Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge openoffice-2.2.2 fails - compile problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
avendesora
Veteran
Veteran


Joined: 16 Aug 2002
Posts: 1739
Location: Betelgeuse vicinity

PostPosted: Fri Aug 16, 2002 1:13 pm    Post subject: emerge openoffice-2.2.2 fails - compile problem Reply with quote

Hello,

emerge -u world suggested I upgrade openmotif to 2.2.2.
I'd be glad to do so, but the build fails for that package:
I'm getting this when the build process reaches directory tools/wml:


gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../../include -I/usr/X11R6/include -I./../../lib -I./../../include -g -O2 -Wall -Wno-unused -Wno-comment -c wmldbcreate.c
*In file included from wmldbcreate.c:96:
UilUrmClas.h:847: `XmNtoolTipEnable' undeclared here (not in a function)
UilUrmClas.h:847: initializer element is not constant
UilUrmClas.h:847: (near initialization for `uil_argument_toolkit_names_vec[517]')
UilUrmClas.h:848: `XmNtoolTipPostDelay' undeclared here (not in a function)
UilUrmClas.h:848: initializer element is not constant
UilUrmClas.h:848: (near initialization for `uil_argument_toolkit_names_vec[518]')
UilUrmClas.h:849: `XmNtoolTipPostDuration' undeclared here (not in a function)
UilUrmClas.h:849: initializer element is not constant
UilUrmClas.h:849: (near initialization for `uil_argument_toolkit_names_vec[519]')
UilUrmClas.h:850: `XmNtoolTipString' undeclared here (not in a function)
UilUrmClas.h:850: initializer element is not constant
UilUrmClas.h:850: (near initialization for `uil_argument_toolkit_names_vec[520]')
wmldbcreate.c: In function `emit_chars':
wmldbcreate.c:270: warning: `ptr' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_ints_and_string':
wmldbcreate.c:348: warning: `table' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_char_table':
wmldbcreate.c:386: warning: `table' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_length_and_string':
wmldbcreate.c:447: warning: `table' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_shorts':
wmldbcreate.c:568: warning: `ptr' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_int_and_table_shorts':
wmldbcreate.c:634: warning: `table' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_ints':
wmldbcreate.c:667: warning: `ptr' might be used uninitialized in this function
make: *** [wmldbcreate.o] Error 1


Anyone know what this is about?

Thanks,
Mathieu
Back to top
View user's profile Send private message
pen
n00b
n00b


Joined: 08 Jun 2002
Posts: 17
Location: Great NW

PostPosted: Fri Aug 16, 2002 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

I am having a same/similar problem - frustrating. Have to wonder if openmotif-2.2.2 ot it's ebuild package is broken. Errors below:

Code:
In file included from wmldbcreate.c:96:
UilUrmClas.h:847: `XmNtoolTipEnable' undeclared here (not in a function)
UilUrmClas.h:847: initializer element is not constant
UilUrmClas.h:847: (near initialization for `uil_argument_toolkit_names_vec[517]')
UilUrmClas.h:848: `XmNtoolTipPostDelay' undeclared here (not in a function)
UilUrmClas.h:848: initializer element is not constant
UilUrmClas.h:848: (near initialization for `uil_argument_toolkit_names_vec[518]')
UilUrmClas.h:849: `XmNtoolTipPostDuration' undeclared here (not in a function)
UilUrmClas.h:849: initializer element is not constant
UilUrmClas.h:849: (near initialization for `uil_argument_toolkit_names_vec[519]')
UilUrmClas.h:850: `XmNtoolTipString' undeclared here (not in a function)
UilUrmClas.h:850: initializer element is not constant
UilUrmClas.h:850: (near initialization for `uil_argument_toolkit_names_vec[520]')
wmldbcreate.c: In function `emit_chars':
wmldbcreate.c:270: warning: `ptr' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_ints_and_string':
wmldbcreate.c:348: warning: `table' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_char_table':
wmldbcreate.c:386: warning: `table' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_length_and_string':
wmldbcreate.c:447: warning: `table' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_shorts':
wmldbcreate.c:568: warning: `ptr' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_int_and_table_shorts':
wmldbcreate.c:634: warning: `table' might be used uninitialized in this function
wmldbcreate.c: In function `emit_ints':
wmldbcreate.c:667: warning: `ptr' might be used uninitialized in this function

make[2]: *** [wmldbcreate.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/openmotif-2.2.2/work/openMotif-2.2.2/tools/wml'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/openmotif-2.2.2/work/openMotif-2.2.2/tools'
make: *** [all-recursive] Error 1

!!! ERROR: The ebuild did not complete successfully.
!!! Function src_compile, Line -209, Exitcode 2
!!! make failed

!!! emerge aborting on  /usr/portage/x11-libs/openmotif/openmotif-2.2.2.ebuild .


Has anyone successfully emerge this package?

/Pen
Back to top
View user's profile Send private message
line72
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Jun 2002
Posts: 212

PostPosted: Fri Aug 16, 2002 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

mine compiled yesterday just fine. I didnt' watch it compile as it was a dependency of something else, but its installed and working

\Line72
Back to top
View user's profile Send private message
avendesora
Veteran
Veteran


Joined: 16 Aug 2002
Posts: 1739
Location: Betelgeuse vicinity

PostPosted: Fri Aug 16, 2002 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

Ok. Looking at the openmotif bug site, I found this:
http://bugs.motifzone.net/show_bug.cgi?id=1143

In summary, there's a workaround: rename /usr/X11R6/include/Xm into something else. Appears that the files in there confuse this build.

Got me past this issue anyway.

Cheers
Back to top
View user's profile Send private message
andee
n00b
n00b


Joined: 04 Jun 2002
Posts: 41

PostPosted: Fri Aug 16, 2002 4:44 pm    Post subject: Reply with quote

Hi mseigneurin

Thanks a lot, it worked for me too :)

greets
Back to top
View user's profile Send private message
rommel
Veteran
Veteran


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1140
Location: Williamsburg Virginia

PostPosted: Sat Aug 17, 2002 5:27 am    Post subject: Reply with quote

ok perhaps an ignorant question....but once you rename /usr/X11/include/Xm then you must change it back yes? how did this get by without it being addresed...like who doesnt use X that installs openmotif
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum