Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problem loading firmware with Intel 2200 wifi card
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NorthGoingZax
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Dec 2002
Posts: 189

PostPosted: Sat Oct 26, 2013 1:55 am    Post subject: Problem loading firmware with Intel 2200 wifi card Reply with quote

Hello,

I just moved and don't have wired internet anymore, so I bought myself an Intel Centrino 2200 pci-e wireless card. I couldn't get the driver built on my old 3.6.someting kernel, so I figured I'd use the gentoo install disk to boot in , and then chroot and etc etc.

Unfortunately the gentoo install disk with the 3.8.10 kernel isn't doing the trick.

Here are the errors:

Failed to load firmware chrunk!
Could not load the [0] uCode section
Failed to run INIT ucode: -110
Unable to initialize device.

Now, I did check /lib/firmware and the correct firmware is indeed there. What can I do to get teh firmware to load ?
Back to top
View user's profile Send private message
aim nano
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Jan 2006
Posts: 120
Location: Jackson, MS

PostPosted: Sat Oct 26, 2013 4:42 am    Post subject: Reply with quote

try systemrescuecd (it's gentoo based and you can do a full install from it)

http://www.sysresccd.org/SystemRescueCd_Homepage

you can also make a liveusb

wifi works off the bat in it

also: use the alternative kernel for newer hardware

also: there's a bug in the GRUB boot lines on the version i'm using (which is pretty new) where you need to change "isolinux" to "syslinux" (2 lines)
_________________
Unanswered posts need love too.
--
~ # emerge -pv gentoo-love
Back to top
View user's profile Send private message
NorthGoingZax
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Dec 2002
Posts: 189

PostPosted: Sat Oct 26, 2013 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

I downloaded system rescue CD but I can't get past the boot loader.
For eACH option I try I get

Error 13: Invalid or unsupported executable format.

Any more gentooish suggestions ?
Back to top
View user's profile Send private message
aim nano
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Jan 2006
Posts: 120
Location: Jackson, MS

PostPosted: Sat Oct 26, 2013 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

did you try where i mentioned

Quote:
also: there's a bug in the GRUB boot lines on the version i'm using (which is pretty new) where you need to change "isolinux" to "syslinux" (2 lines)


highlight the boot line you want to try then press "e" to edit it

then change the two lines that have the word "isolinux" in them (replace "iso" with "sys") so those two lines say blah blah /syslinux blah blah instead of

blah blah /isolinux blah blah
_________________
Unanswered posts need love too.
--
~ # emerge -pv gentoo-love
Back to top
View user's profile Send private message
NorthGoingZax
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Dec 2002
Posts: 189

PostPosted: Sat Oct 26, 2013 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Yes I did, that resulted in a file not found error
Back to top
View user's profile Send private message
aim nano
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Jan 2006
Posts: 120
Location: Jackson, MS

PostPosted: Sun Oct 27, 2013 12:15 am    Post subject: Reply with quote

Did you try it regular? I think that bug only occurs if you're using the liveusb
_________________
Unanswered posts need love too.
--
~ # emerge -pv gentoo-love
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum