Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[CLOSED: BTS] problem in the message editor of Thunderbird.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
doublehp
Guru
Guru


Joined: 11 Apr 2005
Posts: 425
Location: FRANCE

PostPosted: Fri May 30, 2008 1:28 am    Post subject: [CLOSED: BTS] problem in the message editor of Thunderbird. Reply with quote

I am using Thunderbird n Gentoo stable.

Problem is that in the compose/editor windows, when writing emails for example, in multiline messages, when cursor is in the middle of a line, and I press up or down arrow to change line, cursor changes line, but always comes back at the first position of it. This is unusual and really boring.

Does not happen in any other software.

This seems Gentoo specific, since, using the same /home user profiles, bug does not occurs in Debian.

Using a blank/new/fresh user profile does not help (either system user, of Mozilla profile for my actual user).

Any one get ideas ?
_________________
DEMAINE Benoît-Pierre (aka DoubleHP ) http://www.demaine.info/
>o_/ Coin coin coin \_o<
to contact me (MSN,ICQ, JABBER, Skype ... ) http://benoit.demaine.info/contact.png


Last edited by doublehp on Tue Jun 03, 2008 8:22 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
yabbadabbadont
Advocate
Advocate


Joined: 14 Mar 2003
Posts: 4791
Location: 2 exits past crazy

PostPosted: Sat May 31, 2008 5:05 am    Post subject: Reply with quote

Which thunderbird ebuild do you have installed? Built from source or binary? x86 or amd64?

I'm using thunderbird-bin on x86 and it doesn't do that to me.
Back to top
View user's profile Send private message
doublehp
Guru
Guru


Joined: 11 Apr 2005
Posts: 425
Location: FRANCE

PostPosted: Sat May 31, 2008 10:52 am    Post subject: Reply with quote

[ebuild R ] mail-client/mozilla-thunderbird-2.0.0.14 USE="crypt ipv6 mozdom xinerama -bindist -debug -gnome -ldap -moznopango -replytolist -xprint" LINGUAS="[we dont mind]" 0 kB

source, stable, x86. http://bugs.gentoo.org/attachment.cgi?id=143964

It used to happen on unstable, but bug persists after re-installation. I have a few other bugs, that I always had on Gentoo, only on Gentoo, and that also persits after switch to stable.

It's the kind of bug I dont notice at once, and take a few weeks or month to see after install. I use gentoo since march 2005, and reinstalled stable 3 month ago. Even now, this editor bug does not happen under Debian (I have several OS on the same disk). I can deal with other bugs, but this one is really boring on daily basis. And, since it's distro specific to me, I dont want to bother official Moz supports.
_________________
DEMAINE Benoît-Pierre (aka DoubleHP ) http://www.demaine.info/
>o_/ Coin coin coin \_o<
to contact me (MSN,ICQ, JABBER, Skype ... ) http://benoit.demaine.info/contact.png
Back to top
View user's profile Send private message
yabbadabbadont
Advocate
Advocate


Joined: 14 Mar 2003
Posts: 4791
Location: 2 exits past crazy

PostPosted: Sat May 31, 2008 6:54 pm    Post subject: Reply with quote

Try the binary version and see if it still happens.

If not, then it is a bug in something Gentoo has done.

If it does still persist, then it is probably an issue with a Gentoo version of an external library and not specifically thunderbird. Have you run revdep-rebuild (from gentoolkit) to verify your library integrity?
Back to top
View user's profile Send private message
doublehp
Guru
Guru


Joined: 11 Apr 2005
Posts: 425
Location: FRANCE

PostPosted: Sat May 31, 2008 11:05 pm    Post subject: Reply with quote

I have been this problem for over 2 years long; I sware revdep wont help.

Did you mean mail-client/mozilla-thunderbird-bin ? I will try this tomorrow.
_________________
DEMAINE Benoît-Pierre (aka DoubleHP ) http://www.demaine.info/
>o_/ Coin coin coin \_o<
to contact me (MSN,ICQ, JABBER, Skype ... ) http://benoit.demaine.info/contact.png
Back to top
View user's profile Send private message
doublehp
Guru
Guru


Joined: 11 Apr 2005
Posts: 425
Location: FRANCE

PostPosted: Sun Jun 01, 2008 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

-bin behaves as I want. But in editor, -bin does not show the same font/size ...
_________________
DEMAINE Benoît-Pierre (aka DoubleHP ) http://www.demaine.info/
>o_/ Coin coin coin \_o<
to contact me (MSN,ICQ, JABBER, Skype ... ) http://benoit.demaine.info/contact.png
Back to top
View user's profile Send private message
doublehp
Guru
Guru


Joined: 11 Apr 2005
Posts: 425
Location: FRANCE

PostPosted: Mon Jun 02, 2008 1:43 am    Post subject: Reply with quote

http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=224561
_________________
DEMAINE Benoît-Pierre (aka DoubleHP ) http://www.demaine.info/
>o_/ Coin coin coin \_o<
to contact me (MSN,ICQ, JABBER, Skype ... ) http://benoit.demaine.info/contact.png
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum