Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Edit symlinks in Konqueror
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Yama
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Jul 2002
Posts: 135
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Mon Mar 29, 2004 7:06 am    Post subject: Edit symlinks in Konqueror Reply with quote

The Symlink Properties Plugin adds an addtional tab to the file properties dialogue box in Konqueror [screenshot]. It allows the destination of a symbolic link to be viewed and changed. Until KDE gains a native ability to edit symbolic links, this is probably the best method without having to resort to the command line. Here is an ebuild for it:
Code:
# Copyright 1999-2004 Gentoo Technologies, Inc.
# Distributed under the terms of the GNU General Public License v2
# $Header: $

inherit kde-base
need-kde 3

DESCRIPTION="A plugin for the Konqueror file manager, which adds an additional tab to the file properties dialogue allowing the destination of a symbolic link to be viewed and changed."
HOMEPAGE="http://www.keelhaul.demon.co.uk/linux/#symlink"
SRC_URI="http://www.keelhaul.demon.co.uk/linux/${P}.tar.gz"

LICENSE="GPL-2"
SLOT="0"
KEYWORDS="~x86"
IUSE=""

The latest version of the Symlink Properties Plugin at the time of writing is 0.11. Save the ebuild asapp-misc/symlinkprops/symlinkprops-0.11.ebuild in your PORTDIR_OVERLAY directory (configurable in /etc/make.conf). It works very well for me. If I get positive feedback I will submit it to Gentoo Bugzilla.

Edit: Added an IUSE variable to better suit the Gentoo ebuild guidelines.


Last edited by Yama on Tue Mar 30, 2004 1:59 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
EliasP
Guru
Guru


Joined: 06 Dec 2002
Posts: 318
Location: South-West Germany

PostPosted: Mon Mar 29, 2004 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

Read this:

http://dev.gentoo.org/~liquidx/ebuildmistakes.html

Try to fix all errors in your ebuild. e.g. IUSE="" is still missing.

Greetings

Elias P.
Back to top
View user's profile Send private message
Yama
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Jul 2002
Posts: 135
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Tue Mar 30, 2004 2:01 am    Post subject: Fixed (I think...) Reply with quote

Thanks EliasP. I've read the document and added an IUSE variable. I can't see anything else wrong with the ebuild. Any help would be appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum