Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
MythTV 0.19 is out!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2, 3  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MasterC
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 May 2003
Posts: 150
Location: Woods Cross, UT

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 6:03 am    Post subject: MythTV 0.19 is out! Reply with quote

:) Posted to bugs requesting an ebuild, just hoping this might drive some interest on some submissions ;)

Woohoo!!!!

Cool
Back to top
View user's profile Send private message
riscycdj
n00b
n00b


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 61

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:15 am    Post subject: Reply with quote

Should I try it out? Or wait until it is unmasked?
Back to top
View user's profile Send private message
Quinn
n00b
n00b


Joined: 07 Nov 2003
Posts: 5
Location: Brisbane, Australia

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:57 am    Post subject: Reply with quote

By the look of the release notes, 0.19 is going to provide some much needed utilities and improvements, especially tuning signals and switching between tuner cards.

How long between release from the official CVS source of a program and the release of an ebuild?
Back to top
View user's profile Send private message
thesnowman
Guru
Guru


Joined: 08 May 2003
Posts: 365
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 8:01 am    Post subject: Reply with quote

mythtv-0.19.ebuild is in portage now. Unmask it to emerge it.
Back to top
View user's profile Send private message
robinmarlow
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Mar 2004
Posts: 164

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 10:40 am    Post subject: Reply with quote

remembering the change upto 0.18, i'm gonna leave it a week or two before i try it. The GF would kill me if i break the TV!
I highly recommend you all backup your databases before you take the plunge...

Robin
Back to top
View user's profile Send private message
lasseo
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2003
Posts: 33

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 11:20 am    Post subject: cant see it Reply with quote

the latest version that I can see when trying to emerge mythtv is 0.18.2.

I can see that the ebuild exists in /usr/porteage/media-tv/mythtv and I have added media-tv/mythtv ~x86 in /etc/portage/package.keywords.

Have I forgot something?

Regards Lasse
Back to top
View user's profile Send private message
va1210
n00b
n00b


Joined: 16 Apr 2005
Posts: 39

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 12:05 pm    Post subject: Reply with quote

I believe it's hard masked. Just add it to /etc/portage/package.unmask and you should be set.
Back to top
View user's profile Send private message
spunx
n00b
n00b


Joined: 08 Feb 2006
Posts: 16

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

Packages.unmask:

media-tv/mythtv
media-plugins/mythvideo
media-plugins/mythdvd
media-plugins/mythbrowser
media-plugins/mythgallery
media-plugins/mythmusic
media-plugins/mythnews
media-plugins/mythweather
x11-themes/mythtv-themes


emerge -s mythtv

No 0.19 :-o, let me sync once more. :-)
_________________
..
Back to top
View user's profile Send private message
thesnowman
Guru
Guru


Joined: 08 May 2003
Posts: 365
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 8:33 pm    Post subject: Reply with quote

robinmarlow wrote:
remembering the change upto 0.18, i'm gonna leave it a week or two before i try it. The GF would kill me if i break the TV!
I highly recommend you all backup your databases before you take the plunge...
Robin


Well I dived right in there before I read your post and it seems to be working OK. Only problem I had was that I needed qt to be compiled with opengl support, even though I'm emerging myth with no opengl support. Once I recompiled qt myth emerged fine.
Back to top
View user's profile Send private message
pepelepew
n00b
n00b


Joined: 28 Sep 2004
Posts: 31

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 11:07 pm    Post subject: Error here Reply with quote

Tried 0.19. Compiled OK but when I click 'Watch TV' borks immediately with this in the terminal window:

2006-02-12 22:54:18.459 Using protocol version 26
2006-02-12 22:54:18.475 TV: Attempting to change from None to WatchingLiveTV
2006-02-12 22:54:18.485 Using protocol version 26
2006-02-12 22:54:18.507 GetEntryAt(-1) failed.
2006-02-12 22:54:18.511 EntryToProgram(0@Thu Jan 1 00:00:00 1970) failed to get pginfo
2006-02-12 22:54:18.511 TV Error: LiveTV not successfully started
2006-02-12 22:54:18.511 TV Error: LiveTV not successfully started
2006-02-12 22:54:18.520 TV: Deleting TV Chain in destructor
2006-02-12 22:54:18.634 Disable DPMS
2006-02-12 22:54:18.634 Enable DPMS

I have tried rescanning all the channels and they get picked up fine.

Ryan
Back to top
View user's profile Send private message
timbo
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Jul 2002
Posts: 231
Location: New Zealand

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 11:20 pm    Post subject: Re: Error here Reply with quote

pepelepew wrote:
Tried 0.19. Compiled OK but when I click 'Watch TV' borks immediately with this in the terminal window:



Can't get to teh MythTV website from here but I remember reading on the changelog that you should use nVidia 7676 (or something like that) with the version of Myth as the newer nVidia binary's don't like opengl or something like that... of course if your not using nVidia then sorry can't help...

Regards
Tim
8)
_________________
Linux User: 303160
Back to top
View user's profile Send private message
cdunham
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Jun 2003
Posts: 211
Location: Rhode Island

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

Ryan, did you re-run mythsetup?
_________________
This post more meaningful in a scalar context.
Back to top
View user's profile Send private message
pepelepew
n00b
n00b


Joined: 28 Sep 2004
Posts: 31

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 11:39 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the reply. I tried updating my nvidia drivers but to no avail. Same probelm occurs when the frontend is on a nvidia or radeon system.

They say 'patience is a virtue' and I should apply that maxim to software upgrades really.
Back to top
View user's profile Send private message
pepelepew
n00b
n00b


Joined: 28 Sep 2004
Posts: 31

PostPosted: Sun Feb 12, 2006 11:43 pm    Post subject: Reply with quote

Hi. Yes I've rerun setup several times. Everything seems to check out. Rescanned the channels and they all came up so I think the card still works. Created new video sources and connections etc. I have googled for the error message I get and I seem to be the only person on the planet who has had this problem. Which is nice :D.[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
reub2000
Guru
Guru


Joined: 31 Jan 2004
Posts: 362

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 4:04 am    Post subject: Reply with quote

This is great. The front end that I sometimes run on my computer now has smooth video playback.

Edit: I got this when trying to install mythweb.
Back to top
View user's profile Send private message
jdgill0
Veteran
Veteran


Joined: 25 Mar 2003
Posts: 1366
Location: Lexington, Ky -- USA

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 4:25 am    Post subject: Re: Error here Reply with quote

pepelepew wrote:
Tried 0.19. Compiled OK but when I click 'Watch TV' borks immediately with this in the terminal window:

2006-02-12 22:54:18.459 Using protocol version 26
2006-02-12 22:54:18.475 TV: Attempting to change from None to WatchingLiveTV
2006-02-12 22:54:18.485 Using protocol version 26
2006-02-12 22:54:18.507 GetEntryAt(-1) failed.
2006-02-12 22:54:18.511 EntryToProgram(0@Thu Jan 1 00:00:00 1970) failed to get pginfo
2006-02-12 22:54:18.511 TV Error: LiveTV not successfully started
2006-02-12 22:54:18.511 TV Error: LiveTV not successfully started
2006-02-12 22:54:18.520 TV: Deleting TV Chain in destructor
2006-02-12 22:54:18.634 Disable DPMS
2006-02-12 22:54:18.634 Enable DPMS

I have tried rescanning all the channels and they get picked up fine.

Ryan


pepelepew,

Did you find a solution? I am having same problem, so you are not alone!
_________________
Vim has excellent syntax highlighting for configuration files: emerge gentoo-syntax
Learn how to use Vim: vimtutor
Back to top
View user's profile Send private message
SuEt
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Oct 2002
Posts: 169
Location: Schweiz - Zurich

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 8:19 am    Post subject: Re: Error here Reply with quote

pepelepew wrote:

2006-02-12 22:54:18.459 Using protocol version 26
2006-02-12 22:54:18.475 TV: Attempting to change from None to WatchingLiveTV
2006-02-12 22:54:18.485 Using protocol version 26
2006-02-12 22:54:18.507 GetEntryAt(-1) failed.
2006-02-12 22:54:18.511 EntryToProgram(0@Thu Jan 1 00:00:00 1970) failed to get pginfo
2006-02-12 22:54:18.511 TV Error: LiveTV not successfully started
2006-02-12 22:54:18.511 TV Error: LiveTV not successfully started
2006-02-12 22:54:18.520 TV: Deleting TV Chain in destructor
2006-02-12 22:54:18.634 Disable DPMS
2006-02-12 22:54:18.634 Enable DPMS


I had the same problem. I'm now using the "old" /etc/init.d/mythbackend-file (the one provided by myth-0.18 ), and everything is working again (I think it's a permission problem).
Back to top
View user's profile Send private message
pepelepew
n00b
n00b


Joined: 28 Sep 2004
Posts: 31

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 10:47 am    Post subject: Reply with quote

Great for two reasons.
a) Misery loves company.
b) I've got a place to start trying to fix it. Will look at the mythbackend file tonight.

Ryan
Back to top
View user's profile Send private message
feld
Guru
Guru


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 593
Location: WI, USA

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 3:45 pm    Post subject: Reply with quote

what the hell did they do to MythTV??? How can this be called a "stable" release from them???


With 0.19 I can't connect to MySQL no matter what. I've wiped it clean off my system and restarted it and it STILL can't connect to MySQL. 0.18 works just fine.

ARGH I wish they would have done more testing before they released it. I was hoping to enjoy a new release with new features, but it looks like I'll be waiting for -r1 at least.



:(


edit: ok now fixed all my problems but the one u guys are having.

looking for a REAL solution instead of using the old file (which is getting more tempting every minute)


-Feld
_________________
< bmg505> I think the first line in reiserfsck is

if (random(65535)< 65500) { hose(partition); for (i=0;i<100000000;i++) print_crap(); }
Back to top
View user's profile Send private message
phsdv
Guru
Guru


Joined: 13 Mar 2005
Posts: 372
Location: Europe

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 6:49 pm    Post subject: Reply with quote

I upgraded from 0.18.1 via 0.19_pre8642 to 0.19 without any problems. Also myth music and myth video are working. Maybe the upgrade path via the pre8642 version helped, or I have a very different system than you guys. I am using a PVR350 card with ivtv-0.4.2. Kernel 2.6.13-gentoo-r3 i686 Pentium III.
Back to top
View user's profile Send private message
jdgill0
Veteran
Veteran


Joined: 25 Mar 2003
Posts: 1366
Location: Lexington, Ky -- USA

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

feld wrote:
what the hell did they do to MythTV??? How can this be called a "stable" release from them???


With 0.19 I can't connect to MySQL no matter what. I've wiped it clean off my system and restarted it and it STILL can't connect to MySQL. 0.18 works just fine.

ARGH I wish they would have done more testing before they released it. I was hoping to enjoy a new release with new features, but it looks like I'll be waiting for -r1 at least.



:(


edit: ok now fixed all my problems but the one u guys are having.

looking for a REAL solution instead of using the old file (which is getting more tempting every minute)


-Feld


feld,

Can you share what you did to fix your problem? As phsdv mentioned, I had no problems myself going from 0.18.1 to the prerelease. I built a new system and went with a fresh Gentoo install. I can't seem to get MythTV to connect to mysql either. At least that appears to be possibly what's happening.

Thanks.
_________________
Vim has excellent syntax highlighting for configuration files: emerge gentoo-syntax
Learn how to use Vim: vimtutor
Back to top
View user's profile Send private message
feld
Guru
Guru


Joined: 29 Aug 2004
Posts: 593
Location: WI, USA

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 7:19 pm    Post subject: Reply with quote

jdgill0 wrote:
feld wrote:
what the hell did they do to MythTV??? How can this be called a "stable" release from them???


With 0.19 I can't connect to MySQL no matter what. I've wiped it clean off my system and restarted it and it STILL can't connect to MySQL. 0.18 works just fine.

ARGH I wish they would have done more testing before they released it. I was hoping to enjoy a new release with new features, but it looks like I'll be waiting for -r1 at least.



:(


edit: ok now fixed all my problems but the one u guys are having.

looking for a REAL solution instead of using the old file (which is getting more tempting every minute)


-Feld


feld,

Can you share what you did to fix your problem? As phsdv mentioned, I had no problems myself going from 0.18.1 to the prerelease. I built a new system and went with a fresh Gentoo install. I can't seem to get MythTV to connect to mysql either. At least that appears to be possibly what's happening.

Thanks.




LOL you're serious? Okay here's an example of the hell I've been through:




Code:
     Sun Feb 12 19:27:30 2006 >>> sys-apps/man-pages-2.23
     Sun Feb 12 19:27:45 2006 >>> app-admin/eselect-1.0
     Sun Feb 12 19:28:00 2006 >>> sys-apps/eject-2.1.0-r1
     Sun Feb 12 19:28:38 2006 >>> dev-libs/libtasn1-0.2.18
     Sun Feb 12 19:31:02 2006 >>> net-libs/gnutls-1.2.10
     Sun Feb 12 22:39:53 2006 >>> x11-libs/gtk+-2.8.12
     Sun Feb 12 22:40:22 2006 >>> media-libs/libdvdnav-0.1.10
     Sun Feb 12 23:13:53 2006 >>> x11-libs/qt-3.3.4-r8
     Mon Feb 13 00:19:08 2006 >>> x11-libs/qt-4.1.0-r2
     Mon Feb 13 00:49:36 2006 >>> media-tv/mythtv-0.19
     Mon Feb 13 00:50:40 2006 >>> media-plugins/mythgallery-0.19
     Mon Feb 13 00:51:21 2006 >>> x11-themes/mythtv-themes-0.19
     Mon Feb 13 00:51:45 2006 >>> www-apps/mythweb-0.19
     Mon Feb 13 00:52:12 2006 >>> media-sound/cdparanoia-3.9.8-r3
     Mon Feb 13 00:54:17 2006 >>> media-plugins/mythvideo-0.19
     Mon Feb 13 00:55:20 2006 >>> media-plugins/mythdvd-0.19
     Mon Feb 13 00:55:50 2006 >>> media-plugins/mythweather-0.19
     Mon Feb 13 01:32:54 2006 >>> dev-db/mysql-4.1.18-r30
     Mon Feb 13 01:37:37 2006 >>> dev-db/mysql-4.1.18-r30
     Mon Feb 13 01:54:25 2006 >>> dev-db/mysql-4.1.16-r30
     Mon Feb 13 02:08:10 2006 >>> dev-db/mysql-4.1.16
     Mon Feb 13 02:39:58 2006 >>> dev-db/mysql-4.1.18-r30
     Mon Feb 13 02:55:51 2006 >>> dev-db/mysql-4.1.16
     Mon Feb 13 03:52:03 2006 >>> dev-db/mysql-4.0.26
     Mon Feb 13 08:14:23 2006 >>> dev-db/mysql-4.0.26
     Mon Feb 13 08:20:01 2006 >>> media-tv/mythtv-0.19
     Mon Feb 13 08:51:22 2006 >>> dev-db/mysql-4.1.16
     Mon Feb 13 09:03:37 2006 >>> media-tv/mythtv-0.19
     Mon Feb 13 09:42:12 2006 >>> media-tv/mythtv-0.18.1-r2
     Mon Feb 13 09:42:42 2006 >>> media-plugins/mythgallery-0.18.1
     Mon Feb 13 09:42:58 2006 >>> www-apps/mythweb-0.18.1
     Mon Feb 13 09:43:57 2006 >>> media-plugins/mythvideo-0.18.1
     Mon Feb 13 09:44:09 2006 >>> x11-themes/mythtv-themes-0.18
     Mon Feb 13 09:44:44 2006 >>> media-plugins/mythdvd-0.18.1
     Mon Feb 13 09:45:06 2006 >>> media-plugins/mythweather-0.18.1
     Mon Feb 13 10:58:16 2006 >>> app-shells/bash-3.0-r14
     Mon Feb 13 11:39:59 2006 >>> app-shells/bash-3.1_p7
     Mon Feb 13 11:48:53 2006 >>> dev-db/mysql-4.1.16
     Mon Feb 13 12:01:19 2006 >>> media-tv/mythtv-0.19
     Mon Feb 13 12:01:32 2006 >>> media-plugins/mythgallery-0.19
     Mon Feb 13 12:01:46 2006 >>> x11-themes/mythtv-themes-0.19
     Mon Feb 13 12:01:57 2006 >>> media-plugins/mythweather-0.19
     Mon Feb 13 12:02:12 2006 >>> www-apps/mythweb-0.19
     Mon Feb 13 12:07:32 2006 >>> media-video/mplayer-1.0_pre7-r1
     Mon Feb 13 12:07:49 2006 >>> media-plugins/mythvideo-0.19
     Mon Feb 13 12:08:05 2006 >>> media-plugins/mythdvd-0.19
     Mon Feb 13 12:36:10 2006 >>> media-tv/ivtv-0.4.2
     Mon Feb 13 12:46:38 2006 >>> media-tv/ivtv-0.4.0-r3
     Mon Feb 13 13:02:19 2006 >>> media-tv/mythtv-0.18.1-r2
     Mon Feb 13 13:02:31 2006 >>> media-plugins/mythgallery-0.18.1
     Mon Feb 13 13:02:46 2006 >>> www-apps/mythweb-0.18.1
     Mon Feb 13 13:03:01 2006 >>> media-plugins/mythvideo-0.18.1
     Mon Feb 13 13:03:15 2006 >>> x11-themes/mythtv-themes-0.18
     Mon Feb 13 13:03:28 2006 >>> media-plugins/mythdvd-0.18.1
     Mon Feb 13 13:03:37 2006 >>> media-plugins/mythweather-0.18.1





It hasn't been a good 24 hours.


Basically, I had backed up my /var/lib/mysql to /var/lib/mysqlbak. I reinstalled mysql a billion times, trying so hard to get things to work. In this process I cleaned out mysql EVERY time... but still had problems connecting, or the sock, or some database error (permissions or otherwise). I played with permissions, I did everything in the book....

I got lucky, I think, when I landed on the last mysql version. I decided at that time "i'm lazy, let's not cp over the backup to the mysql dir, let's just symlink to mysqlbak" and guess what -- it mysteriously started working. So I'm leaving it that way lol



Good luck!!! It's a fight but you'll be relieved when you fix it. Don't reinstall -- I recommend working to fix it... it might be an enriching experience!



-Feld
_________________
< bmg505> I think the first line in reiserfsck is

if (random(65535)< 65500) { hose(partition); for (i=0;i<100000000;i++) print_crap(); }
Back to top
View user's profile Send private message
RoundsToZero
Guru
Guru


Joined: 17 Nov 2003
Posts: 478
Location: New York, NY

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

pepelepew wrote:
Thanks for the reply. I tried updating my nvidia drivers but to no avail. Same probelm occurs when the frontend is on a nvidia or radeon system.

They say 'patience is a virtue' and I should apply that maxim to software upgrades really.



For the record, I think the changelog says uses 7676 or lower. So depending on how much you "updated" your drivers, you might have made the problem worse (at least on your nvidia system). I use the stable 6629 and everything works fine on 2.6.15 with an HD3000 and mythtv 0.18.1. Of course stuff like this should only affect the frontend system. The fact that it doesn't work on radeon either still suspect of course, and maybe something is wrong with the backend. Do you have a proper starting channel selected for your input source? Sometimes if you don't have one set right it won't work if you try to watch even for the first time.
Back to top
View user's profile Send private message
The Sentinel
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 76

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

I unmasked it and just did a regular emerge.

Everything upgraded very painlessly.

I run Mythtv on a Shuttle box so my setup is not that different from the norm.
_________________
who | grep -i blonde | talk; cd ~; wine; talk; touch; unzip; touch; strip; gasp; finger; mount; fsck; more; yes; gasp; umount; make clean; sleep
__________________________
#find / -user your -name base -exec "chown us $"
Back to top
View user's profile Send private message
pepelepew
n00b
n00b


Joined: 28 Sep 2004
Posts: 31

PostPosted: Mon Feb 13, 2006 9:28 pm    Post subject: Reply with quote

Hi RoundsToZero.
Thanks for the reply. I did indeed misinterpret the nvida instructions and updated to the latest version. I too have found out though that the probelm lies in the /etc/init.d/mythbackend script. If I start /usr/bin/mythbackend directly then everything works fine. I don't want to reinstall 0.18 but if someone could post the mythbackend script from that version, which seems to work for people, I can look at it and see what changes might have caused the problem.
While I'm here I should say that 0.19 is the bee's knees. The channel scanning is a dream.

Ryan
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum