Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KDEnlive, nvidia, laggy video
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
audiodef
Watchman
Watchman


Joined: 06 Jul 2005
Posts: 5256

PostPosted: Wed Oct 23, 2013 7:38 pm    Post subject: KDEnlive, nvidia, laggy video Reply with quote

I'm trying to use KDEnlive to clean up and subtitle a short video. Adding a title clip - let alone effects - makes the video very laggy. I've been using Nouveau but I thought switching to nvidia and doing eselect opengl select nvidia would help. It did - but only slightly.

I really don't think it's supposed to be this way. How can I improve performance while editing video? I understand adding a stack of effects is not going to play smoothly until I render, but a title clip? I'm having trouble believing I'm stuck with that.
_________________
Gentoo Studio: http://gentoostudio.org
Facebook: http://www.facebook.com/gentoostudio
G+: https://plus.google.com/113947758237122861689/posts
Pappy's Kernel Seeds: http://kernel-seeds.org
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum