Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge broken after new network setup
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
asmvday
n00b
n00b


Joined: 11 Aug 2004
Posts: 18

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 6:51 am    Post subject: emerge broken after new network setup Reply with quote

I recently changed from internet run through microsoft internet connection sharing to a fancier hardware router. Now I can't use emerge: it resolves the server as [1.0.0.0] which doesn't work so well.

What do I need to change [router settings I assume?] to make emerge happy again?

Thanks in advance.
Back to top
View user's profile Send private message
gnuageux
Veteran
Veteran


Joined: 17 Apr 2004
Posts: 1201

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 7:56 am    Post subject: Reply with quote

Hmmm, you have connecitivy otherwise? Did your mirrors get blotched in /etc/make.conf?
_________________
The realOTW: http://forums.realotw.org/index.php

Registered Linux user#364538
Back to top
View user's profile Send private message
asmvday
n00b
n00b


Joined: 11 Aug 2004
Posts: 18

PostPosted: Wed Nov 10, 2004 10:31 am    Post subject: Reply with quote

Nope, that doesn't seem to be the problem.

And yes, connectivity works fine for everything else. I can even ping the server and resolve it myself, emerge just won't do it right.
Back to top
View user's profile Send private message
gnuageux
Veteran
Veteran


Joined: 17 Apr 2004
Posts: 1201

PostPosted: Mon Nov 15, 2004 6:51 am    Post subject: Reply with quote

Can you post the error that emerge is throwing?
_________________
The realOTW: http://forums.realotw.org/index.php

Registered Linux user#364538
Back to top
View user's profile Send private message
asmvday
n00b
n00b


Joined: 11 Aug 2004
Posts: 18

PostPosted: Tue Nov 16, 2004 3:20 pm    Post subject: Reply with quote

>>> emerge (1 of 1) app-editors/quanta-3.2.3 to /
>>> Downloading http://gentoo.oregonstate.edu/distfiles/quanta-3.2.3.tar.bz2
--07:20:20-- http://gentoo.oregonstate.edu/distfiles/quanta-3.2.3.tar.bz2
=> `/usr/portage/distfiles/quanta-3.2.3.tar.bz2'
Resolving gentoo.oregonstate.edu... 1.0.0.0
Connecting to gentoo.oregonstate.edu[1.0.0.0]:80...


Not throwing any errors, per say, it just resolves the mirror as 1.0.0.0
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4831
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 11:32 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming in favour of http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=219302
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum