Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Kernel Config Problems!!!!!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
blmartin777
l33t
l33t


Joined: 18 Nov 2003
Posts: 646
Location: Not Quite Sure

PostPosted: Sat Nov 29, 2003 6:07 pm    Post subject: Kernel Config Problems!!!!! Reply with quote

I for the life of am determined to not be able to install gentoo. I have tried a but load of different kernels and configurations on each kernel and I always lock up at boot and

ACPI: Subsystem revision 20031002

And I can't get passed it Please help.

I have a HP Pavilion ze4145 with a AMD Athlon-XP 1800+
I used the 1.4 athlon cd with stage 1 install
I used the 2.6.0-test11

I really want to install Gentoo but I am going on 9 days without a regular boot.
Back to top
View user's profile Send private message
greml!n
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Mar 2003
Posts: 159

PostPosted: Sat Nov 29, 2003 6:25 pm    Post subject: Search usenet Reply with quote

A quick search for
Code:
ze4145 linux

on groups.google.com reveals many posts that should help you.
Back to top
View user's profile Send private message
blmartin777
l33t
l33t


Joined: 18 Nov 2003
Posts: 646
Location: Not Quite Sure

PostPosted: Sun Nov 30, 2003 4:35 am    Post subject: Reply with quote

I checked out what you told me and none of those sound like what I am getting. I am starting to think that Gentoo doesn't work on my Laptop, but I want it to really bad.
Thanks for the reply any others are welcome.
Back to top
View user's profile Send private message
li1_getoo
l33t
l33t


Joined: 20 Oct 2002
Posts: 661
Location: Queens , NY

PostPosted: Sun Nov 30, 2003 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

try apm instead ;) ( acpi is not that friendly )
Back to top
View user's profile Send private message
blmartin777
l33t
l33t


Joined: 18 Nov 2003
Posts: 646
Location: Not Quite Sure

PostPosted: Sun Nov 30, 2003 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

OK I just took ACPI out of the kernel completely and am still getting the same thing. I used genkernel once with a different kernel and it booted to the login but I had no keyboard. So I tried to use genkernel on this kernel and it fails when doing make modules

it says i8259 count to high resetting

I might have the numbers wrong I don't have the screen right in front of me. So I guess my question is does genkernel work with the new 2.6.0-test11 kernel, and does anyone else have any ideas.
Back to top
View user's profile Send private message
blmartin777
l33t
l33t


Joined: 18 Nov 2003
Posts: 646
Location: Not Quite Sure

PostPosted: Sun Nov 30, 2003 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

I just tried re emergeing genkernel and it says

i8253 count to high! resetting..

I had the numbers wrong.
Back to top
View user's profile Send private message
puggy
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 28 Feb 2003
Posts: 1992
Location: Oxford, UK

PostPosted: Sun Nov 30, 2003 6:48 pm    Post subject: Reply with quote

Try disabling APIC in the kernel and possibly in the bios as well.

Puggy
_________________
Where there's open source , there's a way.
Back to top
View user's profile Send private message
Pete_Keller
l33t
l33t


Joined: 30 Sep 2003
Posts: 664
Location: Norwich, CT USA

PostPosted: Mon Dec 01, 2003 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

blmartin777,

I had the same problem w/ a 2.6 kernel, see this link I fixed it by disabling smp in the kernel.

Pete
_________________
I am a SIGNATURE VIRUS, help me spread - attach me to your signature file.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum