subject: Reply with quote

You should put the tbz2 file in : /usr/portage/packages/app-office
or <wherever your PKGDIR is>/app-office.

-K
Back to top
View user's profile Send private message
Nylle
Guru
Guru


Joined: 05 May 2002
Posts: 308
Location: Uppsala, Sweden

PostPosted: Wed Oct 15, 2003 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, now I've uploaded a -r2 version of the 0.9.6 build as well and updated the README with some clearer installation instructions.

So, you can still get it at
http://www.update.uu.se/~adde/oo/

Both builds will run on a Pentium Pro or better, and they don't suffer from the copy & paste problem.
_________________
"Do you hear that sound your Highness?"
"Those are the shrieking eels, they always grow louder when they are about to feed on human flesh."
Back to top
View user's profile Send private message
darkcoder
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 May 2003
Posts: 253
Location: San Juan, PR

PostPosted: Thu Oct 16, 2003 3:37 am    Post subject: Reply with quote

Thanks suka for the ebuild... after patching findutils work like a charm, even with pentium4 optimization.


In the topic of Copy/Paste in gcalc (haven't read all posts on the list, so maybe you already know this), but seen that the Copy/Paste operation is not performed if I click the cell, then perform the operation. But if I click the cell, select its contents and perform the Copy/Paste operation, it completes without problem
_________________
Not bleeding edge.... No pain no game :twisted:
Back to top
View user's profile Send private message
masterpe
n00b
n00b


Joined: 16 Oct 2003
Posts: 4

PostPosted: Thu Oct 16, 2003 11:47 am    Post subject: Crash log on Ximian-OO-r2 compile Reply with quote

After a short while compiling I get this error:

Quote:
Making: ../unxlngi4.pro/obj/pr.obj
gcc -fmessage-length=0 -c -I. -I. -I../inc -I../inc -I../unx/inc -I../unxlngi4.pro/inc -I. -I/var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/solver/645/unxlngi4.pro/inc/dont_use_stl -I/var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/solver/645/unxlngi4.pro/inc/external -I/var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/solver/645/unxlngi4.pro/inc -I/var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/solenv/unxlngi4/inc -I/var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/solenv/inc -I/var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/res -I/var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/solver/645/unxlngi4.pro/inc/dont_use_stl -I/var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/solenv/inc/Xp31 -I/opt/blackdown-jdk-1.4.1/include -I/opt/blackdown-jdk-1.4.1/include/linux -I/opt/blackdown-jdk-1.4.1/include/native_threads/include -I/usr/X11R6/include -I. -I../res -I. -mcpu=athlon-xp -march=athlon-xp -O2 -pipe -DTT_CONFIG_OPTION_BYTECODE_INTERPRETER -DTT_CONFIG_OPTION_BYTECODE_INTERPRETER -pipe -mcpu=pentiumpro -DLINUX -DUNX -DVCL -DGCC -DC300 -DINTEL -DCVER=C300 -D_USE_NAMESPACE -DGLIBC=2 -DX86 -D_PTHREADS -D_REENTRANT -DNEW_SOLAR -D_USE_NAMESPACE=1 -DSTLPORT_VERSION=400 -D__DMAKE -DUNIX -DCPPU_ENV=gcc3 -DSUPD=645 -DPRODUCT -DNDEBUG -DPRODUCT_FULL -DOSL_DEBUG_LEVEL=0 -DOPTIMIZE -DEXCEPTIONS_OFF -DCUI -DSOLAR_JAVA -DSRX645 -DNO_X11 -DXP_PC -DHW_THREADS -DINCLUDEDIR=\".\" -DSINGLETHREAD -o ../unxlngi4.pro/obj/pr.o pr.c
if ( -e ../unxlngi4.pro/obj/pr.o) touch ../unxlngi4.pro/obj/pr.obj
------------------------------
Making: ../unxlngi4.pro/bin/makedepend
unx
xargs: environment is too large for exec
dmake: Error code 1, while making '../unxlngi4.pro/bin/makedepend'
---* TG_SLO.MK *---

ERROR: Error 65280 occurred while making /var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/soltools/mkdepend

!!! ERROR: app-office/openoffice-ximian-1.1.0-r2 failed.
!!! Function src_compile, Line 462, Exitcode 1
!!! Build failed!


My system info is the following:
Quote:
Portage 2.0.49-r13 (default-x86-1.4, gcc-3.3.1, glibc-2.3.2-r6, 2.4.22)
=================================================================
System uname: 2.4.22 i686 AMD Athlon(tm) XP 2700+
Gentoo Base System version 1.4.3.11
ACCEPT_KEYWORDS="x86 ~x86"
AUTOCLEAN="yes"
CFLAGS="-mcpu=athlon-xp -march=athlon-xp -O2 -pipe"
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
COMPILER="gcc3"
CONFIG_PROTECT="/etc /var/qmail/control /usr/kde/2/share/config /usr/kde/3/share/config /usr/X11R6/lib/X11/xkb /usr/share/config"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/gconf /etc/env.d"
CXXFLAGS="-mcpu=athlon-xp -march=athlon-xp -O2 -pipe"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="sandbox ccache autoaddcvs"
GENTOO_MIRRORS="ftp://ftp.snt.utwente.nl/pub/linux/gentoo"
MAKEOPTS="-j2"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
PORTDIR_OVERLAY=""
SYNC="rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="x86 oss apm avi crypt encode foomaticdb gif jpeg libg++ libwww mad mikmod mpeg ncurses nls pdflib png quicktime truetype xml2 xmms xv zlib directfb gtkhtml gdbm berkdb slang readline aalib bonobo svga tcltk java guile sdl gpm tcpd pam ssl perl python esd imlib oggvorbis gtk motif opengl mozilla gphoto2 cdr X cups usb gtk2 gnome -spell -qt -kde -arts"


openoffice-ximian-1.1.0-r1 went fine.
Any thoughts?
Back to top
View user's profile Send private message
jack_mort
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Jan 2003
Posts: 166

PostPosted: Thu Oct 16, 2003 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

Argh, i was just about to post my problem, when i saw this post. I've exactly the same compilation error, wichever CFLAGS I tried (I changed a bit my CFLAGS between r1 and r2).

It's "good" to see I'm not alone :)

BTW, I use GCC 3.3.1-r5, upgraded yesterday from 3.3.1-r4 which gave me the same error.
Back to top
View user's profile Send private message
darkcoder
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 May 2003
Posts: 253
Location: San Juan, PR

PostPosted: Fri Oct 17, 2003 1:58 am    Post subject: Reply with quote

masterpe wrote
Quote:
Making: ../unxlngi4.pro/bin/makedepend
unx
xargs: environment is too large for exec
dmake: Error code 1, while making '../unxlngi4.pro/bin/makedepend'
---* TG_SLO.MK *---

ERROR: Error 65280 occurred while making /var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/soltools/mkdepend

!!! ERROR: app-office/openoffice-ximian-1.1.0-r2 failed.
!!! Function src_compile, Line 462, Exitcode 1
!!! Build failed!


Probably you perform an emerge -u and the patched findutils was replaced. I got a similar error on all openoffice ebuilds until make a patched findutils ebuild, after that everything works fine.
_________________
Not bleeding edge.... No pain no game :twisted:
Back to top
View user's profile Send private message
antibiotic
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Jun 2003
Posts: 110
Location: New West, Vancouver, BC

PostPosted: Fri Oct 17, 2003 2:37 am    Post subject: Reply with quote

Can anyone check if you guys have formula editor working properly? I mean, I'm getting symbol problems, instead of =,>,<,- and all those symbols I;m getting huge empty spaces :(
_________________
"What??!! You went over my helmet??"
Back to top
View user's profile Send private message
Ari Rahikkala
Guru
Guru


Joined: 02 Oct 2002
Posts: 370
Location: Finland

PostPosted: Fri Oct 17, 2003 6:39 am    Post subject: Reply with quote

antibiotic: Yep, they're definitely wrong here. Letters and numbers work but most other characters (such as the ones you mentioned) create... um... some weird thingies that remind me of Wingdings (I can see stuff like a Mona Lisa and some orbits) and aren't spaced apart at all (they just stack on top of each other). Is this a known bug?
_________________
<laurentius> gentoo linux?
<ari> Yesh.
<laurentius> they look horny
Back to top
View user's profile Send private message
jack_mort
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Jan 2003
Posts: 166

PostPosted: Fri Oct 17, 2003 8:13 am    Post subject: Reply with quote

darkcoder wrote:
masterpe wrote
Quote:
Making: ../unxlngi4.pro/bin/makedepend
unx
xargs: environment is too large for exec
dmake: Error code 1, while making '../unxlngi4.pro/bin/makedepend'
---* TG_SLO.MK *---

ERROR: Error 65280 occurred while making /var/tmp/portage/openoffice-ximian-1.1.0-r2/work/oo_1.1_src/soltools/mkdepend

!!! ERROR: app-office/openoffice-ximian-1.1.0-r2 failed.
!!! Function src_compile, Line 462, Exitcode 1
!!! Build failed!


Probably you perform an emerge -u and the patched findutils was replaced. I got a similar error on all openoffice ebuilds until make a patched findutils ebuild, after that everything works fine.


Oh well it may be my case :) Which findutils version is the good one ?
Back to top
View user's profile Send private message
Nadhor
n00b
n00b


Joined: 03 Feb 2003
Posts: 50
Location: Germany

PostPosted: Fri Oct 17, 2003 8:55 am    Post subject: Strange fonts in formulas Reply with quote

I'm using a german version of openoffice-ximian-r2 (by the way it compiled really nice) and experienced the same problem.
I solved it by copying /opt/OpenOffice.org/share/fonts/truetype/opens___.ttf to /usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype and running "/etc/init.d/xfs restart".
Simply inserting:
FontPath "/opt/OpenOffice.org/share/fonts/truetype/"
into the Section "Files" of your XF86Config and restarting xfs should also do the trick.

Torsten
Back to top
View user's profile Send private message
Apolonius
Guru
Guru


Joined: 24 Jan 2003
Posts: 325

PostPosted: Fri Oct 17, 2003 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

Thx Nadhor !!
By the way, your tip makes display the right bullets in the numberings/bullets toolbox
Back to top
View user's profile Send private message
antibiotic
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Jun 2003
Posts: 110
Location: New West, Vancouver, BC

PostPosted: Fri Oct 17, 2003 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

Nadhor, thanks for tip, I'll try it once I reemerge ;)
_________________
"What??!! You went over my helmet??"
Back to top
View user's profile Send private message
kKDu
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Aug 2003
Posts: 187

PostPosted: Fri Oct 17, 2003 10:37 pm    Post subject: Reply with quote

wow, the best tip ever in this thread
Back to top
View user's profile Send private message
antibiotic
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Jun 2003
Posts: 110
Location: New West, Vancouver, BC

PostPosted: Sat Oct 18, 2003 2:38 am    Post subject: Reply with quote

Yes! it worked.

Thanks Nadhor!

Cheers,
_________________
"What??!! You went over my helmet??"
Back to top
View user's profile Send private message
SirJoltalot
n00b
n00b


Joined: 11 Aug 2002
Posts: 30
Location: Toronto, Canada

PostPosted: Sat Oct 18, 2003 6:37 am    Post subject: Findutils Reply with quote

jack_mort wrote:
Quote:
Oh well it may be my case. Which findutils version is the good one ?

I don't think it's in the portage tree any more. You can apply this patch to your findutils (4.1.20 was the version I applied to):

Code:
diff -ruN findutils-4.1.20.orig/xargs/xargs.c findutils-4.1.20/xargs/xargs.c
--- findutils-4.1.20.orig/xargs/xargs.c 2003-10-17 13:14:07.000000000 -0400
+++ findutils-4.1.20/xargs/xargs.c      2003-10-17 13:21:41.000000000 -0400
@@ -300,8 +300,10 @@
      have it at 1 meg).  Things will work fine with a large ARG_MAX but it
      will probably hurt the system more than it needs to; an array of this
      size is allocated.  */
+#if 0
   if (arg_max > 20 * 1024)
     arg_max = 20 * 1024;
+#endif
 
   /* Take the size of the environment into account.  */
   arg_max -= env_size (environ);

Save that in a file in /usr/portage/sys-apps/findutils/files as findutils-environment.patch, then edit the findutils-4.1.20 ebuild (I just copied mine to findutils-4.1.20-r1) and add a line

Code:
    epatch ${FILESDIR}/findutils-environment.patch

to the ebuild in the src_unpack function, after the sed for Makefile.in.

Now, rebuild the digest by running

Code:
ebuild /usr/portage/sys-apps/findutils/findutils-4.1.20-r1.ebuild digest

and finally, emerge -u findutils.

That fixed the xargs problem for me. I also had another build error fixed by adding nptl to my USE in make.conf.

Has anybody noticed that bullets don't work in this version? I hope it's not just me.. but I turn on bullets using the button on the toolbar or the option in the menu, and all I get is grey boxes. PDF export also shows no bullets.

I know Ximian has their own special font for bullets, and there's also a weird mapping from the internal symbol characters to the displayed symbol characters to make certain characters look better on Linux.. so this is probably the source of the problem.

I'd really like to see this go into the main tree as well, and I'm willing to put in time to migrate to the Ximian build system (I suspect this and the copy/paste problems might be a result of the non-standard build). I have a bit of experience packaging Ximian OO.o in RedHat for stuff I do at work, so if anybody's interested let me know at sirjoltalot@yahoo.com.
_________________
"The degree to which life sucks is directly proportional to your blood/caffeine ratio"
Back to top
View user's profile Send private message
kKDu
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Aug 2003
Posts: 187

PostPosted: Sat Oct 18, 2003 10:24 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Has anybody noticed that bullets don't work in this version? I hope it's not just me.. but I turn on bullets using the button on the toolbar or the option in the menu, and all I get is grey boxes.


See above:
Quote:
Nadhor: I solved it by copying /opt/OpenOffice.org/share/fonts/truetype/opens___.ttf to /usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype

[...]

Apolonius: Thx Nadhor !!
By the way, your tip makes display the right bullets in the numberings/bullets toolbox
Back to top
View user's profile Send private message
Nadhor
n00b
n00b


Joined: 03 Feb 2003
Posts: 50
Location: Germany

PostPosted: Sat Oct 18, 2003 10:51 am    Post subject: Reply with quote

To suka:
Because a lot of people (all?) seem to have problems with missing bulletts and wrong symbols in OOmath, perhaps it would be possible to add some lines to the ebuild like:
Code:
        cd ${S}/extra/source/truetype/symbol
        insinto /usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype
        # or wherever best installed
        doins *.ttf

somewhere under src_install() and under pkg_postinst() something like:
Code:
        if [ "${ROOT}" = "/" ] &&  [ -x /usr/bin/fc-cache ]
        then
                echo
                einfo "Creating font cache..."
                HOME="/root" /usr/bin/fc-cache -f
        fi
(borrowed from the ttf-bitstream-vera ebuild)?
Back to top
View user's profile Send private message
george
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2002
Posts: 67
Location: UK

PostPosted: Sat Oct 18, 2003 4:15 pm    Post subject: Reply with quote

TinheadNed wrote:
I've found the bmp file, and it's in sw/win/imglst as the log shows it's looking in.


I don't know if this will help as I haven't got a log to check through myself, but if the bmp file is produced just before it's looked for then this might be worth a go....

I found (while building gramps fwiw) that make would trip over itself when sorting out the language files and do some operations out of order. This meant that it would try and work on a file before it had finished being created. I fixed it my changing MAKEOPTS from "-j2" to "-j1".
Back to top
View user's profile Send private message
SaFrOuT
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jul 2003
Posts: 256
Location: Egypt

PostPosted: Sat Oct 18, 2003 4:36 pm    Post subject: Reply with quote

i have a small and maybe silly q here

what is the dif betwen the normal OO and the ximian version
Back to top
View user's profile Send private message
Nadhor
n00b
n00b


Joined: 03 Feb 2003
Posts: 50
Location: Germany

PostPosted: Sat Oct 18, 2003 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

SaFrOuT wrote:
i have a small and maybe silly q here

what is the dif betwen the normal OO and the ximian version


http://www.ximian.com/products/desktop/features.html#openoffice
Back to top
View user's profile Send private message
Stu L Tissimus
Veteran
Veteran


Joined: 08 Jun 2003
Posts: 1339
Location: NJ, 5 minutes from NYC

PostPosted: Sat Oct 18, 2003 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

Suka, just a question... Is your name Hindu? We're studying India right now in history, and I remember they said something about Suka... or am I thinking about the tent I had to put up a week ago... o_O
_________________
old outdated sig
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Next
Page 9 of 16

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum